7/07/2016

Yağsız piyano Kek

Piyano kek tarifleri arasında benim özel bir tarifim var. Yağsız Piyano Kek tarifimde, içerisinde sıvı yağ ve margarin olmadan yapıldığı için çok hafif oluyor.

Yağsız Piyano Kek Tarifi

yağsız-piyano-kek




Kek Malzemesi

3 Kahve Fincanı Şeker
3 Kahve Fincanı Un
3 Yumurta
1 Kahve Fincanı Su
2 yemek kaşığı Kakao
1 Pk Kabartma Tozu

Ayrıca ıslatmak için 2 Su Bardağı Süt

Kek Yapılışı

Şeker ve yumurtayı köpük gibi kıvam alana kadar çırpın. Sonrasında un, kakao, su ve kabartma tozunu ekleyin. İyice birbirlerine karışana kadar çırpın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolünde temiz çıkana kadar pişirin.

yağsız-piyano-kek


Fırından çıkar çıkmaz en eğlenceli yeri başlıyor. Elinize uzun uçlu bir çatal alın ve en sevmediğiniz kişiyi düşünerek kekinize saplamaya başlayın.

yağsız-piyano-kek

Benim galiba çok sevmediğim kişi varmış, bayağı delmişim kekimi :)


Bu sayede üzerine döküceğiniz süt tam anlamıyla diplerine kadar işleyecek ve kekiniz ıslanacak. Delme işlemi bitince, 2 su bardağı sütü kontrollü bir şekilde tüm kekin üzerinde gezdirin. sakın dilimlemeyin ama.

yağsız-piyano-kek


Kremasının yapımı

Keki yapmaya başlamadan önce kremasını yapın çünkü soğuması lazım.

Krema Malzemeleri

1,5 kahve Fincanı Şeker
1,5 kahve Fincanı Un
1 Pk Vanilya
2 Su Bardağı Süt
1 yemek Kaşığı Tereyağı (isteğe bağlı ben koymadım)

Ayrıca
1 Pk Krem Şanti
1 Bardak Süt

Önce krem şantiyi hazırlayın. Süt ve toz kremşantiyi bir kaba alın iyice sertleşene kadar çırpın. Dolaba kaldırın.
Yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın. Ocağa alın. Sert bir muhallebi olana kadar ocakta pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, vanilya ve tereyağı ekleyin ve pürüzsüz bir krema olana kadar çırpın. Krema ılık olduktan sonra dolaba koyduğunuz krem şantinizi içerisine ekleyin ve iyice çırpın.

yağsız-piyano-kek


Şimdi son aşama olarak, hazırladığınız kremayı ıslatmış olduğunuz kekinizin üzerine dökün.

yağsız-piyano-kek


En üstte 1 yemek kaşığı kadar kakaoyu bir süzgeç yardımıyla kremanın üzerini kaplayın.

yağsız-piyano-kek


En az buzdolabında 3 saat soğumasını bekleyin, aksi halde kestiğinizde krema dağılır. Çünkü içerisinde yağ olmadığı için Yağsız Piyano Kek kremasının soğuk ortamda donması lazım.

Şimdiden afiyet olsun
sevgilerrr




4 yorum:

  1. Çok güzel bir tarifmis ablam mutlaka yapıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okadar hafifi bir tadı oluyorki, yapınca eminim hak vericeksin bana canım.
      sevgilerimle

      Sil
  2. Çok güzel saglikli bir tarif. Eline saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım, tek kötü yanı krem şanti onun muadili ne kullanabilirim onu araştırıyorum
      sevgilerimle

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...