5/05/2021

Potasyum Alum Nedir? Zararlı mı?

Doğal organik roll on, Deodorant, Anti-Perspirant Deodorant çeşitlerinde sıklıkla gördüğünüz bir madde vardır

Potassium Alum veya Potasyum Alum olarak geçmektedir.

Bu ancak klasik alüminyum içeren Deodorant, Anti-Perspirant Deodorant çeşitlerinde olan kimyasal bir alüminyum çeşidi değildir.

Maalesef klasik internet kirliliğinde Potassium Alum öcü gibi gösterilmektedir. Bunun nedeni ise isminde geçen Alum kelimesinden dolayı onu da kimyasal alüminyum gibi gösterme çabasıdır.





Potassium Alum Nedir?

Alıntı wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_alum

Potasyum alum dodekahidrat bir şekilde doğada meydana sülfat mineral adlandırılır (K) şap tipik olarak, alanda kayalara kabuğunun kırılması olarak, hava ve oksidasyon ve sülfit mineralleri ve potasyum taşıyan mineraldir.

Görebileceğiniz gibi potasyum alum bir MİNERALDİR.

Şimdi konuya çok daha farklı bir açıdan yaklaşarak potasyum alum, Potassium Alum gibi bir bakteri önleyici mineralin neden zararsız olduğunu hepimizin anlayabileceği bir dilde anlatmak istiyorum.

Potasyum Alum Ne İşe Yarar?

Potasyum Alum terlemeyi ÖNLEMEDEN yani sizin ter bezlerinizi tıkamadan kol altında yüzeyde oluşan bakterileri önler. Ancak altını çizmek istediğim konu:

TERLEMENİZİ ÖNLEMEZ

Klasik Deodorant, Anti-Perspirant Deodorant çeşitlerinde kullanılan kimyasallar sizin terlemenizi engelleyerek kol altlarınızda kuruluk yapar. Bunu yaparken de ter bezlerinizi BLOKE EDERLER yani sizin doğal seleksiyon olarak terlemeniz gerekirken sizin ter bezlerini TIKARLAR. Bu sayede hücre zarlarının içerisinden geçerek deri altına inerler.

Potasyum Alum için yapılan Histolojik çalışmalarda hücre zarlarından geçememesine neden olan negatif yükü nedeniyle deri tarafından emilemediği gözlemlenmiştir.

Potasyum Alum Neden Zararsızdır?

İnsan vücudu 450 dalton aralığından yüksek olan hiçbir maddeyi EMEMEZ ve hücreler aracılığı ile depolayamaz. Bu yüzden 450 dalton ağırlığından büyük olan moleküller deri altında geçemez, ter bezlerini tıkayamaz.

Klasik rollon çeşitlerinde kullanılan alüminyum çeşitleri nelerdir?

Aluminum Chlorohydrate 191.956 ± 0 dalton

Aluminum Zirconium Pentachlorohydrate 188,68 dalton

Aluminum Hydroxychloride 79,44 dalton

Aluminium Chloride Hexahydrate 241.43 dalton

Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex GLY 263,75 dalton

Yukarıda gördüğünüz gibi klasik, terlemeyi BLOKE EDEN, ter bezlerini tıkayan, kanser vb ağır sağlık sorununa neden olan Alüminyum çeşitlerinden bulabildiklerimi sizin için listeledim.

Listede bulunan terleme bloke edici ve ter bezlerini tıkayan Alüminyum çeşitleri görebileceğiniz gibi 450 daltondan küçükler. Bu yukarıda size anlatmak istediğim terlemeyi önleme mekanizması için gerekli bir kimyasal moleküler orandır.

Bu küçük molekül ağırlığına sahip olan Alüminyum çeşitleri roll on, Deodorant, Anti-Perspirant Deodorant çeşitlerinde kol altınızda kullandığınızda maalesef derinizin altına inmektedir ve hücreleriniz aracılığı ile depolanmaktadır.

Ancak blog yazıma konu olan Potassium Alum 480 dalton moleküler ağırlığa sahiptir. İşte tam bu yüzden

Sizin ter bezlerinizi tıkamaz

Sizin terlemenizi engelleyemez

Sizin kol altlarınızda birikmez

Potasyum Alum Nasıl Ter Kokusunu Önler?

Terlediğinizde kötü kokmanıza neden olan kol altınız ıslandığında oluşan bakterilerdir. Bu bakteriler zararsızdır ancak nemli ortamda ter kokmanıza neden olur.

Potassium Alum terlemeniz esnasında oluşan bakterileri jelleşmeden yüzeyde kalarak bakterileri önler. Ancak bunu yaparken bakteri oluşumunu engellemez sadece oluşan bakterileri engeller. Bunu yaparken de deri moleküler ağırlığımız 450 dalton iken Potassium Alum 480 dalton moleküler ağırlığa sahip olduğundan, büyüklüğünden dolayı deri altına inemez.




Benim bulabildiğim alüminyum çeşitlerinden farklı olan kullandığınız Aluminum roll on, Deodorant, Anti-Perspirant Deodorant çeşitleri varsa lütfen içindekiler kısmında yazan alüminyum çeşidini bana yazın. O alüminyum çeşidini de yukarıdaki moleküler ağırlık listesine ekleyeceğim.

Potasyum Alum İçeren Rollon Markaları

Sante Organik Doğal Roll On Çeşitleri link

Logona Organik Doğal Roll On Çeşitleri link

Ecowell Organik Doğal Roll On Çeşitleri link

YeşilMarka Doğal Bitkisel Roll On Çeşitleri link

LaNaturel Doğal Bitkisel Roll On Çeşitleri link

Urtekram Organik Doğal Roll On Çeşitleri link

Organique Kristal Roll-on link



1 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir içerik paylaşmışsınız bizlerle. Yeni aldığım roll-on'un içinde görünce tereddütte kaldım ve hemen internette arayınca sizin kaynağınıza eriştim. Yazınıza sağlık bu bilgiler için sevgiler.

    YanıtlaSil