10/07/2019

Kozmetik tüplerindeki renklerin anlamı

Cahillik bir yere kadardır. Bir tüpün tırtıklı kısmında bulunan renk tonuna göre içerik temiz veya içerik kimyasal demek sadece cahillerin yapabileceği bir şeydir. Kozmetik tüplerindeki renklerin anlamı kısa yazımda neden bu renkler var açıklamak istiyorum

kozmetik-tuplerindeki-renklerin-anlam


Kozmetik, diş macunları gibi ürünlerini tüp formda satışa sunan markalar neden tırtıklı kenarlara renk basıyor?

Çünkü bu ürün ambalajları ağaçta yetişmiyor. Bunları makineler basıyor. Karton kutu gibi materyaller değil bunlar plastiklerdir. Bu plastik tüpler öncelikle düz bir zeminde basılır ardından makinelere koyulur, düz tabakalara tüp formu verilir.


Bu işlemlerden geçerken makine tabakanın üst alt kısmını tanımlaması gerekmektedir. Bu yüzden optik okuyucular eklenir ambalaj üzerine. Bu optik okuyucular işte sizin sözde kimyasal veya değil dediğiniz renklere göre ayarlanır.

Ambalajda bulunan renk yoğunluğu neyse veya ana şişe rengi neyse o renge göre ayarlanır.

Siyah renkte şerit çekilebilir, beyaz renkte şerit çekilebilir, kırmızı şerit çekilebilir, hatta gökkuşağı gibi rengarenkte olabilir.

Tüm bu şeritler o tabakayı makinenin optik gözünün önümü yoksa arkasımı görebilmesi için yapılır.

Yani sizin sözde o şeride bakarak içeriği temiz veya değil demeniz için değildir.

kozmetik-tuplerindeki-renklerin-anlam


Tembellikten ürünün ambalajını okumaya bile üşenen insanlar ama bu optik okuyucunun attığı renkleri kendi kafasına göre sınıflandırır.

TEMBEL OLMAYIN!!

Bir zahmet çevirin arkasını o ambalajın ve okuyun. Bu kadar her şeyi ben bilirim edasıyla dolaşacağınıza biraz içerik okumayı alışkanlık haline getirin.

Dünyanın hiçbir ülkesinde kozmetik ürünlerin ambalajları üzerinde bulunan şeritlere göre içerik değerlendirmesi YAPILAMAZ!!

Ben şimdi bir ürün üretsem ona optik okuyucum gökkuşağının 7 rengini koysa beyniniz mi yanacak? 

Bu nedir böyle temiz mi değil mi diyeceksiniz?

Sadece biraz araştırın içeriğini o tüpün içinde ne varmış ve sonrasında size yararlı mı değil mi anlayın. Bir şerit rengine göre istediğiniz diş macununu veya kreminizi seçmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder