4/15/2019

Fluid ve Krem Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Fluid yeni yeni cilt bakımı, kozmetik sektöründe karşılaşmaya başladığım bir krem şeklidir. Ancak Fluid ve Krem arasındaki farklar nelerdir uzun zamandır bunun araştırmasını yapıyor. Yüz için krem seçeneklerinin yanında serilerin fluid seçenekleri de bulunuyor. Bunları nasıl kullanabiliriz detayları nedir blog yazımda okuyabilirsiniz.

fluid-ve-krem-arasindaki-farklar-nelerdir


Fluid ve Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fluid sözlük anlamı akışkan, sıvı demektir. Krem ise daha yoğun kıvamlıdır. Bazı kaynaklar fluid yapısında olan kremlerin karma, karmadan yağlıya dönük ciltlere önermekte ancak ben buna katılmıyorum.

Fluid kremler daha akışkan, su bazlı, ciltte yağlı his bırakmayan krem çeşitleridir. Losyonla ama karıştırmayın, losyonlar yüz için nemlendirme veya bakım aşamalarında hafif içeriğe sahip ürünlerdir.

Fluid kremler her türlü cilt tipi için kullanılabilir. Çok ince yapılı olduğu için cilt yüzeyinden alt tabakalarına geçişi daha hızlı olmaktadır. Cilt tipinize uygun fluid krem çeşidini kullandığınızda cildiniz kreminizi hapsettikten sonra üzerine istediğiniz kreminizi uygulama kolaylığı vermektedir. Önce eğer fluid kullanıyorsanız minimum 15-20 dakika bekleyin ardından üzerine ek bakım ürünlerinizi uygulayın.

Özellikle yağlı veya karma ciltlerde yoğun kıvamlı kremlerin emilimi cilt yüzeyi yağlı olduğu için zor olabilmektedir. Bu yüzden daha hafif yapılı fluid serileri ile cildinizdeki yağ nem dengesini sağlayabilirsiniz.

Kuru, karmadan kuruya dönük ciltler fluid krem serilerini serum olarak kullanabilirler. Bu sayede cilt kaybettiği suyu daha hızlı karşılayabilecektir. Üzerine istediğiniz nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz.
Bunu ama sadece nemlendirici veya serum çeşitleri olarak düşünmeyin. Fluid fondöten çeşitleri ultra ince yapılı ve üst üste uygulama yapılabilmesine imkan tanıyan yapıları vardır. Yani cildinizde ikinci ten görüntüsü verirler ve asla maske görüntüsü vermezler.

İçeriği temiz ve hafif yapılı fluid kremlerin bazı serileri tüm yüzünüzde kullanım imkanı da vermektedir. Mesela göz çevresi çok yağlı olan veya hassas olan kişiler bu fluid çeşitlerini göz çevrelerini korumak için kullanabilirler.

Organik ve Temiz içerikli Fluid önerilerim;

Logona Matlaştırıcı Gündüz Fluid

Karma, karmadan yağlıya dönük ciltler için hafif yapılı nemlendirici ve matlaştırıcı krem.

Logona Gece Fluid Bambu tozu ve Organik Hamamelis

Serinin gece kremi. Yoğun sebum üretimini kontrol altına alan, yağlı, çok yağlı ciltleri normalleştirmeye yardımcıdır.

Logona Yorgunluk Giderici Fluid

Tüm yüzde kullanılabilen, kafein ve Kahverengi deniz yosunu içeren krem. Özellikle en hassas ciltlerde dahil güvenle kullanılabiliyor. Şu anda serum olarak bu kremi kullanıyorum. İçerisinde ayrıca yoğun C vitamini var. Göz çevresi dahil kullanım imkanı var. Yani tek bir kremle tüm yüzünüzdeki sorunlarla savaşabilirsiniz.

Logona Arındırıcı Gündüz ve Gece Nemlendirici Fluid

Akneli ciltlere yönelik Nane ve Salisilik Asit içeren sakinleştirici ve sivilce karşıtı krem. Özellikle genç ciltlerde oluşan sivilce ve sivilce lekeleri için çok başarılı sonuçları var.

Sante Organik Çay Karışımı ve Diş Otu Fluid

Yaşlanma karşıtı, yoğun ve yağlı yapısı olmayan serum fluid çeşididir. Özellikle lekeli, yoğun yaşlanma belirtileri gösteren ciltlere uygun bir seridir.

Aloree Fluide Hydratant City -  Proof  Moisturizing Fluid

Çok hafif yapılı, karma, karmadan kuruya dönük ve yağlı ciltlere uygun nemlendirici krem. Yazın yoğun nemlendirici kullanmak istemeyen ciltler için uygundur.

Umuyorum Fluid ve Krem Arasındaki Farklar Nelerdir sorularınızın cevabını bu yazımda bulabilmişsinizdir. Çünkü internette ne kadar arasam da yeterli bilgiye bir türlü erişemediğimden bu detaylı yazıyı sizlere yazmak istedim.
sevgilerrr.

1 yorum: