5/31/2016

Golden Rose Mat Kalem Ruj

Mat rujlar, görünüş olarak bana çok fazla hitap etmiyor. Soğuk bir cilt tonum var, mat rujlarla iyice donuk bir cilt görünümüm oluyor. Ancak bir marka ve rengi benim bu ön yargılarımı aldı götürdü.
Golden Rose Mat Kalem Ruj 11 Numara

Öncelikle bildiğimiz normal mat rujlarını unutun. Yapı itibariyle ne altına bir nemlendirici balm sürmeniz lazım, nede dudaklarınıza peeling yapmanız. 
Kalem rujlar, sert olur anlayışını da unutun Golden Rose Mat Kalem Ruj sayesinde.


Golden-Rose-Mat-Kalem-Ruj

5/30/2016

Essence Ten Rengi Göz Kalemi

Gözlerim alerjik, haliyle kızarık görünüm her daim karşılaştığım sorunlardan. Bu yüzden ten rengi göz kalemi kullanarak, göz içindeki kırmızı görünümü kaybedebiliyorum.

Ten rengi göz kalemi ne işe yarar ?

  • Eğer benim gibi alerjik gözleriniz var ve kızarık görünümünü kaybetmek istiyorsanız,
  • Gözlerinize derinlik vermek istiyorsanız
  • Gözlerinizi  bir miktar daha iri göstermek istiyorsanız
  • Göz renginizin daha canlı gözükmesini istiyorsanız
  • Son olarak göz makyajınızda eyeliner çizginizin daha düz gözükmesini istiyorsanız ince bir hat uyguladığınız ten rengi göz kaleminizi hafifçe dağıtarak bu görüntüyü sağlayabilirsiniz.
Essence-Ten-Rengi-Göz-Kalemi


5/28/2016

Minik Bir Hediye

Ben bir çoğunuzun bildiği gibi, Güzel Bak Kendine platformunda yazan bir yazarım. hatta geçtiğimiz aylarda beni çok mutlu eden en çok okunan yazar ödülünü aldım.
Gratis en çok okunan yazarlara belirli periyotlarda hediyeler gönderiyor kullanalım, deneyimlerimizi farklı cilt tiplerine göre yazalım diye.
Geçtiğimiz hafta yanlışlıkla aynı ürün 2 kez kargolandı. Ben fazla olan şeylerin boş yere kenarda beklemesi taraftarı değilim asla. Bu yüzden elimde 2 şık vardı.

Minik-Bir-Hediye


  1. İnstagramda bir çekiliş yapmak
  2. Blogumda bir kişiye hediye etmek

5/27/2016

Febreze vs Air Wick

Oda kokusu evimde her zaman kullanıyorum. Çünkü kötü bir alışkanlığım var ve eve giren kişilerin o kokuyu hissetmesini istemiyorum. Ancak bunun yanında 2 kedim de var. Bu yüzden seçimlerimde daha bir dikkatli olmalıyım. Biliyorum bu tarz kokularda kötü maddeler var, sürekli solunduğunda sıkıntı yaratacak durumlar ortaya çıkabilir. Ancak mecburiyet içine girdiğinde, kullanmam kaçınılmaz oluyor.

Piyasada sürekli karşılaştığım iki marka

Febreze
Air Wick

Febreze vs Air Wick


Şimdi bu iki markanın artı ve eksi özelliklerini sizlere anlatmak istiyorum. Yalnız bunlar benim kişisel deneyimim ve düşüncelerim. Belki bana hoş gelmeyen sizlere gayet iyi bir koku deneyimi olabilir.

5/25/2016

UYGUN FİYATLI FAR FIRÇALARI

Far fırçaları göz makyajımın olmazsa olmazı. Ancak Türkiye'de bir far fırçasına verebileceğim ücretin neredeyse üçte biri fiyatına, 5'li far fırçası seti aldım Wish internet sitesinden.

Uygun fiyatlı Far Fırçaları


Uygun-fiyatlı-Far-Fırçaları

5/24/2016

Cyber Shine Yüz Temizleyici

Günlük cilt temizliği mutlaka olmazsa olmazım. Hiç makyaj yapmasam bile cildimi temizleme ihtiyacı duyuyorum. Bu yüzden hafif köpük formda temizleyiciler tercih ediyorum.
Kore menşeili ürünleri çok seviyorum. Kore’li kadınların cilt tipi benim gibi açık renk, hassas.
Limonian firması Kore’de en çok satılan yüz temizleme köpüğünü bizlere çok minimum bir fiyatla ulaştırdığını görünce alıp kullandım. Bu köpük formda günlük kullanıma uygun yüz temizleyici Kore'de 13 milyon adet satış rakamına ulaşmış.

Cyber Shine Yüz Temizleyici


Cyber-Shine-Yüz-Temizleyici


5/23/2016

Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni

Makyaj temizleme eldiveni benim için yepyeni bir kavram ve ürün.
Tüm cilt makyajını sadece suyla ıslattığım bir eldivenle temizliyorum bir süredir.

Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni

müthiş bir zaman kurtarıcısı.
Cilt makyajını çok güzel arındırıyor, cildi tahriş etmiyor. Burada yaptığınız tek masraf Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni almanız ve evinizdeki içme suyunuzu onunla ıslatmanız.


Magic-Mitt-Makyaj-Temizleme-Eldiveni

Cilt makyajını çok güzel arındırıyor ancak göz makyajınızı çıkartmak konusunda yeterli değil. Zaten göz makyajını hepimiz yoğun maskara ile tamamladığımız için, öncelikle en az 1 pamukla makyajımı  temizliyorum.
Elbette kalan kısımları temizlemek Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni 'ninin görevi.


Magic-Mitt-Makyaj-Temizleme-Eldiveni


Ben Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni nerelerde kullanıyorum
  • Öncelik elbette cilt ve kalan göz makyajımı temizlemek.
  • Krem formda yaptığım yüz maskelerimi temizlemekte kullanıyorum. Normalde bu tarz krem formdaki cilt maskelerini temizlemek uzun sürüyordu. Çünkü arındırması zor oluyor. Ancak Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni ile çok daha hızlı sonuç alıyorum.
  • Günlük makyaj yapmasam bile cildimi temizlemek ve gece bakımına hazırlamak için ilk aşamada kullanıyorum.
  • Yüz temizleme köpüğümü cildimden arındırmak için kullanıyorum
Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni kullanırken püf noktası

En önemli ve tek kriter su. Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni su ile ıslatılarak kullanılıyor. Bunun için çeşme suyunu kullandığımda cildim sanki geriliyor, kızarıyor. Ancak aynı işlemi içme suyu ile yaptığımda cildim yumuşacık.
Tam 300 kez kullanım yapabiliyorsunuz. Sadece şuna dikkat edin. Yüzünüzü temizlediniz. O şekilde atıp kenarda bırakmayın. Ben beyaz sabunla biraz köpürtüyorum, zaten anında tüm kiri akıtıyor. Asla şampuan ve benzeri sıvı temizleyici kullanmayın, onlarla lekeli kalıyor. En güzeli kalıp beyaz sabun. Ben fırçalarımı bile sabuna sürterek temizliyorum hala, sonuç iki saniyede temizlenmiş fırça.Sonra asıyorum ve kurumaya bırakıyorum.

%80 Microfiber Polyester ve %20 polyemidten oluşuyor. Kimyasal hiçbir madde içermiyor.


Magic-Mitt-Makyaj-Temizleme-Eldiveni


Eğer sizler de,makyaj temizleme rutininizi eğlenceli bir hale getirip, kimyasallardan uzaklaşarak cildinizi temizlemek istiyorsanız, bu yumuşacık mikrofiber Magic Mitt Makyaj Temizleme Eldiveni ile tanışmanızı tavsiye ederim.

Tüm migros,gratis ve bir çok kozmetik mağazasında ortalama 6,50TL civarında alabilirsiniz.

Sevgilerrr....

5/19/2016

SANTE Organik Kapatıcı Kalem

Organik ürünleri hayatımıza uzun zamandır almaya başladık. Artık hepimiz etiketleri okuyoruz, içerikleri araştırıyoruz. Cildimize dost ürünler kullanmaya dikkat ediyoruz. Organik diyor diye bütün markalara güvenmiyoruz. Onların sertifikalarını mutlaka görmek istiyoruz. Bu en doğru seçim ve karar cildimiz için.
Ben bir süredir kapatıcı koleksiyonuma kattığım bir ürünü sizlere anlatmak istiyorum.
SANTE Organik Kapatıcı Kalem
Bendeki rengi 03 Pure Colors


SANTE-Organik-Kapatıcı-Kalem


5/16/2016

Secret Age Aloe Vera Maske

Aloe Vera bitkisi, bir çok kozmetik ve sağlık alanında kullanıldığını sıklıkla okuyorum. Benim atopik cildim için iyi gelip gelmeyeceğini gözlemlemek adına bir kaç markanın aloe vera içeren jel ve kremlerini denedim.
Ancak burada da maalesef içerikleri doğal olmayan, parapen ve birsürü kimyasal madde koyulmuş markalar yüzünden gene sıkıntı yaşadım. Ancak yılmadım, doğru olan marka ve ürünleri bulmak istedim. İlk olarak sizlere Aloe Vera Maskesi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 1 aydır düzenli olarak haftada 2 kez uyguladığım ;

Secret Age Aloe Vera Maske



Secret-Age-Aloe-Vera-Maske


5/15/2016

BLOG YAZILARINI TWİTTER'DA PAYLAŞMAK

Twitter sosyal medya paylaşım ağlarının en büyüklerinden. Genellikle blogyazılarını, paylaşımlarımızı instagram üzerinden yapmakla yetiniyoruz. Ancak paylaşım linklerimize tıklama instagram üzerinden olmadığından, sadece bir beğeni alıyoruz. Nedense instagram çok daha yoğun kullanılıyor, twitter ise unutuluyor.
Ancak sizlerin atladığı nokta, twitter'da yaptığınız paylaşımların çok daha ciddi kitlelere ulaşabilicek konumda olması.

BLOG-YAZILARINI-TWİTTER'DA-PAYLAŞMAK


5/13/2016

SD HAIR PACK Saç Maskesi

Saç bakımı benim için çok önemli. Siz muhteşem bir makyajla cildinizi güzelleştirseniz de saçlarınız muhteşem gözükmüyorsa, cildinize harcadığınız zaman kadar saçlarınıza vakit ayırmıyorsunuz demektir. Saç bakımına düşkünlüğüm elbette Aslan burcu olmamla da çok ilgisi var kabul ediyorum
SD HAIR PACK Saç Maskesi ilk kez deneyimleyeceğim bir saç maskesi olucak.
Öncelikle vaadleri neler;
Yeterince beslenmeyen saçlar parlaklığını yitirir ve mat bir görünüm alır.
SD HAIR PACK Saç Maskesi,
33 değerli ekstraktlarla zenginleştirilmiş formülü ile;
Saçları ağırlaştırmadan kökten uca besler.
Saça ipeksi bir yumuşaklık verir.
Saça sıradışı bir parlaklık kazandırır.
Zengin içeriği ve özel yapısıyla saçlarınıza 7 gün boyunca etkili bir görünüm kazandırır.


SD-HAIR-PACK-Saç-Maskesi


Benim saç tipim;
Dipler sıklıkla yağlanma problemi yaşayan
Uzun
Hiçbir boya ve işlem görmemiş
Saç uçları kuru

5/12/2016

LİMONİAN VE BİODERMA ALIŞVERİŞİM

Yaptığım alışverişlerimi yazmadığımı farkettim. Bundan sonra söz daha dikkatli olucam.
İlk durak Limonian 'a uğrayıp eksiklerimi almak istedim.

LİMONİAN VE BİODERMA ALIŞVERİŞİM


5/10/2016

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 Nemlendirici

Kuru ve hassas ciltler için makyaj bazı bulmak çok zor. Kullandığımız nemlendiricimiz, eğer yağ bazlı ile makyajın cilde tutunmasını engelliyor.
Bir de cildin hassasiyeti eklendiğinde, klasik makyaj bazları reaksiyona sebep olabiliyor.

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 Nemlendirici 



Bioderma-Hydrabio-Perfecteur-SPF-30-Nemlendirici


5/09/2016

Mediwell Dudak Bakım Kremi

Mediwell Dudak Bakım Kremi kışın başından bu yana elimden düşmedi diyebilirim. İlk biten muz aromalısı oldu ikinci şu anda kullandığım çilek aromalısı.

Benim dudaklarım çok hızlı kuruyor. yazın kuruyor, kışın kuruyor. Bir de o kabuklanması yokmu, benim için en acılı süreç o oldu. Birçok dudak balmı denedim. Krem formda, ruj formda, renkli ama nedense açıldıktan bir süre sonra yapıları değişiyor. Sanki tatları bir farklı oluyor.
Mediwell Dudak Bakım Kremi ile biz çok iyi anlaştık.

Mediwell-Dudak-Bakım-Kremi


5/07/2016

UYGUN FİYATLI KEDİ KUMU

Uygun fiyatlı kedi kumu bulmak en büyük sorunlardan biri kedi besleyenler için. Hele benim kızlarım gibiyse, sizin kedileriniz kumun çeşidini, kokusunu beğenmedikleri için bütün evi kumsala çevirebilirler.
Benim kızlarım yani zilli ve pörtlek illa ince taneli olucak, çok tozutmıycak sonra hapşırıyorlar çünkü ve kesinlikle pudra kokulu olucak gibi şartları var.
Şimdi onlar kedi, onların isteklemi olur? diye düşünenler demekki hiç kedi beslememişler.
Onlar ne isterse o olur, ben sadece aracıyım.
Normalde aldığım kum markasına 10kg için ortalama 20tl gibi bir ücret ödüyordum.
Oda herşey gibi zamlanınca arayışa girdim. benim kızlar için piyasadaki farklı markaların ince bentonit kumlarını denedim. Ancak sonuç genellikle ya onlar için yada benim için hüsranla sonuçlandı.

Benim kedi kumundan beklentim

  • Hemen topaklanması
  • Kokuyu dışarıya vermemesi
  • Çok fazla toz çıkartmaması
  • İçerisindeki kızlarımın yaptıklarını kolaylıkla temizleyebilmek
  • Maksimum sürede kullanım sunması
UYGUN FİYATLI KEDİ KUMU


5/05/2016

ERKEK BAKIMI NASIL OLUR

Blogumun ilk misafiri elbette benim biriciğim olucaktı. Kendisi bana, neden sırf kadınlar kendilerine bakıyor? Biz erkekler de bakıyoruz kendimize, neden bizlere fırsat verilmiyor diye söyleniyordu. Sonunda gel yaz o zaman dedim.
İşte ilk misafirimin yazısı.
Beyler için umarım güzel bir yol gösterici olur.

Hepinize Merhaba
Ben Sevda’nın hitabıyla biriciği.
Şimdi bu adamın bir blogda ne işi var diyebilirsiniz, ancak biz erkekler de kendimize bakıyoruz. Bunu unutan firmalar sayesinde ama seçeneklerimiz çok kısıtlı.
Sevdam’ın onlarca duş jeli, yüzüne sürdüğü kremleri varken erkekleri sadece, Nivea düşünüyor. Burdan teşekkür ediyorum onlara.

Şimdi biz erkekler kendimize nasıl bakıcaz, nelerle cildimizi koruyacağız? 
Kısaca;

ERKEK BAKIMI NASIL OLUR


nivea men serisi


5/04/2016

Mia Organical Argan Yağlı El Bakım Kremi

El bakımı sıklıkla atladığımız bir konu. Sadece ellerimiz pütürleşmeye başladığında çoğumuzun aklına geliyor. Benim ancak ellerim sürekli su ve kolonyalı mendil arasında geçtiği için, el kremi ihtiyacım çok daha fazla. Çünkü çok hızlı kuruyor ellerim.
Yaklaşık 15 gündür sürekli ellerime bakım yaptığım , Mia Organical Argan El Bakım Kremim ile güzel anlaşıyoruz.

Mia Organical Argan Yağlı El Bakım Kremi


5/02/2016

Yardley London English Rose Deodorant

Yazın deodorant kullanımım daha fazla.Daha çok çiçeksi veya pudra kokusu tabir ettiğimiz hafif kokuları tercih ediyorum.
Yardley London English Rose Deodorant tüm yazı beraber geçirdiğim bir kokum.
Kokusu, gül ve pudra karışımı. Üzerinize sıktığınız da kalıcılığı size yaklaşık 4 saat yetiyor. Hafif, çiçeksi bir kokuda.

Yardley London English Rose Deodorant