4/10/2021

Kuperoz, Rozasea, Atopik Cilt Tedavisinde Seramid Neden Önemlidir?

Seramid cildin %50 sini oluşturan temel yapı taşları diyebiliriz.

Ciltteki Seramid aşağıdaki nedenler ile bozulur:

  • Yanlış cilt bakımı, örnek olarak normal bir cilde ağır kurutucu kremler uygulamak, cildinizin ihtiyacı olmayan asitlerle cilt derisini soymak, kuru cilde yağ kurutucu kremler uygulamak
  • Güneş koruması kullanmadan güneş altında uzun saatler geçirerek cildi tahriş etmek
  • Cilde hatalı ürünler ile ağır soyucu peeling yapmak
  • Cildi hergün ağır sülfatlar içeren yüz temizleme ürünleri ile temizlemek
  • Cilt makyajında kullanılan ağır kimyasal içeren fondötenler
  • Erkeklerin tıraş esnasında kullandıkları yakıcı, parfümlü, kimyasal tıraş köpükleri
  • Tıraş sonrası kullanılan parfümlü ve alkollü after shave ürünleri
  • Cildi ihtiyacı olmadığı halde ağır içeriklerdeki nemlendiricilerle yormak
  • Haftada bir kez yapmanız gereken tanecikli peelingleri 3-4 kez yapmak
  • Güneş koruyucuyu cildinizden doğru temizlememek
  • Cildi temizlemeden sürekli nemlendiricinizi uygulamak
gibi nedenleri sıralayabiliriz.



Ciltteki seramid bozulduğunda ve eksildiğinde neler olur?

  • İlk etapta gün içinde aniden gelişen kuruluk atakları başlar ancak bu ilk zamanlarda hafiftir.

Sonraki aşamalarda:

  • Ciltte yerleşik kızarıklıklar olur
  • Kızarıklıklara eşlik eden kaşınma atakları başlar
  • Kızarıklık artık geçmemekte ve ne kadar nemlendirseniz de cilt sürekli nem istemektedir.
  • Son aşamada ise
  • Ciltte deri incelmesi
  • Cilt yüzeyinde deri incelmesine eşlik eden kılcal damar çatlamaları
  • Cilt yüzeyinde kepeklenme ve pullanma, döküntü
  • Geçmeyen yangı hissi, soğuk sıcak ortam değişikliklerinde cildin acıması ve kıpkırmızı bir hale geçmesi
  • Burun, alın ve yanaklarda yoğun kırmızı görünüm
  • Burun kenarları, yanaklarda kırmızı görünüm
  • İltihaplı sivilceler

Başlamaktadır.

Seramidler cildinizi kirlilik gibi çevresel faktörlerden korumak için önemli bir rol oynar, cilt hücrelerinin birbirine bağlanmasını destekleyerek cilt tabakasında güçlü bir bariyer oluşturur. Ancak eksilmesi ve yukarıda nedenlerden dolayı cilt bariyerini zayıflattığınızda maalesef kuperoz, rozasea ve atopik cilt görünümü çok ağır seyretmeye başlar

Cilt bariyerinizin temel taşı seramidler cildin erken yaşlanmamasını sağlayan da en büyük etkenlerden biridir. 30lu yaşladan itibaren cilt bariyeri zayıflar ve seramidler azalmaya başlar.

Ciltteki seramid eksilmesine bağlı cilt sorunları için hangi ürünü kullanmalısınız?





OSL Omega Skin Lab Anti Redness Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Krem içeriğinde yoğun olarak

Ceramide +Helichrysum Italicum + Bisabolol + Shea Butter + Vitamin E

bulunmaktadır

Bu sayede Pullanma ve kızarıklık karşıtı yatıştırıcı cilt bakım kremi, yatıştırıcı ve tamir edici içeriklerle cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur

Ceramide: Cildin dış katmanlarının ana bileşenleri olan doğal olarak oluşan uzun lipit zincirleri (yağlar). Cilt,% 50 seramid,% 25 kolesterol ve% 15 serbest yağ asidi içeren benzersiz bir bileşime sahip yapısı sayesinde su hareketini engeller ve kaybı kontrol eder.

Seramidler, su tutma kapasiteleri için gereklidir ve bunları bir cilt bakım ürününe eklemek, ikmal ve geri yükleme faydalarının sağlanmasına yardımcı olur. Ciltte, bazıları cilt bakım ürünlerinde kullanılan dokuz farklı seramid tanımlanmıştır.

Bir cilt bakım ürünü içerik etiketinde, seramid AP, seramid EOP, seramid NG, seramid NP, seramid NS, fitofingosin ve sfingosin olarak listelenenleri görürsünüz.

Cilt bakım ürünlerinde kullanılan seramidler tipik olarak bitkilerden elde edilir (buğday tohumu yaygın bir kaynaktır) veya sentetiktir; iki formdan birinin diğerine göre tercih edildiğini gösteren hiçbir araştırma yoktur.

Seramidler, yağ asitleri ve kolesterol gibi yenilenen diğer bileşenlerle birleştirildiklerinde cilt için en iyi sonucu verir. Bu lipit karışımları, cildin dokusunu, esnekliğini arttırmak ve sakinlik belirtilerini sakinleştirmeye yardımcı olmak için çeşitli şekillerde çalışır.

Bisabolol: Sakinleştirici ajan tipik olarak papatyadan ekstrakte edilir, fakat aynı zamanda sentetik olarak türetilir. Nemlendiriciler, temizleyiciler ve makyaj da dahil olmak üzere birçok üründe yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Araştırmalar ayrıca bazı cilt aydınlatıcı özelliklere sahip olabileceğini göstermektedir.

Latince Butyrospermum parkii adıyla listelenen karit ağacından çıkarılan bu bitki lipit, kozmetikte yumuşatıcı olarak kullanılır ve kuru ciltler için yumuşatma özelliklerine sahiptir.

Shea Butter(Şia Yağı): Shea yağı sadece zengin bir dokuya sahip değildir; ayrıca quercetin, epicatechin gallate, gallocatechin, epigallocatechin yanı sıra cildi yenileyici yağ asitleri (stearik ve linoleik) gibi zengin bir antioksidan kaynağıdır. Kuru cildi iyileştirmek için tasarlanmış ürünlerde görmek harika bir malzemedir.

Vitamin E: Vücut ve cilt için en iyi bilinen ve araştırılan antioksidanlardan biridir. E vitamini insan derisinde doğal olarak bulunur, ancak güneşten korunma olmadığında ve sürekli çevresel maruziyet nedeniyle tükenebilir.

Sentetik veya doğal olarak türetilmiş yağda çözünen E vitamini molekülünün sekiz temel formu vardır. En tipik formlar d-alfa-tokoferol, d-alfa-tokoferol asetat, dl-alfa tokoferol ve dl-alfa tokoferol asetattır.

“Alfa” nın önündeki “d” öneki, ürünün bitkisel yağlar veya buğday tohumu gibi doğal kaynaklardan türetildiğini; “dl” öneki, vitaminin sentetik bir bazdan oluşturulduğunu gösterir.

Araştırmalar, doğal E vitamini formlarının sentetik muadillerinden daha etkili olduğunu, ancak her ikisinin de kesinlikle antioksidan aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir.

OSL Omega Skin Lab Anti Redness Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Krem ciltte ne değişiklik yapar?

Öncelikle cildin kaybettiği seramidleri tamamlar. Bu sayede cilt daha nemli ve güçlenmiş olarak günlük hayatta karşılaşılan ani kuruma, pullanma ve kızarıklık ataklarını yaşamaz. Günlük hayatta kullandığınız yüz temizleme ürünlerinizi, güneş koruyucularınızı ve diğer cilt bakım ürünlerinizi de değiştirdiğinizde artık cildiniz daha sakin, daha berrak gözükmeye başlıyor.

 




Detaylı OSL Omega Skin Lab Anti Redness Kızarıklığa Eğilimli Ciltler için Krem incelememi youtube kanalımda da izleyebilirsiniz. Ayışığı Organik sitesinden satın alabilirsiniz

Sevgilerimle….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder