1/17/2020

Selin Beauty BB Krem İçerik Bilgisi


Selin Ciğerci yakın zamanda kendi kozmetik ürün markasını kurdu. Birçok mecrada ürünlerin ciltte duruşlarını görebiliyorsunuz ancak içerik konusunda çok fazla kafa karışıklığı var. Ben ürünlerini kullanmadım ancak bana çok fazla içindekiler nasıl, kimyasal mı yoksa, ciltte sorun yaratmaz mı şeklinde sorular geliyordu. Bu yüzden sizlere Selin Beauty BB Krem içerik bilgisini aşağıda detaylıca paylaşıyorum. Hangi madde nedir, ne içindir hepsini aşağıda okuyabilirsiniz.

selin-beauty-bb-krem-icerik-bilgisi





Bu yüzden Selin Beauty markasında aşağıdaki hammaddeleri kullanmışlar ve 114.90TL gibi bir fiyata satışa sunmuşlar. Ben kendi ülkemden böylesine bir girişim ile çıktıkları için çok mutlu oldum. Yolları açık olsun.

Size en basit bir örnek vermek istiyorum;
Milyonlarca satan BB krem dediğinizde google ilk sırada çıkan markanın (ismini vermek istemiyorum girin bakın) içeriğinde;
Koruyucu olarak Paraben kullanmışlardır. COSDNA detaylı içerik bilgisi vardır ona bakabilirsiniz. Paraben dünyanın en ucuz koruyucusudur. 
Selin Ciğerci Beauty ise Phenoxyethanol kullanmıştır ürün içeriğinin bozulmaması için. Girin lütfen paraben ne kadar zararlı, gözenekleri devasa yapar, ciltte biriken bir kimyasal koruyucudur okuyun. 

Ancak küçük bir eleştirim var;

Ülkemizde içeriklere erişmek çok zordur. Bu yüzden içeriklerini eğer satış yaptıkları sitelerinde yayınlarlarsa benim gibi içerik okuyarak ürün satın alan kişileri de düşünmüş olurlar.


selin-beauty-bb-krem-icerik-bilgisi


Selin Beauty BB Krem İçerik Bilgisi

Aqua : Su
Klasik tüm bakım ürünlerinde ilk sırada yer almaktadır.
Cyclopentasiloxane : EWG 3 derece
Kullanıldığı alanlarda pürüzsüz bir görünüm verir. Cilt bakımlarında cilde, saç bakım ürünlerinde saç yüzeyine pürüzsüz bir görünüm veren maddedir. Kötü bir kimyasal değildir, aşırı solunması veya yutulması halinde zararlıdır. Yani bir tüpü içerseniz zararlı olabilir.
C12-15 Alkyl Benozate: EWG 1 derece
12 ila 15 olan alkollerden oluşan benzoik asit esterlerin bir karışımıdır. Cilt yumuşatıcı olarak işlev görür. Cildi yakan, hassas ciltler için zararlı olan alkol çeşidi değildir.
Ethylhexyl Methoxycinnamate
Kimyasal bir güneş filtresidir. Cildi UVB ışınlarından koruyan bir maddedir. Dünyadaki birçok güneş kreminde kullanılır. 290 ile 320 nm dalga boyundaki ışığa karşı koruma sağlar.
Dimethicone EWG 1-3 Derece
Makyaj bazları, fondötenler, saç kremleri ürünlerinde kullanılır. Kullanılan alana göre yüzeyi pürüzsüz, yumuşak bir görünüme kavuşturur.
Glycerin: EWG 1-2 derece
Deri ve kan dahil tüm hayvan, bitki ve insan dokularında bulunan doğal olarak oluşan bir alkol bileşiğidir. Cildi nemlendirmek, pürüzsüzlük vermek için kullanılır.
Glyceryl stearate : EWG 1 derece
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Gliseril Stearat yaygın olarak kullanılmaktadır ve losyonlar, kremler, tozlar, cilt temizleme ürünleri, makyaj tabanları ve bazlar, maskara, göz farı, eyeliner, saç kremleri ve durulama ve güneş koruyucu ürünlerde bulunur. Gliseril Stearat cildin yüzeyinde nem sağlayıcı görevi görür ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir. Ayrıca cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak cildin su kaybını yavaşlatır.
Octyldodecanol: EWG 1 derece
Yağ alkolüdür. Yağ ve sıvı bileşenlerine ayrılmasını önlemeye yardımcı olur. Bu bileşenler ayrıca bitmiş ürünlerin çalkalandığında köpük oluşturma eğilimini de azaltır.
Ceteareth-20: EWG 1-3 Derece
Kullanılan ürünün kalınlaşmasını önlemeye yardımcı olan bir bileşendir.
Hydrogenated Polyisobutene: EWG 1 derece
Polimerdir. Cildin yüzeyinde nem sağlayıcı görevi görür ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir.
Stearic Acid : EWG 1 derece
Doğal bir yağ asididir.
Polymethylsilsesquioxane: EWG 1 derece
 Polimerdir. Cilde pürüzsüz, ipeksi görünüm verir.
Cetearyl Alcohol: EWG 1 derece
Bitkisel kaynaklı yağ alkolü, formülasyonları kalınlaştırmak ve stabilize etmek için kullanılır. Ayrıca cilde yumuşatıcı bir his verir.
Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate: EWG 1-2 derece
Güneş koruyucu UV filtresidir. UVA radyasyonunu absorbe etmek için güneş kremlerinde kullanılan organik bir bileşiktir
Octocrylene: EWG 2-3 derece
Cilde uygulandığında UV ışınlarını emer. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini UV ışınlarını emerek bozulmaya karşı korumak için de kullanılabilir.
Butyl Methoxydibenzoylmethane: EWG 1 derece
Cilde uygulandığında UV ışınlarını emer. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini UV ışınlarını emerek bozulmaya karşı korumak için de kullanılabilir.
3-o-ethyl-ascorbic acid: EWG 1 derece
Cilt Beyazlatma için C Vitamini Türevlidir. Cildi ultraviyole B (UVB) hasarından korur.
Rosa Damascena Flower Water: EWG 1 derece
Gülden elde edilen damıtmanın buharının sulu bir çözeltisidir. Kısaca gül suyu diyebiliriz.
Flower extract: Gül özü kullanılmış.
Phenoxyethanol: EWG 2-4 derece
Tüm dünya genelinde üretilen kozmetik ürün çeşitlerinde en yaygın şekilde kullanılan koruyucu maddelerden biridir. Aromatik eterdir.
Ethylhexylglycerin: EWG 1 derece
Doğal bir koruyucu ve cilt bakım maddesidir.
Sodium polyacrylate: EWG 1 derece
Kozmetiklerde bağlayıcı olarak kullanılır.
Disteardimonium Hectorite: EWG 1 derece
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Disteardimonyum Hectorite, dağıtıcı bir ajan olarak işlev görür. Yani ürünün cilt yüzeyinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlar.
Propylene carbonate: EWG 1 derece
Organik bir bileşiktir. Propilen glikolden türetilmiştir. Bizim anlayacağımız dilde içerisinde olan tüm maddeleri birbirine karıştırıcı görevindedir.
Cetearyl Dimethicone Crosspolymer: EWG 1 derece
Deride bariyer oluşturarak su kaybını önler.
Tocopherol acetate E Vitamin: EWG 3 derece
Antioksidan özellikleri ile bilinir.
Triethoxycaprylylsilane: EWG 1 derece
İçerikler arasında bağlayıcı görevindedir.
Cinnamyl alcohol:  EWG 4-7 derece
Tarçın ağaçlarının kabuğunda, çay ağacının yapraklarında ve sümbül ve nergis çiçeklerinde bulunan doğal olarak oluşan bir koku bileşiğidir.
Benzyl salicylate: EWG 4-7 derece
Benzil Salisilat bir koku bileşeni ve bir ultraviyole ışık emici olarak işlev görür.
Linalool: EWG 2-5 derece
Linalool, bergamot yağı ve Fransız lavanta benzeri çiçek kokusu olan renksiz çok soluk sarı bir sıvıdır. Koku ve aroma yapımında kullanılan doğal olarak oluşan bir maddedir.
Hexyl cinnamal: EWG 2-5 derece
Koku bileşenidir.
En sondakilerde renk kodlarıdır eklenmiş olan.
CI 77891 titanyum dioksit
CI 77492 Iron oxide
CI 77491 Red Iron Oxide
CI 77499 Black Iron Oxide

Bu sadece içerik inceleme yazısıdır Selin Beauty BB Kremine ait. Bu yüzden ciltteki duruşu renkleri vs bunları değil, sadece içeriklerini merak edenler için bir yol gösterici olmak istedim. 
Sevgilerrrr...

2 yorum:

  1. Çok güzel incelemişsiniz teşekkürler paylaşım için, yol gösterici olmuş almayı düşünenlere :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir inceleme olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil