12/22/2019

Titanyum Dioksit nedir

Bu yazımda sizlere birçoğunuzun kozmetik ürünlerinde kaçtığı ama aslında sizin sürekli hayatınızda olan Titanyum Dioksit nedir konusuna açıklık getirmek istiyorum. Titanyum dioksit nedir, nerelerde kullanılır zararlı mı bu yazımda okuyabilirsiniz.

titanyum-dioksit-nedir


Titanyum Dioksit nedir

Titanyum dioksit, titanyum oksitinden elde edilen ve doğada bulunan bir mineraldir. Bu tür oksitler çıkarıldıktan sonra işlemden geçirilip saflaştırılmakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.



Organik sertifikalı ürünlerde kullanılma nedeni;

Titanyum dioksit renkli kozmetiklerde ve kişisel bakım ürünlerinde, far, oje, pudra veya dudak ürünlerinde renk ayarlaması, beyazlık elde etme, ürünün opaklığını arttırmada ve saydamlığını azaltmada kullanılmaktadır. Titanyum dioksitin ışığı emici, yansıtıcı ve dağıtıcı özelliğinden dolayı ürünleri UV den koruyabilmektedir. Bilimsel çalışmalar Titanyum Dioksidin ciltten içeriye geçmediğini, transdermal emilme olmadığını göstermektedir.

Farklı sosyal medya hesaplarında gördüğünüz kanser yapıcı ibaresine karşılık, EWG ‘ye de baktığınızda Titanyum Dioksit ilişkili kanser riskinin sadece yüksek oranlarda solunduğunda olabileceği de vurgulanmıştır. 
(türkçeye çevirerek okuyabilirsiniz)

Kısaca Titanyum dioksit kullanıldığı kozmetik ürünlerinde ve/veya güneş ürünlerinde yüksek seviyede solunmadığı için ve cilt üzerinde gözenekleri tıkayabilecek partiküller içermediği için sertifikasyonda izin verilen ölçüde kullanılması kişi veya sağlığına zarar vermemektedir.

Şimdi gelelim işin ilginç boyutuna.

Sizler Titanyum dioksit aman ölümcül, zararlı, asla içerisinde olan bir kozmetik kullanmam diyorsunuz ya hani;

Lütfen en yakınınızda olan ağrı kesici, vitamin veya günlük almanız gereken ilacınızın içeriğine bakın.Hatta bir tık ileriye gidelim, hamileler için kullanılan mide bulantı önleyici vb haplarda kullanılıyor titanyum dioksit desem sizlere, enteresan değil mi?

Kullandığınız;

Mide, bağırsak haplarında
Çiğnediğiniz sakızda
Vitaminlerinizde
Ağrı kesicilerin bazılarında
Yediğiniz bazı kuruyemişlerde bir bakın bakalım ne var?

Aaa oda ne? İçeriğinde Titanyum dioksit var değil mi?

Yani sizin firmalara direttiğiniz Titanyum dioksit varsa ben asla yüzüme sürmem dediğiniz Titanyum dioksit maddesini ialçlarınız içerisinde bulunduğu için siz içiyorsunuz, yiyorsunuz bir de vücudunuza direkt alıyorsunuz.

FDA'nın ölümcül olabilecek yani sözde blogger veya biliyorum diye cümleler paylaşan, medyalar paylaşan kişiler kadar bilgisi yok mu? Hamilelerin içtikleri ilaçta dahi kullanılmasına izin veriliyor Titanyum Dioksit maddesi.

Yukarıda gördüğünüz gibi Titanyum dioksit organik kozmetiklerde kullanıldığında renk ayarlaması için düşük doz ekleniyor. Ancak sizin içtiğiniz ilaç vasıtasıyla çok daha yüksek oranda direkt kanınıza karışacak şekilde bu maddeyi alıyorsunuz.

Elbette çok isterim Titanyum dioksit yerine başka bir madde bulunsun renk ayarlama yapılması için ancak derinizden içeri geçmeyen Titanyum dioksit ağzınızdan içeriye geçerken benzer tepkiyi vermenizi bekliyorum ben sizlerden.


Lütfen ilaçlarınızın üzerini iyi okuyun eğer Titanyum dioksit gibi bir etken madde kullanılmışsa muadili varsa alın onu kullanın ama muadili yoksa mecbursanız eğer aralıklarla spirulina tüketin. Bu sayede bağırsaklarınızda emilmeyen ve biriken zararlı kimyasallardan kurtulursunuz.
Sevgilerrr…

1 yorum:

  1. Bazen değil her zaman bilsekte bilmesekte, gerekli gereksiz her şeye tepki verebiliyoruz. Titanyum Dioksit olayıda bunlardan biri :)

    YanıtlaSil