2/16/2019

Naturiga Organik Kakao Tozu

Sizin için gerçek kakao nedir? Benim için muhteşem kokusu ve aromasını kullandığım her şeyde bitter çikolata tadını verebilmesi. Yanında elbette gerçek organik kakao olmasıdır. Malum bazı markalar organik adı altında kendi ürünlerini pazarlıyorlar ancak nedense organik uluslararası geçerli bir sertifika göremiyoruz. Ayışığı organik sitesi gerçek organik işlenmemiş kakao keyfini hemde çok uygun fiyata evlerimize getirebildi.  Naturiga Organik Kakao Tozu gerçek sertifikası olan bir marka. Lezzeti konusuna aşağıda bol bol değineceğim ama en önemli noktası ECOCERT gibi tüm dünyada geçerli organik sertifikaya sahip olması Naturiga markasının.

naturiga-organik-kakao-tozu


Naturiga Organik Kakao Tozu ile ham kakao arasındaki farkı daha önce ham kakao adı altında satılan başka bir markayı denediğim için rahatlıkla söyleyebilirim. Naturiga Organik Kakao Tozu gerçek bitter çikolata lezzetinin verilebilmesi için kavrulma işleminden geçirilmiş. Ama bu kavrulma işlemi asla kimyasallarla yapılmıyor, doğal ortamında kavruluyor. Bu sayede gerçek bitter lezzetine kavuşuyor kakao.


Naturiga Organik Kakao Tozu

Benim için Naturiga markasının ECOCERT organik sertifikaya sahip olması büyük mutluluk. Çünkü ECOCERT ile fairtrade koşullarına sahip oluyor.  Fairtrade nedir derseniz, ne çiftçiler mahsullerini düşük fiyata satmaya zorlanabilir, ne de toplama esnasında mahsullerini hayvan veya insan zulmüne ortak kesinlikle olamazlar. Fiyat belirleme işlemlerinde daima üreticiler korunur ve onlara zorbalık kesinlikle yapılamaz.

Naturiga Organik Kakao Tozu Ayışığı organik sitesinde organik ve doğal gıdalar kategorisinde 100gr kilitli ambalajında 29.90TL satılıyor. Ambalajını açtığınızda sizi muhteşem kokusu karşılıyor. Biliyorsunuz gerçek çikolata en büyük mutluluk kaynağıdır bu yüzden benim için Naturiga Organik Kakao Tozu tam bir endorfin bombası.

Keklerde, müslilerde, sıcak kakao hazırlarken sürekli denedim. Kimse inanamadı içerisinde kakao olduğuna bitter çikolata lezzeti veriyor içerisine girdiği her lezzetin.

Naturiga Organik kakao besin değerleri;

naturiga-organik-kakao-tozu


Naturiga Organik Kakao Katkı maddesi, koruyucu, boya, şeker vs içermiyor. Vegan beslenmeye uygun.

Organik kakao çekirdeklerinden üretilmekte olan Naturiga kakao tozu Peru yağmur ormanlarında yetişmekte ve geleneksel yöntemlerle işlenmekte.

naturiga-organik-kakao-tozu

Nadir bulunan, ince kabuklu, yüksek kaliteli ve doğal aromalı Criollo kakao çekirdekleri el ile toplanır ve yüksek besin değerini muhafaza etmek ve lezzetini artırmak için fermente edilerek, nazikçe kavruluyor. Tüm bu işlemlerden geçerken ECOCERT tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor.

naturiga-organik-kakao-tozu


Sizlerde gerçek çikolata lezzetini evinizde yaşamak isterseniz Naturiga Organik Kakao Tozu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Bitter çikolata lezzetinde ve lafta değil gerçek organik sertifikasıyla güvenle çocuklarınız için dahil muhteşem lezzetler hazırlayabilirsiniz.

Ps.
Çok yakında bu muhteşem kakao ile yumurtasız, sütsüz, yoğurtsuz, glutensiz, unsuz inanılmaz lezzetli bir kek tarifi gelecek. Henüz geliştirme aşamasındayım
sevgilerrr.

2 yorum:

  1. Tavsiyene uyup kesinlikle Naturiga Organik Kakao Tozunu deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Kakao cok severim, organik kakao tabii ki tercihimiz 😊

    YanıtlaSil