9/10/2018

Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi

Hassas ve atopik ciltlisiniz ve duş almak keyif değil işkence oluyor değil mi? Çünkü duşta kullandığınız duş jelleri zaten incecik olan derinizi daha kazıyor ve duştan sonra kıpkırmızı kaşınan bir vücudunuz oluyor. Bunun nedeni duşta kullandığınız duş jellerinin içerisinde bulunan paraben, silikon ve köpürme amaçlı kullanılan sülfat çeşitleridir. Siz ne kadar derinizin temizliği için kullansanız da cildinizin gözenekleri aracılığı ile alt katmanlara inerler. Sonrasında durulasanız da gözeneklerden giren kimyasalları temizleyemezsiniz.  Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi benim gibi atopik ve kızarıklık sorunu yaşayan kişiler için üretilmiş bir vücut temizleme ürünü. Yapısı ve içerik detaylarını blog yazımda okuyabilirsiniz.

sante-hassas-ciltler-icin-killi-organik-dus-kremi


İçeriğinde Beyaz kil ve badem yağı var. Buda cildi temizlerken kaybettiği nemi geri kazandırıyor. Tensid içermiyor. Yani aktif köpüren bir madde içermiyor.



Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi

Adından da anlaşılacağı gibi kremsi yapıda, köpürmeyen bir vücut temizleme ürünü. Alıştığımız kocaman köpükleri göremezsiniz. Elime veya duşta kullandım sabunlanma lifime biraz sıkıyorum. Ardından tüm vücudumu temizliyorum. Cildim pamuk gibi yumuşacık oluyor.

sante-hassas-ciltler-icin-killi-organik-dus-kremi


Normal şartlarda her mevsim karşılaştığım bacaklarımdaki pullanma Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi kullanmaya başladıktan sonra geçti. Cildimi çizmeden ve agresif tensidler kullanmadan temizlediğim için derim daha sakin.

Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi İÇERİK (CTFA/INCI): 

Aqua (Water), Alcohol denat.*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Kaolin, Glycerin, Montmorillonite, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hectorite, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Parfum (Fragrance)**
*    Sertifikalı Organik tarımdan  **  Doğal eterik yağlardan

Yukarıda da gördüğünüz gibi sülfatın hiçbir çeşidini içermiyor. En hassas dermatitli ciltlerde dahil güvenle bir kullanım imkanı sunuyor.

sante-hassas-ciltler-icin-killi-organik-dus-kremi


Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi Genel organik sertifika özellikleri

NaTrue Ekolojik Sertifikalı
Sentetik koruyucular, renk ve koku vericiler içermez
Paraben, Sülfat ve petrol kökenli maddeler içermez
Mineral bazlı yağlar içermez
Organik tarımla elde edilmiş bitkisel yağlar ve özler içerir
Eterik yağların doğal kokularını içerir
Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir
Vegan
Gluten içermez
Laktoz içermez

Laktoz ve glüten alerjisi olanlar dahil güvenle kullanılabilir. Vegan içeriğe sahip içeriğinde hiçbir hayvansal hammadde bulunmuyor.

Vanilya kokusu var, ancak bu koku doğal yağlardan geldiği için kalıcı değil. Banyo sonra cildimde kalmıyor.

Sante Hassas Ciltler İçin Killi Organik Duş Kremi Ayışığı organik sitesinde 150ml boyu 40.50TL satılıyor. Çok az bir miktarla cildimi rahatlıkla temizleyebiliyorum. Siz de hassas, atopik, dermatitli bir cildiniz varsa ve agresif tensidler içeren duş jelleri ile cildinizi temizlemek istemiyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
sevgilerrr…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder