8/07/2018

SANTE Organik Yoğun Hacim Veren Maskara

Organik renkli kozmetik ürünlerine uzun süredir geçiş yaptım biliyorsunuz. Cruelty free yani hayvanlar üzerinde asla test edilmeyen markaların ürünlerini kullanıyorum. Ancak eksiklikler elbette var. Özellikle zararlı içerikli ve test yapan markalar mascara konusunda çok başarılıydı. Bizlerde alışmışız takma kirpik etkisi yaratmasına mascaraların, bu yüzden istediğim gibi kaşlarıma değen kirpiklerim istediğim gibi olmuyordu. Sante naturkosmetik markası ama çok ciddi bir atak yaptı. Beklediğim silikon uçlara sahip, incecik fırçası olan SANTE Organik Yoğun Hacim Veren Maskara çıkarttı. Elbette Ayışığı Organik sitesine gelir gelmez aldım. Orijinal ismiyle Sante Mini Makes Mega Lashes Mascara. Bu muhteşem maskaranın özelliği, en mini minnacık kirpikleri bile yakalaması, onları uzatması ve gün içerisinde asla kirpikleri düşürmemesi. Vegan içeriğe sahip bu mascaranın detaylarını blog yazımda okuyabilirsiniz.

sante-organik-yogun-hacim-veren-maskara



Silikon fırça uçlarını benim gibi sevenler, organik kozmetik markaları arasında maalesef bu tercih ettikleri fırça şeklini bulamıyordu. Bunun nedeni, sürekli kıl fırça üretimleri olması. Ancak bizler için önemli olan evet içeriğinin temiz olması, hayvanlar üzerinde test edilmemesi, yanında bir de o kötü içerikli hayvan zulmüne ortak olan markaların ürünleri gibi kirpiklerimizi dolgunlaştırma hiç de fena olmazdı.


Sante Mini Makes Mega Lashes Mascara - SANTE Organik Yoğun Hacim Veren 
Vegan Mascaranın fırça yapısı gördüğünüz gibi incecik, kıl kullanılmamışlar, minicik silikon uçlar kullanılmış. Bu sayede en küçük kirpikleri dahil yakalıyor. Benim dümdüz kirpiklerimi uzatıyor, çok güzel hacim veriyor. Gün içerisinde ağırlık kesinlikle yapmıyor.

sante-organik-yogun-hacim-veren-maskara


Şimdi işin en güzel yanına geliyorum, kirpiklerden öyle kolay temizleniyor ki, ovalamaya veya gözünüzü tahriş etmenize gerek kalmadan kirpik diplerinde birikmeden rahatlıkla arınıyor.
Gün içerisinde yüzüme veya göz altlarıma, alt kirpik dibinde kullandığım halde kesinlikle inmedi. Gündelik hayatta lens kullanıyorum, beni asla rahatsız etmiyor SANTE Organik Yoğun Hacim Veren Vegan Maskara.

sante-organik-yogun-hacim-veren-maskara


Sante Mini Makes Mega Lashes Mascara - SANTE Organik Yoğun Hacim Veren Maskara içerik bilgisi;

Aqua (Water), Alcohol denat.*, Sorbitol, Silica, Stearic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Rhus Verniciflua Peel Wax, Galactoarabinan, Pullulan, Arginine, Betula Alba Leaf Extract*, Potassium Cetyl Phosphate, Acacia Senegal Gum, Hectorite, Trehalose, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum, Glycerin, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Hydrogenated Palm Glycerides, Parfum (Fragrance)**, CI 77499 (Iron Oxides) *  Sertifikalı organik tarımdan, ** Doğal eterik yağlardan

Vegan, Organik Mascara sertifika bilgileri

NaTrue Ekolojik Sertifikalı
Sentetik koruyucular, renk vericiler ve parfüm içermez
Petrol kökenli hammaddeler, Silikonlar ve PEG’ler içermez
Mineral yağlar içermez
Organik tarımla elde edilmiş bitkisel yağlar ve özler içerir
Vegan
Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir
Gluten içermez
Karmin içermez
Laktoz içermez

sante-organik-yogun-hacim-veren-maskara


Vegan Mascaranın içeriklerin tamamını EWG sitesinde kontrol ettim. Hiçbiri zararlı değil, bizim için alerjen içermiyor.

Sizde artık organik içerikli, hayvan zulmüne ortak olmayan Organik kozmetik markalarına geçmek istiyorsanız ve mascara konusunda karar veremiyorsanız, Sante Mini Makes Mega Lashes Mascara - SANTE Organik Yoğun Hacim Veren Maskara kesinlikle deneyebilirsiniz. O kadar iddialıyım ki ben kefilim dediğim ilk organik kozmetik ürünü budur. Ayışığı Organik sitesinde yoğun talepten dolayı %5 indirimde sadece 52.25TL satın alabilirsiniz.
Sevgilerrr.

1 yorum: