Tarife geçmeden önce bu tarifte hem glütensiz un var hem
badem unu var hem de Hindistan cevizi unu var. Yani tüm unları karıştırdım ve
ortaya inanılmaz lezzette bir tarif çıkarttım. Bu tarife bir de organik ham
kakao eklenince bırakın beni bir tepsi Badem Unlu Islak Kakaolu Glutensiz Kek benim
diye kendime saklamak istiyorum.
Ham kakao, Organik Hindistan cevizi unu, Organik Badem unu,
Organik glütensiz un Ayışığı Organik sitesinden çok uygun fiyatlara
alabilirsiniz. Badem unu farklı markalarda denediğimde, çok acı bir tat aldım. Ama Wefood markasının badem ununda asla acı bir tat yok. Süsleme amaçlı dahi kullanabilirsiniz.
Badem Unlu Islak Kakaolu Glutensiz Kek Tarifi Malzemeler
4 Yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı laktozsuz süt
Sos için ayrıca 1 bardak laktozsuz süt
1 Su bardağı Ayçiçek yağı
3 Yemek kaşığı Organik Ham kakao (naturiga markasının kullandım)
1 Su bardağından 1 parmak eksik Glutensiz un (organik bahçe Tatlı
Unlu Mamüller İçin Un Karışımı kullandım 500gr Ayışığı Organik sitesinde 10TL)
Yarım su bardağı Organik Çiğ Badem unu (wefood markasının
kullandım, 350gr 44.90TL)
1 tepeleme yemek kaşığı Organik Hindistan cevizi unu (
wefood markasının kullandım, 320gr 35.90tl)
1pk Kabartma tozu
1pk Vanilya
1 fiske Himalaya tuzu
Badem Unlu Islak Kakaolu Glutensiz Kek Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük hale genelene kadar çırptım.
Ardından, laktozsuz süt, Ayçiçek yağı, vanilya, organik ham kakao, bir fiske
tuz ve vanilyayı ekledim. Bu karışımdan tam 2 su bardağını kabıma aldım. Kalan karışıma,
organik bahçe Tatlı Unlu Mamüller İçin Un Karışımı, wefood Organik Badem unu, wefood
Organik Hindistan cevizi unu, kabartma tozunu ekledim. İyice birbirlerine
karıştırdım.
Tepsimin sadece dibini peçeteyle yağlayıp 170 derecede 35
dakika pişirdim. Siz kürdan testi yaparak kontrol edin. Fan kullanmayın
kabarmaz çünkü içerisinde glüten yok.
Ayırdığım 2 su bardağı sıvı karışımı kabıma aldım, üzerine 1
su bardağı süt ekleyerek 1 taşım pişirdim. Bu ne demek derseniz ocakta minik
kabarcıklar çıktığı anda kapattım altını. Hemen soğumaya bıraktım. Buzlu su
içerisine oturtabilirsiniz 5 dakikada soğur o zaman. Karıştırın arada ama yoksa
kabuk bağlar.
Fırından çıkarttığım kekimi dilimledim ve her dilimin
üzerine çatalla delikler açtım. Ardından organik ham kakaolu sıvı karışımımı
kepçeyle eşit şekilde döktüm. Kokuya dayanabilmek için tepsiyi benden uzak bir
noktada soğumaya bıraktım.
Tadı inanılmaz güzel, ilk etapta kakaodan gelen çikolata
tadını alıyorsunuz, sonra badem ununun o muhteşem aroması geliyor, ardından Hindistan
cevizi unundan gelen mis gibi Hindistan cevizi tadı. 1 tepsi yeseniz bile asla
şişkinlik hissetmezsiniz çünkü glüten yok içerisinde.
Sizlerde asla tutmama gibi bir problem yaşamayacağınız
muhteşem bir Badem Unlu Islak Kakaolu Glutensiz Kek Tarifi arıyorsanız,
yukarıdaki reçetemi uygulayabilirsiniz. Tarifteki tüm ürünleri Ayışığı Organik
sitesinden çok uygun fiyata satın alabilirsiniz. Bu arada dip not, hindistan cevizi unu ile ilgili bir makale hazırlamak istiyorum. Hayatımda gördüğüm en zor çalışılan un bu oldu. Sağolsun yemek bloggerları 1 su bardağı kullanın gibi söylemlerde bulunuyor, sakın kanmayın. Hindistan cevizi unu ağırlığının çok daha fazlası sıvıyı hapsediyor. Taş gibi kekleriniz olur fazla kullanırsanız.
Sevgilerrr.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder