6/01/2018

Sante Organik Nemlendirici Gündüz Kremi

Kuru ve atopik ciltleri nemlendirmek çok zordur. İçeriklerde olan maddeler eğer kimyasal ve alkol bazlı ise cildi yakar kavurur. Siz nemlendirici sürdüğünüz zannedersiniz ama sonrasında kıpkırmızı yangısı olan bir cildiniz olabilir. Bu yüzden her zaman söylediğimi yeniliyorum, marka hiçbir şeydir, içerik ise herşeydir. Bu yüzden yüz bakım ürünlerimde nemlendirici seçimlerimde hep alkolsüz ve saf doğal içerikli ürünler tercih ediyorum. Sante Organik Nemlendirici Gündüz Kremi benim gibi çok kuru ve hassas ciltlere tavsiye ediliyor. İçeriğinde alkol kesinlikle yok, kimyasal bulunmuyor ayrıca vegan etiketine sahip.

sante-organik-nemlendirici-gunduz-kremi


Sante Organik Nemlendirici Gündüz Kremi

Sante Nemlendirici Gündüz Kremi Organik Inca Inchi Yağı ve Organik Shea Butter içeriyor. Daha önceki yazılarımda inca inchi yağını detaylıca sizlere anlatmıştım. Saç bakım yağım olarak kullanıyorum bu çok fazla bilinmeyen, geçmişi Mısır’a kadar dayanan yağı. Shea Butter ise cilt üzerindeki dokuya en yakışan yağlardan birisi. Cildin en alt katmanlarına dahil inebilen, cildi neme doyuran bir yağ çeşididir.



Sante Moisturising Day Cream Organic Inca Inci Oil  Shea Butter Doğal bitkisel Omega-3 ile cildin hücresel kaybettiklerini kazandırıyor. Organik nar çekirdeği ve organik ayva özleri nemlendirme konusunda yardımcı olan bir diğer içeriğindeki bitkiler.

Ayrıca Sante Naturkosmetik DayMoistCLR özel patentli kendi geliştirdikleri bir formülleri de var. Bu formül nedir derseniz, Şeker pancarı ve mısır nişastasından oluşan 12 saat nem deposu ile hızlı ve uzun süreli etkili doğal nemlendirici bileşik.

sante-organik-nemlendirici-gunduz-kremi


Sante Moisturising Day Cream Organic Inca Inci Oil Shea Butter içerisinde çok hafif bitkisel bir kokusu var. Cildime sürdüğüm anda kayboluyor kokusu.

Benim kuru atopik cildimdeki etkisine gelirsek, nem vermesi ve bu nemi koruması başarılı. Cildim gün içerisinde gergin olmuyor. Üzerine makyaj yaptığımda 1 saat sonra pütürleşmiyor. Çok az bir miktar yeterli geliyor.

Sertifika özellikleri;

·         NaTrue Ekolojik Sertifikalı

·         Sentetik koruyucular, renk ve koku vericiler içermez

·         Petrol kökenli hammaddeler, Silikonlar ve PEG’ler içermez.

·         Organik tarımla elde edilmiş bitkisel yağlar ve özler içerir

·         Vegan

·         Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir

·         Gluten içermez

·         Laktoz içermez

İçerik bilgisi;
Aqua (Water), Alcohol denat.*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Cetearyl Alcohol, Dodecane, Plukenetia Volubilis Seed Oil*, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Hydrolyzed Corn Starch, Rhus Verniciflua Peel Wax, Punica Granatum Seed Extract*, Pyrus Cydonia Fruit Extract, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Lactic Acid, Sodium Lactate, Sodium Hydroxide, p-Anisic Acid, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Linalool**
*  Sertifikalı organik tarımdan
** Doğal eterik yağlardan

İçeriğinde bulunan alkoller kimyasal özellikli değil. Bu yüzden cildimi yakmıyor. Dinimizce kullanmamız caiz olmayan alkol çeşitleri de değil. Kullanılan parfüm doğal eterik yağlardan geliyor.

Sante Organik Nemlendirici Gündüz Kremi Ayışığı Organik sitesinde organik cilt bakım ürünleri kategorisinde 50ML boyu 74.50TL satılıyor. Cildiniz için kimyasal alkol içermeyen, hassas ve nemsiz cildinizi yakıp kavurmayacak, vegan içerikli bir nemlendirici arıyorsanız deneyebilirsiniz.
Sevgilerr.

2 yorum:

  1. Haklisin Sevdacim alkollü ürünlerde ciltte kabarciklar olusuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef deryacım, benim gibi hassas ciltlerin kabusu oluyor bazen nemlendiriciler. o yüzden çok dikkatli seçmek lazım

      Sil