5/21/2018

Anne Nature Balsam

Malum ramazan ayı geldi, herkeste bir telaş başladı. Kullandığım kremlerin içerisindeki alkolden dolayı abdestim bozulur mu? Aslında bu yazımda sizlere Anne Nature Balsam deneyimimi yazmak istedim, ama Kozmetik Ürünlerdeki Alkol Çeşitleri, içerikler konusunda öylesine bilgisiziz ki artık tüm yazılarımda içerikler hakkında uzun bilgiler, ürün deneyimimi ise daha kısa tutmayı düşünüyorum. Bu sayede hem sizler ürün içerikleri hakkında hangi madde işlevi nedir şeklinde de bilgi sahibi olabilirsiniz.

anne-nature-balsam

Anne Nature Balsam



anne-nature-balsam

Yapısı yoğun gözükse de cildime sürdüğümde hemen emiliyor. En nefret ettiğim yapışkan his asla olmuyor. Yüz, el, vücut, topuklar, dirsekler kısaca tüm vücudumuzda kullanabiliyoruz. Benim dirseklerim mesela çok kurudur. 1 hafta içerisinde pul pul görüntüsünü aldı. Yüzümde haftada 1 gece maske gibi kalınca sürüp uyuyorum. Nem vermesi oldukça başarılı benim kuru cildimde. Ellerim için çantamdan ayırmıyorum, malum yaz geldi eller daha fazla kuruyor. Ellerimde kullandığımda hemen emiliyor ve o gergin his ortadan kalkıyor. Anne Nature Balsam Fiyatı Ayışığı Organik sitesinde 44.90TL.


anne-nature-balsam


Bu kısa ve memnun kaldığım deneyim paragrafımdan sonra gelelim Anne Nature Balsam içeriğine;

Anne Nature Balsam İçerik Bilgisi;

Aqua, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Cetearyl Alcohol, Glycerin***, Behenyl Alcohol, Tilia Cordata (Linden) Flower Water*, Rosa Damascena (Rosa) Flower Water*, Glyceryl Stearate, Tilia Cordata (Linden) Flower Extract*, Aroma, Carum Petroselinum (Parsley) Extract*, Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract*, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract*, Benzyl Alcohol, Lecithin, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Xanthan Gum, Stearic Acid, Palmitic Acid, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Prunus Domestica (Plum) Fruit Extract*, Cellulose, Sodium Benzoate, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Tocopherol (Vitamin E), Potassium Sorbate, Sodium Phytate, Lactic Acid, Limonene**, Linalool**, Eugenol**
* organik tarım ile elde edilen bileşen
** naturel esansiyel yağla
*** organik malzemeler kullanılarak üretilmiştir.

anne-nature-balsam


İçeriklerde bana göre ilk 5 sıra çok önemli. Çünkü içeriğindeki olan maddelerin en yoğun olanları ilk 5 sıraya yazılır. Daha sonraki beş madde daha az bulunur, ondan sonraki maddeler mesela maksimum %0.01 oranında bulunacak maddelerdir. Yanlarındaki yıldız işaretleri, üründe kullanılan ham maddenin organik tarımdan elde edildiğinin göstergesidir.

İçerik bilgilerindeki maddelerin işlevi;

Su, Agua: Bu elbette her üründe gördüğümüz bize hayat veren suyumuz.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*  Sarı Papatya: Sarı papatya özleri cildi rahatlatıyor ve koruyor.

Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter*, Ekolojik Shea Butter Yağı: Kuru ciltleri besler ve yumuşatır, doğal özleriyle nemlendirir.

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter* Kakao Yağı: Theobroma kakao ağacından elde edilen bitkisel yağ. Cildi yumuşatır, nemlendirir ve sıvı kaybından korur.

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil* Zeytin yağı: Zeytinden elde edilen, cildi nemlendirmek ve beslemek için kullanılan bitkisel yağ çeşididir.

Geldik alkoller çeşitlerine;

Cetearyl Alcohol : Bitkisel kaynaklı yağ alkolü, formülasyonları kalınlaştırmak ve stabilize etmek için kullanılır. Ayrıca cilde yumuşatıcı bir his verir. Kozmetik uygulamalar: Krem, losyon, merhem, şampuan, saç kremi, balsam, makyaj ürünlerinde kullanılır. Müslümanlara yasak olan bir alkol çeşidi değildir. Ciltte iritasyona sebep olmaz !!

Glycerin*** : Üstteki zeytinden elde edilen bir yağdır. Tamamen bitkiseldir. Bunun diğer farklı çeşidi olan kimyasal gliserin gibi ciltte birikme yapmaz.

Behenyl Alcohol: Yağlardan elde edilen alkol çeşididir. Kimyasal özelliği yoktur. Müslümanlara yasak olan bir alkol çeşidi değildir. Ciltte iritasyona sebep olmaz !!

anne-nature-balsam


Anne Nature Balsam gördüğünüz gibi kimyasal bileşenlere sahip değil. Sentetik boya, paraben, silikonlar, PEG, GMO, SLS, SLES, mineral yağ, parafin, petrol içeren kimyasallar ve hayvansal maddeler içermiyor. Hayvanlar üzerinde test edilmemiş bir markadır. ECOCERT Organik sertifikalıdır. Markanın diğer çeşitlerinde de kullanılan alkoller dinimizce yasaklanmış ve kullanmamız sakıncalı alkoller değildir. Aslında işin ironi kısmına gelirsek evlerimizde kullandığımız Sirke de mesela yüksek oranda alkol vardır. Ama nedense cilt bakım ürünlerindeki alkollere daha fazla dikkat ediyoruz.
sevgilerrr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder