4/30/2018

Sanotint Doğal Saç Boyası

Ülkemize yepyeni bir doğal saç boyası markası girdi. Aslında bir süredir var ancak, benim tanışmam Ayışığı Organik sitesinde keşfimle başladı. Biliyorsunuz saç boyalarının bir çoğu agresif yapılı, içeriklerindeki zehirli kimyasallarla saçları boyarken sizleri yavaş yavaş zehirliyor. Sanotint Doğal Saç Boyası çeşitleri İtalya’da üretilen, agresif ağır metal ve kimyasallar içermeyen doğal içerikli bir boya. Zaten şişesini açtığınızda aldığınız bitki kokusundan anlıyorsunuz amonyak içermeyen bir boya olduğunu. Bu boya çeşidinin bir diğer özelliği ise uygulamasının oldukça kısa sürede saça istenilen rengi vermesi. Sonrasında avuç avuç saçlarınızı dökmüyor. Biz bu yazımda Sanotint Doğal Saç Boyası 25 Moka rengini denedik. İlk ve detaylı inceleme bloğumda olacağı için sizleri oldukça uzun ve detaylı görseller bekliyor.

sanotint-dogal-sac-boyasi


Sanotint Doğal Saç Boyası 25 Moka



Sanotint boyaları, Paraben, Amonyak, Ağır Metaller, Parafin, Resorcinol, Silikon, Formaldehyde, Nikel, Gdo içermiyor. Ayrıca Sanotint HAYVANLAR ÜZERİNDE TEST EDİLMEMİŞ. Dermotolojik Olarak Test Edilmiş bir marka. Yani hayvan zulmüne ortak olmuyorlar. Fiyatları 79.50TL Ayışığı Organik sitesinde.

sanotint-dogal-sac-boyasi


Sanotint Doğal Saç Boyası Kutu içeriğinde;
1 boya tüpü – 55ml
1 sabitleyici şişesi – 55ml
1 Şampuan – 5ml
1 krem şişesi – 15 ml
1 çift tek kullanımlık eldiven
Sürpriz bir deneme boy cilt bakım ürünü testeri var. Buna özellikle çok şaşırdım, normalde boyaların içerisinde hediye kremler bulunmasıyla ilk kez karşılaşıyorum.

sanotint-dogal-sac-boyasi


Sanotint Doğal Saç Boyası Nasıl Saça Uygulanır

Öncelikle saçınız temiz olmasın, minimum 2 gün öncesinde yıkamış olun. Saçınızda yıkama sonrası kullanılan, saç açıcı silikonlu kremler, saça yapışan kimyasal içerikli yağlar olmasın. Aksi halde saçınızda boya tutunması zor olacaktır. Çünkü kimyasal içermiyor.

sanotint-dogal-sac-boyasi


Boya tüpünü ve sabitleyici şişeyi bir kapta karıştırın. Ardından saçınıza fırça yardımıyla uygulayın. Karıştırdığınızda hava ile temasından dolayı renk lila, mor tonlarında gözükebilir boya karışımı, korkmayın seçtiğiniz tonda boyanız saçlarınızda olacak.

Karışımı saçlarınıza sürüyorsunuz, normalde boyanırken saç, kafada ağırlık hissedilirken Sanotint boyalarında bu olmadı. Sanotint Markası, sanki boya işlemi yapmıyor, bakım yapılıyormuş gibi kafa derisi oldukça rahattı, saç derimiz hassas olduğu halde kızarmadı veya kaşınmadı. Sonrasında saçınızı duruluyor ve paket içerisinden çıkan şampuanla saçlarınızı yıkıyorsunuz. Hafif nemini havlu ile alıyoruz. Ardından minik şişede olan balsamı yeterli miktarda saçlarınıza sürüyorsunuz.

sanotint-dogal-sac-boyasi



Durulamadan, saçlarınızı kurutuyorsunuz. Bu arada balsamın kokusu inanılmaz güzel. Sanki içerisinde özel bitkisel bir parfüm varmış gibi saça harika bir koku bıraktı.

Sanotint Doğal Saç Boyası 25 Moka rengini tek seferde saça verdi. Tüm beyazlar hemen kapandı. Farklı ışıklarda saçtaki son halini aşağıda görebilirsiniz.

sanotint-dogal-sac-boyasi


Saç yumuşacık ve sanki bakım yapılmış gibi ışıl ışıl. Ne boyama esnasında ne de sonrasına asla kimyasal bir koku almıyorsunuz. Zaten doğal boyalarda kimyasal bulunmadığı için o ağır keskin kokuda olmuyor.

sanotint-dogal-sac-boyasi


sanotint-dogal-sac-boyasi


Sizlerde zehirli kimyasallar, amonyak içermeyen bir boya arıyorsanız, Sanotint Doğal Saç Boyası 25 Moka rengini ve serisindeki diğer 29 rengini Ayışığı Organik sitesinden alabilirsiniz. Saç boyamanın yanında saçlarınıza da bakım yapmış olursunuz.
Sevgilerrr.



6 yorum:

  1. Waw cok canlı duruyor vede doğal guzel kapatmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde beklentimden daha fazlasını karşıladı. çok fazla yorum bulamadım, artık şansa ne çıkarsa demiştim. çok iyi sonuç verdi. tüm beyazları tek boyamada kapattı
      sevgiler

      Sil
  2. çok başarılı gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir renk olmus canim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende saçtaki son rengini çok beğendim deryacım
      sevgiler

      Sil