1/02/2017

Saç Bakım Dosyam

Saç ürünleri hakkında herkes bir şeyler yazıyor. Kime inanacağınızı şaşırdınız değil mi? Ben size gerçek sonuçları ile görüntülerle desteklediğim Saç Bakım Dosyam da bu yüzden saçlarımın son hali ile paylaşmak istiyorum.

saç-bakım-dosyam



Saç Bakım Dosyam, Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Saç en önemli aksesuar. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız oda size o kadar iyi gözükerek ödüllendirir sizi.

Gereksiz yere canınız istiyor diye boyarsanız, boya işlemini birde kimyasal bombaları boyalar ile yaparsanız o saçlar size küser istediğiniz kadar bakım uygulayın sonra mısır püskülü görünüm gitmez.

Boyamak istiyorsanız lütfen Organik Saç Boyaları tercih edin.

saç-bakım-dosyam


Gelelim ben neler yapıyorum. Öncelikle saçlarımı boyamıyorum çünkü şu an için ihtiyacım yok. Temiz içerikli ürünler kullanıyorum, zaten bunları kullanmaya başladıktan sonra saçlarımdaki değişim de inanılmaz oldu. Sanki üzerlerine sim sıkmışım gibi ışıl ışıllar ve bu ışıltı normal zamanda sadece şampuanla yıkasam bile gitmiyor.

saç-bakım-dosyam


İşte mucizenin adı. Ayışığı Organik sitesinde gördüğümden beri alsam mı almasam mı dediğim bu mucizevi şişe benim elimden hiç düşmüyor desem en doğrusunu söylemiş olurum. Saç bakımı dosyam da en başnoktasına yerleşti. 2 çay kaşığı kadar alıyorum elime ısıtıyorum zaten hemen eriyor ve saçlarıma sürüyorum. Ortalama 2 saat bekliyorum. Sonra temiz içerikli bir şampuanla yıkıyorum sonuç gördüğünüz gibi.



Tatlı Badem yağı
Saçlarımdaki dökülme ve uçlardaki kırıklar için kullanmaya başladım. Talia markasının kullanıyorum. Bazen Hindistan cevizi yağı ile bir cezvede ısıtıyorum ve birlikte sürüyorum. O zaman işte saçlarımda tarak kayıyor yumuşaklıktan.

Organik içerikli 2 çeşidini kullandım boyalı saçlarda sertleşme yapabiliyor. Ancak kremle desteklendiğinde onlarda kullanabilir. Şimdi aklımda lavera yeni seri organik şampuanları var. Saç bakımı dosyam yakında onunda incelemesiyle renklenicek diye düşünüyorum. Çünkü yabancı bloglardaçok güzel bahsediliyor.

Schwarzkopf saç bakım yağı
Bitmek üzere olan saç bakım yağım, artık sıkıldımda zaten farklı daha uygun fiyatlı bir yağ arıyorum. Saçlarımı yıkadıktan sonra kullanıyorum. Hem saçlarımı besliyor hem de ışıltısını yükseltiyor.

Fonex 10 Etkili saç bakım spreyi
Acil durumlarda saç bakımımı aksatmışsam eğer kullanıyorum. Bu sayede kaybettiği ışıltısı anında geliyor.


saç-bakım-dosyam


Aloe vera jeli
Gizli yardımcım aramızda kalması lazım kesinlikle baştan anlaşalım. Siz onu sadece cildinize sürüyorsunuz değil mi? Ben saçlarıma da sürüyorum. Hem yumuşacık yapıyor hem de dökülmesini azaltıyor. Kökleri güçlendiriyor. Saçlarıma 2 avuç kadar aloevera jelini sürüyorum. Sonrasında 2 saat kadar bekliyorum. İçeriği temiz bir şampuanla yıkıyorum.

Haesum - Marin kolajenli Mist
Şaka yapıyorum sanıyorsunuz değil mi? Yüz için kullanılan bir spreyi sevda neden buraya ekledi. Yüzüme sıkarken bir gün yanlışlıkla saç önlerime denk geldi. Kuruttum hemen fön ile nasıl bir parlaklık ve yumuşaklık anlatamam sizlere. Sonrasında ben sürekli saç maskelerimi, yağlarımı sürdükten sonra 3-5 kez saçlarıma komple sıkmaya başladım. Marin kolajenli Mist sanki saç bakım ürünlerinin saç ile çok daha iyi bütünleşmesini sağladı.

Benim Saç Bakım Dosyam şimdilik bu kadar. Elbette bu listeme eklemelerim oldukça yepyeni saç bakım blog yazılarımda sizlerle paylaşacağım.
Sevgilerr.




10 yorum:

  1. Nerede saç bakımıyla ilgili güzel yorumlar görsem hemen o ürünü alıp deniyorum. :) Geçen yaz saçıma açıcı işlem kullanarak ombre yaptırmıştım. Saçlarımı kestirmeme rağmen işlem görmüş kısım gitmedi. Bende bu ara keratin içerikli ürünler kullanıyorum. Fonex markasının daha önce jölesini kullanmıştım saç bakım ürünlerine hiç denk gelmemiştim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fonex çok geniş yelpazesi olan bir marka ama nedense jöle harici çok fazla bilinirlik yok. sitelerinden bakabilirsiniz çok güzel saç bakım cilt bakım ürünleri var. sevgiler

      Sil
  2. Saçlarımızın boyalı olması bizler için çok büyük bir eksi maalesef..Bu anlamda organik şampuanlar çok sertleştiriyor.Krem ya da maske kullanarak çözüyoruz bu sorunu. Hindistan cevizi yağını alınacaklar listeme ekledim.. Bakalım sonuçlar ne olacak? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hindistan cevizi yağı annemde kullanıyoruz, (40 senedir boyuyor) boyadan kaynaklı olan matlık ve cansızlık 3 ayda minimum denilebilecek konuma indi. Birde ama organik naturigin saç boyasına geçtik ikisi birlikte ciddi güzel ikili oldular.
      sevgiler

      Sil
  3. Hindistan cevizi yağını çok seviyorum :) Saçların çok güzel maşallah ablam <3

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bi saç bakımı dosyası, temiz içerikli ya da doğal ürünlere bakım her zaman sonuç veriyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama önemli olan sabırla kullanmak hep söylüyorum bunu. mucizevi ürün yoktur sabırla kullanımda alınan sonuçlar vardır :)
      sevgilerimle

      Sil
  5. Saçlarin çok güzel masallah canim. Hindistan cevizi ve badem yagi yaglandirmiyor mu saç diplerine de sürüyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağlı saç tipim daha doğrusu dipler yağlı uçlar kupkuru.
      Yağlanma süresini kısaltmıyor parlaklık muhteşem veriyor deryacım.
      hafta da 1 kezyapıyorum inan faydasını ciddi görüyorum
      çok teşekkürler güzel yorumun için

      Sil