12/03/2016

Organik Florürsüz Diş Macunu inceleme

Diş macunu ağız hijyeni için en önemli yardımcı. Ancak içeriğine dikkat etmezsek bu yardımcı en büyük zararlı maddeye dönüşüyor. Organik Florürsüz Diş Macunu inceleme yazımda Sante markasına ait nane özlü ağız bakım ürününün yanında florür neden zararlı onu da paylaşmak istiyorum.

organik-florursuz-dis-macunu-inceleme




Florür Neden Zararlıdır?

Ülkemizde çeşmelerimizden akan suyun içinde bile bu madde var. Ama biz onu tanıyor muyuz? Ağız bakımında özellikle içeriğinde florür içeren ürünler kullanılıyor. Ancak bu madde nedir neredeyse kimse bilmiyor.

Biyobirikim
İlk kez duyuyorsunuz değil mi? Bende öyle. Bu madde florür içeriğinin bulunduğu bir topluluk. Florür sağlıklı bir kişide %60 gibi bir miktarını atıyoruz vücuttan ama kalan miktarı kemik ve beyin hücrelerinde stokluyoruz. Bebek ve çocuklar daha kötü, %20sini sadece atabiliyorlar

Üreme sistemi
Erkeklerde kısırlık sebebi bile florür olabileceği yapılan klinik araştırmalarla ispatlanmış

Düşük IQ
Bedende biriken 1 mg/lt. florür artışının, 0,59 IQ puanı kaybına yol açtığı bulunmuş. İnanabiliyor musunuz? Ben şok oldum okuyunca. Ya bir diş macunu ne olacaktaki diyoruz halen değil mi? O zaman ben devam ediyorum.

Florür Beyin ve Merkezi sinir sistemine zararları
Bununla ilgili yüzlerce araştırma mevcut. İlerleyen yaşlarda Alzheimer hastalığı gibi çok ciddi hastalıklar için muhteşem bir zemin hazırlıyor.

Erken ergenlik
Üreme organlarında mutasyon ve değişiklik yaparak birikme hızına bağlı olarak genç kızlarda ergenlik çok daha erken oluyor.

Tiroid hormonları
Şimdi diyoruz ki neden benim troid hormonlarım çalışmıyor. Çünkü birikim hızına bağlı olarak florür troid hormonlarını yavaşlatıyor. Hatta ispatı olarak çok hızlı çalışan troid için doktorlarımız içeriğinde florür bulunan ilaçlar veriyor bizlere. Açın okuyun isterseniz içeriklerini. Yani ihtiyacımız yokken diş macunu gibi basit bir şeyden alıyoruz bizim hormonlarımızı bile bozan bir maddeyi.

Kemik erimesi
İşte o biriken madde nerede birikiyor? Elbette kemik hücrelerinde. O zaman da kemik erimesi bir süre sonra başlıyor.

Bir diş macunu anlatıcakken size, sizin de korkulu rüyanız olmasını asla istemezdim. Ama ciddi bir yazı olmasını istedim. Çünkü herkes daha bebekken dişlerini fırçalamaya başlıyor. Bu da neleri getiriyor hepimiz öğrenelim istedim.

organik-florursuz-dis-macunu-inceleme


Gelelim Organik Florürsüz Diş Macunu inceleme yazımda bahsettiğim Sante Markasına. İçeriği temiz o yukarıda bir sürü rahatsızlık verebilecek maddeyi barınmıyor. BDIH Doğal Kozmetik Sertifikalı ve NaTrue Sertifikalı, yanında bir de hayvanlar üzerinde de test yapmıyorlar. Dişlerimi gayet güzel temizliyor. Ağız içinde hiçbir yanma veya kötü bir his bırakmıyor. Yanında beni zehirlemiyor. Dişlerimi bembeyaz yaptı yok inci parlaklığı verdi gibi bir iddiası yok.

Ben ayışığı organik sitesinden sadece 21TL ödeyerek Sante Organik Florürsüz Diş Macunu aldım. Farklı markalarında bebekler için diş macunu ve çocuklar için tertemiz içerikli yutulsa bile zarar vermeyecek çeşitleri bulunan seçenekleri var.

sevgilerrr



8 yorum:

  1. Ablacım bilgilendirici bir yazı olmus. Florürün ne kadar da zararı varmış. Teşekkürler yazı için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç düşünmeden kullanıyoruz ama araştırınca bende çok şaşırdım canım

      Sil
  2. bir süredir aklimdaydi alayim ben de. Bilgiler için tesekkürler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim deryacım.özellikle biz troid hastalarında ciddi uyarıyorlar asla kullanmayın diye

      Sil
  3. Uzun süredir Splat kullanıyoruz ve açıkçası çok memnunuz. Bu diş macunu da aklımda olsun😊 Güle güle kullan canım❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. splatta florürsüz, ben örnek açısından elimdeki üzerinden yazmak istedim.
      Hele çocuklardaki kullanımda sonuçlar çok korkutucu.
      sevgilerimle

      Sil
  4. ben florürün hep iyi bir şey olduğunu düşünüyordum şimdiye değin :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam tersiymiş canım. işte bakınca bende şaşırdım kaldım. birde bas bas florürlü diye lanse ediliyor bir çok marka
      sevgilerimle

      Sil