11/07/2016

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Hindistan cevizi yağı faydaları saymakla bitmiyor. Ben bir süre önce Ayışığı Organik sitesinden aldığım Organik Hindistan cevizi yağı ile ilgili deneyimimin hepsini bu yazımda toplamak istedim. Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları yazımda tamamı birebir denenmiş olan yorumlarımı okuyabilirsiniz.

Hindistan-Cevizi-Yağının-Faydaları-ve-Kullanım-Alanları




Hindistan cevizi yağının mevsiminde toplanan olgun hindistan cevizlerinden tamamen fiziksel yöntemlerle, ısıl işlem uygulanmadan, soğuk proses yöntemiyle elde edilmesi ve asla içerisine başka maddeler eklenmemesi lazım. Size şöyle tarif edebilirim. Ben yemek ve kekler dahil heryerde kullandım. Kokusu yok. Yani içeriği tamamen uçucu bir yağ olan Hindistan cevizi. Uçucu yağ olduğu içinde kokusu kalmıyor kullandığınız hiçbir yerde. Eğer ki sizin elinizdeki Hindistan cevizi yağınız kullandığınız veya sürdüğünüz yerlerde buram buram kokuyorsa, anlayınki içeriği temiz değil. Katı halde bembeyaz hafif pütürlü, sıvı haldeyse tamamen berrak bir hal alıyor. Renklendirici vs asla içerisinde yok. Rengi olmamalı gerçek organikse zaten. Bu kısa bilgiden sonra kullanım alanlarımı size anlatabilirim.

Hindistan-Cevizi-Yağının-Faydaları-ve-Kullanım-Alanları


Saç bakımı
Katı haldeyken kaşık yardımıyla elime alıyorum hemen zaten eriyor. Bu şekilde saç diplerim dahil sürüyorum. 1 saat bekletiyorum, sonrasında temiz içerikli şampuan ile temizliyorum saçlarımı. Kurutma işleminde daha saçlarımdan tarak kayıyor, öyle bir yumuşaklık veriyor. Parlaklığı size anlatamam, sanki saçlarımın üzerinden cila geçmişim gibi. 2 çay kaşığı silme şekilde yeterli geldi saçlarıma, fazlasını kullanırsanız eğer arındırmanız zor olabilir.

Cilt bakımı
Dirsekler, topuklar en çok nasırlaşan ve kuruyan yerlerim. Buralara aklıma geldikçe sürüyorum. Sonuç yumuşacık oluyorlar. Kilit nokta az ama öz miktar alıp sürmek. Aksi halde cilt çok zor emiyor. Ayrıca erkekler, traş sonrası ciltlerini yatıştırmak için kullanabilir.

Makyaj çıkartma
Bikaç yerde yoğun göz makyajı için kurtarıcı deniliyor. Bende denedim, yoğun makyaj yaptığım bir gün. Evet çok güzel tahriş etmeden çıkarttı ancak, çok fazla yağlı his bıraktı. Ardından köpük temizleyici ile geçtim. Ancak kirpiklerimi dökmeden kat kat maskara ve eyelineri çıkarttı.

Hindistan-Cevizi-Yağının-Faydaları-ve-Kullanım-Alanları


El bakımı
Ellerim için özellikle manikürden sonra tırnak diplerime sürdüm. O kızarık görünümü aldı. Ayrıca el bakımında nemlendirici olarak kullandım. Yumuşacık ellerimi yaptı.

Kabaran saçlar
Aralıklarla saçlarım kabarıyor, bunu yatıştırmak için çok az bir miktarı elimde ısıttım Hindistan cevizi yağının, sonra sürdüm saçlarıma. Hemen yatıştı ve ışıl ışıl parladı.

Yanık tedavisi
Tamam kabul ediyorum ben sakarım. Evde silverdin kalmadığını farkettim ve elime sürdüm. Normalde kıpkırmızı olup, kabaran yanık yerim 1 saat içerisinde sakinleşti acısı kalmadı.

Yemek yapımı
Kek yaparken biraz erittiğim Hindistan cevizi yağı kullandım. Kokusu olmadı ancak çok hafif yumuşak sünger kek oldu. Pilav yaparken bikaç kez denedik, kokusu olmadı ancak pilav tane tane oldu ve lezzeti çok güzeldi. Yumurta ben yemiyorum ancak annem yaptığında tadının olmadığını ancak lezzet olarak sadece yumurtanın tadını aldığını söyledi.

Nemlendirici
Cildimde kış ayının verdiği kuruluk hissi için kullanıyorum. Hem nemlendirici hem de cildimi pürüzsüzleştirdiğini fark ettim.


Ben bu yazıyı uzattıkça uzatırım. Ama elimdeki Hindistan cevizi yağım da bitmek üzere. Benim gibi bu küçük ama birçok kullanım alanı olan yağı sizde almak isterseniz, ayışığı organik sitesinden 300Gr 47,90TL fiyata alabilirsiniz. Benim Hindistan Cevizi Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları yazım bu kadar oldu. Eğer ekleme yapıcak bir yerler daha bulursam yazımı düzenleyeceğim yeniden.

22 yorum:

  1. saçlar için çok faydalı makyajı bile tek başına temizleyen bir ürün ben de alıcam ama elimde o kadar çok bakım ürünü var ki onları hemen tüketmem lazım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. almıyacaktım ama saç işin içine girince dayanamadım :)
      özellikle saçlarda harikalar yaratıyor canım
      sevgiler

      Sil
  2. bilgiler çok iyi olmuş merak ettiğim bir ürün aslında teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğal yağ olduğu için çok fazla kullanım alanı var. az kullanmak gerekir sadece
      sevgiler

      Sil
  3. ben küçük boy alıp deneyecektim fakat elimdekiler bitmeden hiç bir şey almama kararı verdim hep aklımda :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz aynı durumdayız, ama bunun saç bakımındaki etkilerini çok fazla merak ediyodum. bide yemeklerde bile kullanılabiliyor olması cazip geldi
      sevgilerimle

      Sil
  4. Bircok blog yazisinda sadece saclar icin ve makyaj cikarmak icin kullanildigini okumustum. Böyle bir derleme farkli alanlari da iceren bir yazi cok guzel olmus, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle farklı yerlerde denemek istedim çünkü öyle yumuşacık bir yağki, cilt üzerinde asla kötü his bırakmıyordu. ben daha kullanım alanı bulurum mutlaka :)
      sevgilerimle

      Sil
  5. Makyaj çıkardığını ilk kez duyuyorum ve çok ilgimi çekti bu durum. Deneyeceğim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle hani bazen kat kat mascara süreriz üzerine eyeliner o koyu ağır makyajı hindistan cevizi yağı ile temizledim. evet çok yağlı his bırakıyor ama normal makyaj temizleyicilerden farklı olarak yakıp kavurmadı gözlerimi. sonrasında köpük bi temizleyici ile ama kesinlikle temizlenmeli cilt. o yağlı his ile uyuyamayız çünkü
      sevgilerimle

      Sil
  6. Bu ürünü ben de senelerdir saç bakımımda kullanıyorum, nemlendirici ve makyaj çıkarıcı olarak da harika. Yemeklerde hiç cesaret edemedim açıkçası :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben biraz önyargılıydım canım neden dersen heryer organik diyo ama gerçekmi acaba. saçlarım benim için çok önemli ondan iyice bekledim markalar tam bi otursun diye.
      minik bi tabaklık ayır en kötüsü yaparken bi dene derim yemekte veya pilavda kokusunu hissetmiyorsun :)
      sevgilerimle

      Sil
  7. Yanık tedavisinde kullanıldığında ilk kez duydum canım.Emeğine sağlık her zaman ki gibi faydalı bir yazı olmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. silverdini bitirince acil durumda kullanılabilir olduğunu keşfettim :)
      sevgilerimle

      Sil
  8. bende son zamanlarda almayı istiyorum açıkcası bu ürünü . organik sertifikası var yazıyorsa organiktir canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. organik ürünlerle ilgilenmeye başladığımdan beri inan öyle şeyler gördümki, artık ambalajda yazsa bile ispat istiyorum. çünkü adamlar organik ürün diyorlar açıklama istediğimde işte içerik diil ama tarlası organik diyenleri bile gördüm. Yani diyoki tarladan gelen hammaddesi evet organik ama içeriği diil olsun biz organik diyoruz diyen firmalarla karşılaştım.

      Sil
  9. Dogada ne çareler var degil mi canim. Ben de dogal yag ve bitkileri çok kullaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende canım, ve onlara geçiş yapmaya başladığımdan beri de cildimde saçlarımda çok daha iyi durumda
      sevgilerimle

      Sil
  10. Hindistan cevizinin faydasını biliyordum da yağının bu kadar şey üstünde etkili olduğunu bilmiyordum.Teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birçok yerde kullanılıyor aslında ama benim denediklerim ve kullandığım alanlar bunlar oldu :)
      sevgilerimle

      Sil
  11. Yanıtlar
    1. pahalı deniliyor ama bana göre herşeyde kullanılabilen bir ürün olduğu için verilen ücreti çokça hakediyor :)
      sevgilerimle

      Sil