9/23/2016

Pet Fuarı 2016

Pet Fuarı 2016 bu senede aynı tarihlerde yapılıyor. Ben geçtiğimiz sene gidemedim ancak bu yıl gitmek istedim.  Keşke gitmeseydim diyorum tabii ki neden derseniz aşağıda görebileceksiniz.

pet-fuari-2016



Bu seneki fuarda alanda eskiye oranda çok az firma var. Hatta hiç yok bile diyebilirim. Royal Canin, Pro Plan, Goody, Reflex, Hills hatta Whiskas ve daha aklıma gelemeyen yani hepimizin bildiği firmaların hiçbiri YOK. 

45 dakika seyahatle gidebildiğim fuar alanında toplasanız 1 saat kalmadım. Çünkü bildiğimiz hiçbir mama firması yok. Olan mama firmaları son dakikada katılmaya karar vermişler. 2 firma zaten bildiğim markadalar. Daha önceki fuar alanlarında markalar kendilerini tanıtmak için yarışırken, şimdi olan zaten 5 marka var bunların 2 tanesi gerçekten bilgi alabildiğim diğerlerinde broşür bile yoktu.

pet-fuari-2016

Bu şeker evlerle ilgili bilgi alıcaktım ama gördüğünüz gibi stand bomboş. Kimseden bilgi alamadım.

Kısaca 2016 yılında yapılan bu fuar hiçbir şekilde ziyaretçilerine hitap etmiyor. Kedi veya köpek sahiplerinin hiçbiri gittiği takdirde memnun kalmayacaktır. Önceki yıllarda pet alışveriş firmaları bile bir çok aktivite yaparken bu sene 0 aktivite ve 0 online satış mağazalarının bulunmaması da ayrıca şaşkınlık yarattı bende.

Alice markasını hepimiz kedi kumlarıyla tanıyoruz. Mamalarıda gördüm bu sefer. Aşağıda detaylı görsellerini görebilirsiniz. Benimle en güzel ilgilenen 2 firmadan biriydi. Ürünleri hakkında bilgiler verdiler.

pet-fuari-2016




Bir diğeride Kale yem San. Tarafından üretilen kedi ve köpek mamaları oldu. Onlarla da güzel sohbetimiz oldu. Hatta çok enteresan bir mamalarını gördüm. Toz şeklinde köpeklere verilen Zavar Köpek Yallığı. Bu un karışımı içerisinde, %100 doğal dengeli köpekle için uygun çinko biotin ve daha bir sürü vitamin bulunuyor. Özellikle çoban köpekleri köylerde bu mama içeriğiyle besleniyormuş.

pet-fuari-2016


 Av köpeklerinin de beslenmesine uygun yeni bir mama piyasaya sürüyorlar yakın zamanda. Marka bünyesinde çeşitli kedi ve köpek mamaları, konserve mamaları bulunuyor.

pet-fuari-2016


Maalesef sizlere anlatabileceğim başka bir marka yok. Koskoca alan ve toplamda benim ciddi bilgi alabildiğim 2 firma sadece. Tavsiyem Pet Fuarı 2016 gitmeyi düşünüyorsanız eğer, en yakın pet shop mağazasına gidin inanın orada siz daha mutlu ayrılırsınız. Üzerine bu kadar da yol çekmek zorunda kalmazsınız.

Sevgilerrr..

12 yorum:

  1. Böyle bir fuara gitmek,anlamsız o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, iple çektiğim bi fuardı ama imkansız gitmem artık :(

      Sil
  2. Çok şaşırdım gerçekten. Birde uluslar arası demişler ama kimsecikler yok. Gelmeyi istemiştim ama uygun olmadı. İyiki gelmemişim. Sayende aklım kalmadı. Teşekkürler Sevdacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle, bide 1 saate yakın gidiş 1 saate yakın dönüş 2 saat yol gittim inan ona üzüldüm. orda 1 saat kaldım sadece. çünkü stand yok hiçbişey yok :(
      iyiki gitmedin boşuna inanki o kadar süre kaybı yollarda canım

      Sil
  3. Keşke sadece mama firması olacağını dusunmeseydiniz, Fuarda uluslararası markaların olmaması sizin için önemli ise gelmiş olmanıza üzüldüm, ama sektörüne yatırım önemli 2 markayı tanımanız bile bir faydası bugün fuara gelmiş olsaydınız köpek ırkları federasyonu etkinlikleri border colie dernegi gibi bir çok kurum etkinliğini veteriner işleri müdürlüğümuzun sokak hayvanları için hizmetlerini görmeyi düşünseydiniz daha doğru olurdu...

    Pet fuarı sadece mama markaları demek değildir yarın gelin sizi bizzat gezdireyim neleri kaçırdığınızı göstereyim...

    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk Bey
      Ben evinde 2 melek+sokakta onlarca meleği besleyen bir hayvanseverim.
      Elbette etkinliklerin olması çok güzel fuarınızda. Ancak ben kurumsal bir kişi değilim. Pet fuarı denildiğinde, geçtiğimiz yıllarda sizde biliyorsunuz birçok yerli üretim markaları bir çok yabancı markaları tanıma imkanı sağlıyordu bizlere. Ancak artık gördüğüm kadarıyla sadece firmalara yönelik bir fuar konseptine bürünmüş ve biz hayvanseverlerin ilgisini çekebilicek stand sayısı azaltılmaya gidilmiş.
      Gelen markalardan bazılarıyla hatta ilk gördüğüm markalardı ne broşür ne tanıtım hiçbir şeyleri yoktu ve ben 2.gün gittim özellikle. Bana söylenilen son dakika katıldık, yeni çektik gümrükten hiç hazırlığımız yok. Bu bile eksidir bana göre. Çünkü ben markaları ve ürünlerini tanımaya gittim.
      Benim bulunduğum lokasyondaki belediyeyle zaten birebir çalışma içindeyim. Diğer belediyelerle çalışan dostlarım var onlarla ilgili bilgi alabiliyorum.
      Benim 2 sene önceki fuar yazıma bakarsanız nasıl harika, hem bizlere hem kurumsal firmaları düşünerek ortak bir konseptiniz olduğunu yazmıştım.
      Ben son zincirdeki bir tüketiciyim. Zincirin ilk halkasında olanlar veya yapılanlarla ilgili yüzeysel bir bilgim olması yeterli. Ancak benim gibi giden ve orada görüştüğüm evlerinde melek besleyen tüm kişiler ortak kanımız, bizlere maalesef hitap etmeyen bir fuar konsepti olduğu.
      Umarım önümüzdeki yıl konseptinizde son tüketiciyi yeniden düşünüp, tarafsız yorumlarımızı lütfen dikkate alırsınız.
      Teşekkürler yorumunuz ve ilginiz için, saygılarımla

      Sil
  4. Ben ilk kez duyuyorum böyle bir furarı daha önce hiç başka yerde denk gelmemiştim az firmanın olması çok kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef, geçtiğimiz yıllardakinden çok daha farklı olmuş konsept :(

      Sil
  5. Aaa bende cok sasırdım :( Keşke İzmirde de olsa hic görmedim

    YanıtlaSil
  6. aaa ne kadar güzelmiş canım eğlenceli fuar olacağı kesin :))
    bu arada merhaba canım blogunu takibe aldım gfc üzerinden sende geri dönüş yaparsan memnun olurum :)
    havvaturan5.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar kötü bir durum, gerçekten gidenlerin sinirlerini bozacak bir tablo. İçlerinde hiçbir kötülük olmayan bu canlarımıza hak edilen değeri vermek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef, umarım seneye telafi edilsin :(

      Sil