6/16/2016

Cilt Lekeleri ve Obagi Krem

Sn.Op. Dr. Defne Erkara birebir deneyimiyle, Cilt Lekeleri ve Obagi Krem etkileri

Ne güzeldi 16 - 17 yaşları. Denize giderdik, güneşte bol bol yatardık. Bronzlaşıp daha sağlıklı görünürdük. Benim gibi soluk benizliler için güneşten güzel doğal makyaj yoktur. Yanaklar pembeleşirdi. Kirpiklere rimel, saçları tara çık.

Şimdi öyle mi güneşten köşe bucak kaçıyorum. Neden mi? 30 yaşını geçen açık tenliler nedenini çok iyi bilirler. 30 yaş kadın için yeni uğraşıların başladığı bir yaş. Ruhen olgunlaşırken, deri olarak yaşlanırız. İşte bende de o yaşta başladı bu Cilt Lekeleri. İlk zamanlar çok rahatsız edici değillerdi. Yüzüm yandığında da çok belirgin olmuyorlardı.

Cilt-Lekeleri-ve-Obagi-Krem




5 yıl önce artık güneş bana ızdırap olmaya başladı. Yanınca eskisi gibi güzelleşmiyor, çirkinleşiyordum.

Alın ve yanaklarımda parça parça koyuluklar oluyor diğer bölgelerde yanmıyordu. Bir de tek tek halka şeklinde yüzümde koyu alanlar oluşmaya başladı. İlk yıllarda bu lekeler açılınca çok azalırken, yıllar geçtikçe azaltmamaya başladı. Tabi o tarihlerden itibaren ciddi güneş koruyucu kullanıp, yüzümü şapka ile korumaya başlamıştım.

Güneş koruyucuları yaz kış kullanmaya başladım. Yazın 50 faktör, kışın 30 faktör güneş koruyucu benim günlük nemlendiricim haline geldi.

Koruyucuları düzenli kullanmama rağmen yine de lekeler oluşmaya devam etti. Bu sefer kış aylarında bazı Cilt Lekeleri giderici kremler kullanmaya başladım. Çeşitli firmaların ürünlerini denedim. Bunlardan neredeyse hiç fayda görmedim. Soyulma dahi olmadı ki bu olmazsa bir leke giderici kremin etkin olacağına kimse beni inandıramaz.

Sonrasında kimyasal peeling işlemlerini kış aylarında yapmaya başladım. Glikolik asit yani meyve asidi içeren hafif peelingler ve % 30 TCA içeren orta derinlikte soyma yapan peelingler denedim. Kontrolü beni hayattan tecrit etmeyecek düzeyde soyulma oldu. Cildimin genelinde bir açılma oldu. Ama dikkatli bakıldığında yine ton farkı belli oluyordu ve halka şeklindeki lekeler de ise hiç açılma olmadı.

Halka şeklindeki lekeler için bölgesel olarak derin peeling (%70 TCA)ler de denedim. Yüzümde 1 ay boyunca saklamak zorunda olduğum yaralar oluştu. 9 ay boyunca bunların izlerini gidermekle uğraştım. Sonuçta halkalar gitti ama 9 aylık iyileşme süreci bence çok uzun. Bu dönemde şimdiye kadar hiç kullanmadığım kapatıcılar hakkında bayağı bilgi sahibi oldum. Şöyle diyebiliriz hayatta karşımıza çıkan her sorun bizim kendimizi geliştirmemiz için bir fırsat olabilir.

Sonraki yıllarda güneşten korunmaya, hiç bronzlaşmamaya devam ettim. Ta ki Obagi markasından Neslihan Hanım muayenehanemi ısrarlı olarak ziyaret etmeye başlayana dek. Obagi Krem ciddi tıbbi bir ürün. Bunu biliyorum.Bu firmanın cilt lekeleri için bir kaç farklı protokolü var. Hangi hastaya hangi protokolün uygulanacağına doktor muayenesine göre doktor karar veriyor
Bana uygun olan Nu-Derm serisinin standart protokolü oldu.

Bir de bunu deneyeyim dedim. Birden fazla kremi sabah akşam kullanmak hem de düzenli aksatmadan hiç de kolay değil. Ama yaptım. Sonuçları 3. haftada görmeye başladım. O hiç açılmayan koyu halkalar açılmaya başladı. Obagi Nu-Derm serisi Kremlerimi tam 4 ay kullandım.
Sonucun yüzde 90'ı soyulma ile birlikte ilk 1 ayda oluştu. Bu dönemde alt göz kapağı bölgeme uyguladığım gözaltı dolgumu da yeniledim. Sonuç harikaydı

Cilt-Lekeleri-ve-Obagi-Krem



Cilt-Lekeleri-ve-Obagi-Krem


Makyaj ihtiyacım azaldı. Leke tedavisinin sonraki 3 ayında cildimde güneşten oluşan, bazı deriden kabarık lezyonlarda kaybolma oldu. Ciddi soyulma olmadı. Ama yüz derim aşırı hassas olmaya başladı. Bu gözle görülür bir hassasiyet değildi. Hissedilen bir durumdu. Böylece  yaz geldiğinden ve 4 aylık sürem dolduğundan tedavimi sonlandırdım. Hiç açılmayan lekelerim açıldı ama tamamen kaybolmadı.

Cilt-Lekeleri-ve-Obagi-Krem

Cilt-Lekeleri-ve-Obagi-Krem



Yazın çok iyi korunacağım. Kışın tedaviye devam edeceğim.


Op. Dr. Defne Erkara 1975 İstanbul doğumludur. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesini dönem ikincisi olarak tamamlamış, aynı yıl, aynı üniversitenin Estetik, Plastik ve Rekontrüktif Cerrahi bölümünü kazanmıştır. 2004 yılında uzmanlık belgesini almıştır. 2004-2014 yılları arasında çeşitli özel hastane ve kliniklerde mesleki tecrübesini arttıran Op. Dr. Defne Erkara 2014 yılında kendi muayenehanesini açmıştır. Halen Gayrettepe'deki özel muayenehanesinde hastalarına hizmet vermektedir.


Sn.Op. Dr. Defne Erkara muayenehanesinde ilk görüşme ve teşhislerini birçok diğer doktordan farklı olarak ücretsiz gerçekleştiriyor. Kendisine sorularınız olursa mutlaka cevaplayacaktır. Bilgilendirici ve açıklayıcı yazısı için çok teşekkür ederim.

16 yorum:

  1. You can tell the difference, it is amazing. Yes it is so important today to protect out skin against the sun. Great post and very helpful. Happy Thursday, Sevdan.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks, u right, important sun protect...
      i'm happy for ur like
      dear lenya, happy thursday

      Sil
  2. Sonuç çok başarılı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, hani derlerya gözümle görmesem inanamam. resimlerdeki fark ortada. bir doktor olarak tavsiye edilen bir ürün görmek kendi adıma muhteşem canım.
      sevgilerimle

      Sil
  3. Ne güzel anlatılmış... İşte o yaş döngüsünde ve güneş kremi benim 12 ayıma arkadaş olmak zorunda nedeni 30+ yaş ve beyaz tenli olmak. Paylaşıma bayıldım:) Obagi markasını bu konuda çok basarili buluyorum. Son zamanlarda sıkca basarı hikayeleri okudum. Denemek lazım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en önemli kriter, eczaneye gidip bana ordan bi obagi ver denilemiyor. doktor kontrolünde ve kesinlikle onun sana uygulayacağı teşhis sonrasında, uygun olan serinin kullanılması reçete ediliyor. bu en büyük artı bana göre. çünkü leke giderici kremler klasik kremlerden farklı olarak deriyi soyarak iyileştiriyor. yanlış bir seri kullanılması veya kişinin kendi düşüncesine göre almasının önüne geçilmiş obagi markası olarak.
      sevgilerimle

      Sil
  4. güzel bir anlatım, obagi nin mat güneş kremini çok merak ediyorum ben de ama doktora danışıp almak istedim. açık tnelerde leke büyük sorun oluyor. teşekkürler çok bilgi için =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. defne hanımla rahatlıkla görüşebilirsin sevgili duygu. sana hangisi kremin uygun olabileceği hakkında yönlendirmeler yapabilir.
      sevgilerimle

      Sil
  5. Bayağı açılma olmuş. Bende de oluştu gerçekten çok zor çaresi tamamen kaybolmuyorlar. Olmaması için elinden geleni yapmak lazım. Defne Hanım'a bir uğramalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir doktor olarak Defne Hanımın birebir deneyimiyle lekeler konusunda ciddi yol alması ve aldığı sonuçlar takdire şayan. Bio kısmında ismine tıklarsanız web sitesine ulaşabilirsiniz.
      sevgilerimle

      Sil
  6. Ben ćok açik tenli olmamama ragmen güneslenmeyi sevdigim için lekelerim var. Kisin denenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar korunsakta bizim gibi açık tenliler için güneş mutlaka lekelenme yapabiliyor.
      sevgilerimle

      Sil
  7. Merhaba . bn de nu derm serisini kullandım 1 ay daha sonra lazer yaptık bbl .. ama lekelerimde hic bir degisiklik olmadı hatta bence aksine koyulastı . ben şimdi lazer yerine ki malum yaz ayı sadece leke uzerine nu derm lere devam edeyim diyorum geceleri sadece ..belki ise yarar .. yaz oldugu icin sakıncası olmaz diye düşünüyorum ama goreceğiz . sadece gece yatarken surecegim ..

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, yaz döneminde kendinizi güneşten çok iyi koruyabileceğinize inanıyorsanız, Obagi'nin Nu Derm'ini kışa bırakın. Yaz için Obagi C Rx serisini kullanın. Bu Obagi tarafından yaz döneminde kullanılan bir ürün. Ayrıca lazerlerin leke tedavisindeki etkinliği kişiden kişiye çok değişken. Olumlu etki alan bir grup insan olmasına rağmen lekelerinin arttığını söyleyenler de hiç az değil. Leke bir kere tedavi edilip tamamen kurtulabileceğiniz bir rahatsızlık değil. Lekelerin artmaması, koyulaşmaması için şapka takmayı ve güneş koruyucu kullanmayı hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Tüm bu korumalara rağmen bile yansımayla, vücuttaki hormonal değişikliklerle yüzünüzde lekeler oluşabilir. O zaman kış döneminde agresif tedavilerle bu lekelerden büyük oranda kurtulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Benim de lekelerim var... 3 sene evveli göz çevremde ki oluşan kırışlıkları ve hafif renk değişikliğini legalize etmek için lazerle re-surfacing yaptırmıştım. Cildi analiz etmeden lazer uygulamasını yapan doktor, oluşan ve 3 ay sonra bile gitmeyen lekelerimi görünce, bana cildimin çok hassas olduğunu ve lazerin cildimi derinlemesine yaktığını söyledi. Ardından sizin de tahmin edebileceğiniz gibi her iki göz çevremde halka şeklinde kahverengi bir leke oluştu. Panda misali :) Sizin yazdıklarınızı ben de deneyimledim ve yaklaşık 3 senedir aralıklı olarak kimyasal peeling uyguluyorlar. Çok hafif derece de olması şart zira bu da cildimi yakabilirmiş. Lekelerde biraz açılma oldu fakat sizin resimlerinizde ki gibi değil. Ben de bu arada makyakla kapatıyorum ve piyasada ki her türlü kapatıcıyı satın aldım sayırlır. Obagi'nin ürünleri benim gibi sorunu olanlara da yarar mı? Unut edebilir miyim ..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya hn merhaba
      isterseniz müsait olduğunuz bi zaman 0 (212) 296 78 78 numaradan Defne Hanıma ulaşın. Sizin sorununuzu kendisine anlatın. Mutlaka size neler yapılabilir ileticektir.

      Sil