5/15/2016

BLOG YAZILARINI TWİTTER'DA PAYLAŞMAK

Twitter sosyal medya paylaşım ağlarının en büyüklerinden. Genellikle blogyazılarını, paylaşımlarımızı instagram üzerinden yapmakla yetiniyoruz. Ancak paylaşım linklerimize tıklama instagram üzerinden olmadığından, sadece bir beğeni alıyoruz. Nedense instagram çok daha yoğun kullanılıyor, twitter ise unutuluyor.
Ancak sizlerin atladığı nokta, twitter'da yaptığınız paylaşımların çok daha ciddi kitlelere ulaşabilicek konumda olması.

BLOG-YAZILARINI-TWİTTER'DA-PAYLAŞMAK


BLOG YAZILARINI TWİTTER'DA PAYLAŞMAK

Twitter üzerinden sadece blog paylaşım linkinizi değil, linkiniz+görsel+kısa açıklama+uygun hashtag ile çok güzel bir kitleye ulaşabilirsiniz. Kişiler sizin paylaşımınızı gördüklerinde instagramdan farklı olarak, linkinize tıklayabilir, blogunuzu ziyaret ederek yazınızı okuyabilir.
İkinci bir şansınız ise paylaşımlarınız, yüksek takipçili kişiler tarafından farkedilerek, sizleri takibe alabilirler ve sizin yazılarınızı kendi takipçilerinin de okuması için paylaşabilirler. Bu sayede belki sizin 200 takipçiniz var fakat, bu kişilerin 200bin üzerinde takipçileri var, bu kadar geniş bir kitleye ulaşabilme imkanınız ve blogunuza gerçek ziyaretçi, takipçi çekme imkanınız olabilir.

Bir de dünya genelinde bloggerları kendi bünyelerine alan listeler var. Sizin paylaşımlarınızın kalitesi ve görselin çekiciliği ile bu listelere kaydolabilirsiniz. Bu listelere sizin talebinizle değil maalesef, onlar sizi eklerler ise kayıt olabiliyorsunuz.

İnce bir ayrıntı olarak, blogunuza translate özelliği mutlaka ekleyin. Dünya üzerinden gelip, yazılarınızı farklı dillerde okuyan kişilerin rakamları sizi çok şaşırtacaktır.

Benim twitter'da kayıtlı olduğum onlarca liste var. Bu listelerin bazılarını takip ediyorum bazılarını takip etmiyorum. Ancak ciddi bir okuyucu kitlesi var twitter üzerinden gelen kişilerden bunu görüyorum.
İnstagram resimlerinizi firmalar beğenerek kendileri paylaşabiliyorlar hesaplarında. Bu çok güzel bir jest, ancak bunun size faydası yok. Sadece görseliniz firmanın sayfasında oluyor. Ancak olaki paylaşımınızı twitter üzerinden farkeden bir firma kendi sayfasında paylaştığında, gelen tıklanmaya ve görülmesine inanamazsınız.

BLOG-YAZILARINI-TWİTTER'DA-PAYLAŞMAK

Yukarıdaki örnekte görebiliceğiniz gibi, twitter paylaşımım gratis tarafından paylaşıldı. bu sayede 15bin civarı benim paylaşımım görüldü ve bilinirliliğim arttı. Bu rakamları instagram da yakalamak çok zor. İnstagram üzerinden görülmeniz veya incelenmeniz bu rakamları bulamıyor. Ancak twitter'ı etkin bir şekilde kullanmaya başlarsanız, blogunuza faydası da doğru orantıda yükseldiğine sizde şahit olucaksınız


Örnek olabilmesi için paylaşımlarımdan biri;

BLOG-YAZILARINI-TWİTTER'DA-PAYLAŞMAK


Gördüğünüz gibi, blog linkim,firma etiketim, hashtaglarım ile birlikte görselim.
Eğer bu noktalara sizlerde dikkat ederseniz, twitter üzerinden de çok güzel bir kitleye sahip olabilirsiniz.
Ürün inceleme için en önemli yer bloglarımız ise, sadece tek bir mecrada değil, başka sosyal medya sitelerinden de faydalanabiliriz.
Eğer sorunuz olursa severek cevaplayabilirim,

sevgilerrr...



16 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bile göre ihmal ediyorum. Oysa orada paylaşım yaptığımda trafik çoğalıyor yazılarda. İnstagram konusundan hiç bahsetmiyorum zaten dondurabilirim bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle artık, instagramda unutuyorum bile paylaşmayı ama twitterda mutlaka paylaşmaya gayret ediyorum. instagram ortamının bana faydası ancak çekiliş yaptığım dönemlerde var. diğer zamanlarda hashtag kullanıyorum, zaten gelen beğenen hep yabancılar. biz yerli kullanıcılar aman beğenmim bile diyor ki tıklamayı geçtim. instagramda keyif için yapmaya çalışıyorum zaten bugün sizin paylaştığınız yazı gibi. ancak blog paylaşımlarıma nerden bana faydası varsa nerden daha fazla kitleye ulaşabiliceksem orası daha özel kalıyor.sevgilerimle, yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
    2. Bilgindirici, yönlendirici bu paylaşım için ben teşekkür ederim.
      Dilerim ben de gerektiği kadar aktif olabilirim.
      Sevgiler

      Sil
  3. Bende etkin twitter kullanıcısıyım ama hiç böyle düşünmemiştim çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kullanın mutlaka, inanın çok ciddi faydasını görüceksiniz.
      sevgilerimle

      Sil
  4. Cok faydali oldu bu paylasim benim icin, instagramdan zaten bilgilendirmistin beni burdan detaylari da ögrendim ellerine saglik, keske herkes senin gibi olsa, bildigini paylasip destek verse, ama herkes bencil maalesef, bugun facebookta bununla ilgili icimi döktüm, simdi buraya da yazmak istedim, cok uzattim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazının en sonuna senin bu cümlelerini aynen yazdım, sabah yayına alıcağım zaman son kez okudum, beni yanlış anlarlar tepki çekerim diye sildim son paragrafı. Benim düşüncemi öyle güzel dile getirdinki şu anda. Bana kimse akıl hocalığı yapmadı. Blogumu bile kendi başıma tasarım denmez asla ama şu haline getirdim. destek vermek bizlerin arasında inan yok.Ben şunu buldum hadi sizlerde faydalanın diyen asla yok. Bu çok kötü. ben şansa bile bulduğum şeyleri, hiç anlamasan bile paylaşıp hepimiz faydalansın isterken, bilgisi olan bir kişiye soru sorsam bile zamanında ya şansa buldum o eklentiyi nasıl yaptığımı hatırlamıyorum bile diyebiliyor. ben senden daha doluyum canım inanki:)
      sevgiler

      Sil
  5. Instagramın %1 etkisi varsa twitterın en az %20 getirisi var diyebilirim. Translate özelliği daha önce aklıma geldi ama nasıl aypılır hiç düşünmedim. Onu bir araştırıp eklemek lazım aslında çünkü dönüşler çok oluyor.

    Kalemine sağlık ✍✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. translate çok çok kolay ekleniyor
      blogunun kontrol paneli varya gir oraya
      altta solda YERLEŞİM
      görüceksin tıkla gelen ekranda gaget ekle sağda görüceksin ona tıkla
      pencere açılıcak
      aşağı kaydır azıcık
      Google Çeviri görüceksin ona tıkla pencerede kaydet de oldu bitti:)
      öyle ekstra yok şablona kod ekle şunu yap bunu yap hiçççç uğraşmayın. direkt bu şekilde 2 dakikada eklersiniz:)
      sevgiler

      Sil
  6. Sevda, translate i hiç düşünmemiştim çok anlamlı, gerçi ben normal çevirilebilecek şekilde yazmayınca abidik gubidik çevrilmiş olur ama olsun yinede faydalı, bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdığım ve googleda 1.sıra olan bi incelememi bile firma yurt dışından bulup, translate ile çevirmiş ve türkiyede satışını müjdelemiş artı haklısın düzgün bir çevirme olmasa da günde yüzden fazla sadece yurt dışı translate ile gelip çevirerek okuyan kitleye inanamazsın :)
      benim yabancı dilim maalesef yok ama translate bile olsa yabancıların gelip okumasını bilgi almasını sağlıyabiliyorum. iki dilde yazmak çok zor benim adıma konuşuyorum. ama hiç yoktan iyi bir özellik hem yabancı okuyucularıda kaçırmamış oluyorum :)
      sevgilerimle

      Sil
  7. Ben de yeni yeni twitterda yazilarimi paylasiyorum. Liste isini bilmiyordum onu nasil görebiliyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. listeye dahil olma durumu şu şekilde, x bir sayfa sizin paylaşımlarınızı, kullandığınız hashtaglar aracılığıyla farketti. Bu sayfanın örnek olarak makeupblogger isminde bir listesi var. Bu listeye sizi kaydediyor. Liste kişinin veya kurumun sayfasına girildiğinde sayfa dediğim twitter sayfası sağda listeler başlığı altında gözüküyor. Sizin bundan sonra yapmış olduğunuz tüm kişisel paylaşımlarınız dahil o sayfayada ayrı olarak düşüyor ve + okuyucu farkediyor. Bu tarz listelere sizin inisiyatifinizle kaydınız maalesef olmuyor. Kişi veya firma sizi bu listeye dahil ediyor. örnek olması için benim twitter hesabım https://twitter.com/advesevda/lists listeleri görebilirsiniz. bu listelere kaydolduğunuzu eğer belirtmek istiyorsanız yani sayfanızda gözüksün, bir kişi sizi listesine aldığında o listeye girip abone olursanız sizin sayfanızdada gözüküyor. ben sadece 2 kayıtlı olduğum listeye abone oldum, diğerlerini çok gerekli görmedim. umarım karışık anlatmadım. eğer sorunuz olursa tekrar severek cevaplarım.
      sevgiler

      Sil
    2. Çok tesekkür ederim. Bazen görüyorum beni listeye ekleyenler oldugunu ama ilgilenmemistim. Kendi listemi nasil olusturacagimi da buldum. Twittera daha yeni yeni önem vermeye basladim.

      Sil