Aslında bu tarifimi herzaman kendime sakladım kimselerle paylaşmadım ama ölümlü dünya benimle kaybolmasını istemiyorum.
Hem yapım aşaması farklı, tat olarak farklı, o çok pahalı kahve zincirlerinde bulabiliceğiniz çikolatalı kurabiyeyi evinizde yapma imkanınız var.
Bu tarifimi senelerdir gözüm gibi saklıyorum. İkram ettiğim tüm dostlarım hem bu kadar az malzeme hemde bu kadar farklı lezzette kıvamlı bir kurabiye yemediklerini herzaman dile getiriyorlar.
Önemli olan püf noktaları ve size verdiğim tarifin asla dışına çıkmamanız.
Pişirirken dakika çok ciddi önemli eğer 1 dakika fazla pişirirseniz taş gibi olur 1 dakika erken çıkartırsanız fırından kek gibi olur.
Bu kurabiye dışı sert içi ama chevy deyiminin karşılığı kek gibi bir yapısı var.
Şimdi gelelim tarifimize
Malzemeler;
1 Yumurta
1 Bardaktan 2 parmak eksik şeker
1 pk Vanilya
125gr Margarin (teremyağ gurme kaymaklı kullanıyorum) (eritilecek kaynatmayın ama sadece eritin)
25gr Kakao (1pk oluyor) ben ülker kullanıyorum
1 pk Kabartma Tozu
1 Su bardağı un
1 Su bardağı Damla Çikolata(kesinlikle bimden alın, bimin çikolatalarını kahve dünyasında satılan çikolataları yapan Detay Gıda yapıyor)
Çay kaşığının ucuyla tuz
Yapılışı
Öncelikle fırınınızı 175 derecede açın. Fan varsa fırınınızda çalıştırmayın kapatın kurabiyeler kurur.
Yumurta, şeker güzelce çırpın hafif kremamsı bir kıvamda olsun.
şekerin ölçüsü ve kullandığım bardağım |
Sonrasında erittiğiniz margarin ve vanilyayı ekleyin ve iyice birbirine karışsınlar.
Ayrı bir kapta un,kabartma tozu,tuz ve kakaoyu karıştırın. Tüm malzeme iyice birbirine karışsın.
Daha sonra bir elek alın elinize ve bu kuru karışımı 3 partide mikser ile yedirin sıvı karışımın içine. Tek seferde eleyip atarsanız karıştıramazsınız çünkü yoğun bir kıvamda olucak.
kuru karışım eklenmiş hali |
Son olarak damla çikolatayı ekleyin bu aşamada mikser kullanmayın çikolatayı parçalarsınız bir kaşık ile iyice karıştırın damla çikolatayı kurabiye hamurunuza.
damla çikolata eklendikten sonra |
Şimdi sırada kurabiye hamurunu tepsiye eklemek kaldı.
Tepsinizin altına mutlaka yağlı kağıt koyun çıkartmanız daha kolay olur.
2 tatlı kaşığı alın elinize.
Bir tanesinin yarısına kadar kurabiye hamurunuzu alın, diğer kaşık yardımıyla sıyırarak hamurunuzu tepsiye koyun.
Kurabiye hamurlarınızı düzeltmeye çalışmayın aynen bıraktığınız gibi kalsın
Mutlaka aralık bırakın zaten ciddi yayılıcaklar birleşicekler.
Bu şekilde 26 kurabiyem oldu benim (aslında 28 felan çıkardı ama gelen giden hamuru yediğinden maalesef 26 tanecik çıkartabildim.)
Şimdi sıcacık olmuş fırınımıza koyuyoruz.
Sadece 13 dakika pişicek. Koyduğunuz andan itibaren saatinize bakın 13 dakikayı kesinlikle geçmeyecek unutmayın.
10.dakikadan itibaren evi saran kokuya karşı koyun:)
13 dakika sonunda hemen fırından çıkartın
Fırınınızın tel ızgarası hazır olsun
Bir roller veya bıçak yardımıyla kurabiyelerinizi dikkatlice ayırarak tel ızgaranızın üzerine alın.
eğer tel ızgarada soğutma yapmazsanız anında kek kıvamına gelir kurabiyeleriniz.
Yaklaşık 15-20dk soğumasını bekleyin.
Sonra keyfiniz nasıl isterse bir kahve yapın ve bu harika kurabiyelerin tadını çıkartın.
Afiyetler olsunnn
sevgilerrr...
Sürekli yaptığım bir kurabiye, çok seviyorum :) Emeğinize sağlıkk
YanıtlaSilçok teşekkürler, kahvenin yanına mükemmel yakışıyor
Sil