11/28/2016

Organik Makyaj Temizleme Pamuğu

Makyaj temizliğinde en nefret ettiğim kullanılan temizleyici değil, makyajımı silmekte kullandığım pamuğun parçalanması. Ayışığı Organik sitesinden aldığım Organyc Organik Makyaj Temizleme Pamuğu şu anda 3.pakedini kullandığım yardımcım.

Organik-Makyaj-Temizleme-Pamuğu




ORGANYC Yüz Temizleme Pedleri

Bir paketin içerisinde 70 adet var. Dikişleri doğal iplik kullanıldığı için asla sert değil göz makyajında özellikle çıkartırken rahatsızlık vermiyor.

O nefret ettiğim yüzüme yapışan, göz üzerinde parçalanan pamuklardan çok farklı bir organik makyaj temizleme pamuğu.

Makyajımı ister krem ister çift fazlı bir ürünle temizlesemde asla dağılmıyor. Yüzümü temizlerken üzerine aldığı makyaj kalıntısınız geri yüzüme bırakmıyor üzerinden geçerken.

Organik-Makyaj-Temizleme-Pamuğu


Doğal makyaj pamuklarındaki özelliklerden biri de kimyasal ağartıcı kullanılmaması. Bu sayede yüz üzerinde herhangi bir reaksiyona sebep olmadan temizlik işleminin bitmesini sağlıyor.

Yapısı yumuşacık, bazen makyaj temizleme pedleri üzerinde minik tortularla karşılıyorum. Bu tortular eğer göz makyajımı temizlerken denk gelirse gözümü ciddi çiziyor. Ancak bunun nedenini araştırdığımda kimyasal ağartıcıların sebep olduğu topaklanma olduğunu öğrendim. Yani yüzümüze sürdüğümüz gözeneklerimizi açsın temizlerken dediğimiz pamuklarda bir sürü maddeler olabiliyormuş.

Organik-Makyaj-Temizleme-Pamuğu


Hayatımızın her anına heryere giren bu kimyasalları okumak ve öğrendiklerimle dehşete düşmek çok acı. Maalesef ülkemizde denetleme çok yavaş işliyor. Sonuçlar çok geç alınıyor. Yerli üretim nedense temiz içerikli ürünleri üretmek yerine ciddi kimyasallarla cildimiz üzerinde bir sürü oyunlar oynuyor.

Fiyatı 70 Organyc Organik Makyaj Temizleme Pamuğu bulunan paketi 10TL. Belki klasik makyaj temizleme pamuklarından biraz pahalı gelebilir size ama kullanımı ve kolaylığıyla sürekli Ayışığı Organik sitesinden alacağım bir ürün oldu benim için.
Sevgilerrr..

11 yorum:

  1. fiyatı oldukça pahallı ama değer diyorsan o başka canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle benim gibi hassas atopik cilde sahip kişiler cilt temizliğinde çok ama çok dikkatli olmamız lazım canım. cildimizi temizlerken gözenekler açıldığı için en ufacık ters harekette tahriş olabiliyor.
      sevgilerimle

      Sil
  2. organik pamuk kullanmak gerçekten çok önemliymiş, kimyasal işlemlerden geçen pamuklar cilde zararlı oluyormuş :( vallahi şaşırdık artık neyden kaçacağımızı . elinize sağlık, ben de bu markanın günlük pedlerinden kullanıyorum çok memnunum =) güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın artık dönen dolapları okudukça bişeymi kullanmasam demeye başladım. Bu kadar kötü ürünleri birde harika diye lanse ediyorlar. ben bu pamuğa geçtiğimden beri cildimi temizlerken çok daha rahatım.
      göz makyajımız bile temizlerken hiç sorun yaşamıyorum.
      sevgilerimle

      Sil
  3. Aslında ahh keşke böyle pahalı olmasalar da herşeyin organiğini kullansak.Yediğimizde,içtiğimize,kozmetiğimizden,deterjana herşey kimyasal dolu...Pamuğu da güle güle kullan canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef, neden ülkemizde bunların denetlenmesi yok inanki anlamıyorum. Ya çocuk için bebek için olan ürünlerde bile neler var. yetişkin sağlığını geçtim bebek sağlığıyla bile neler oynanılıyor.
      çok teşekkürler
      sevgilerimle :)

      Sil
  4. Ben de mümkün olduğunca organik pamuk alıyorum artık, özellikle göz makyajımı pamukla çıkarmak zorunda kalmışsam kullanıyorum. İpek daha kolay ulaşılır olduğu için, onu tercih ediyorum genellikle ancak, bu pamuklar da aklımda olsun. Siteden bir alışveriş sırasında sepete eklenebilir. Güle güle kullan Sevda'cım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ipekten bir tık daha yumuşak geldi bana onu da denemiştim. birde dağılma olmuyor malum organiklerde sıklıkla karşılaşılan sorun makyajı çıkartırken dağılabilmesi canım.
      sevgilerimle

      Sil
  5. Pamuklardan çok makyaj temizleme pedlerini kullanmayı daha çok seviyorum. Özellikle doğal yapısı ile göz makyajını silerken yıpratmaması çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dağılanlardan olmamasıda ayrı bir artı oldu benim için.
      sevgilerimle

      Sil
  6. pahalılar organik güzel ama fiyatta biraz insinler de herkes alabilsin :)

    YanıtlaSil