4/28/2016

YÜZ MASKESİ NASIL TEMİZLENMELİ ?

Yüz maskesi yapıyoruz ve ardından üzerinde yazdığı gibi cildimizden suyla arındırıyoruz.
Peki sormak istiyorum içmediğimiz o çeşmeden akan su, cildimize sürdüğümüz onlarca lira verdiğimiz maskemizin, aktifliğini kaybettirmiyor mu?

YÜZ MASKESİ NASIL TEMİZLENMELİ ?




Son 1 aydır 2 türlü maske yapıp, temizliyorum.

YÜZ MASKESİ NASIL TEMİZLENMELİ ?

Birincisi çeşmeden akan suyla temizledim cildimi
Sonuç:
Kızaran bir cilt
Nemlendirme etkisi olması lazımken gerilen bir cilt
Hassas cildim de kızarıklıklar oluştu
Minik sivilceye benzeyen lezyonlar oluştu anında

İkinci içmek için kullandığım şişelenmiş su ile temizledim.
Sonuç:
Daha sakinleşmiş bir cilt tonu
Maskenin bana vermesi gereken nemli bir cilt
Sivilcelenme yok
Kızarıklık yok

Bunu denerken, her iki türlü temizlemede de aynı maskeyi kullandım. Normalde etkisi farklı değil, aynı olmalıydı. Ancak çeşme suyunda ki klor ve yabancı maddeler, maskenin vermiş olduğu etki ile açılmış rahatlamış gözeneklerden çok daha hızlı giriyor. Bu da benim gibi hassas ciltlerde reaksiyona sebep veriyor. Benim açıklamam kendime bu yönde oldu. Çeşmelerimizden akan sular bildiğimiz kokuyor. Bu klorun verdiği bir etki. Kimbilir içerisinde ne kadar yabancı maddelerde vardır. Aşağıda İstanbul için su analiz raporuna bakabilirsiniz.

su analiz raporu


Burada da analiz raporu olarak sadece Erikli’nin raporunu bulabildim. Bu karşılaştırma da bile ne kadar rakamlar fark ediyor.

su analiz raporu


Hiçbirimiz düşünmüyoruz veya aklımıza gelmiyor. Mükemmel etkisini göstermesini beklediğimiz maskemiz için, yüzümüze sürüyoruz, bekletiyoruz ama temizleme aşamasında nerdeyse asitli içeceklerin içeriği gibi olan, bir sıvıyla temizliyoruz. Banyomuzu mecburiyetten çeşme suyuyla yapıyoruz. Ama maske çok daha farklı.
Maske uygulanmış bir cilt, gözenekler genişliyor, maskenin içeriği cilt alt tabakasına iniyor ve bu işlem yaklaşık 10-20 dakika boyunca devam ediyor. Sonrasın da temizlik çeşme suyu.
Sonra diyoruz ki bu maske bana yaramadı. Aslında belki de yarayacak bir maske, ancak çeşme suyu işin içine girdiği için başarısızlıkla sonuçlanıyor vermesi gereken etki.
Firmalar makyaj temizleme suyu, tonikler yapıyor. Bunların üzerine onlarca liraya ki bazı markaların maskeleri yüz liraların üzerinde, bunu yüzümüze sürüyoruz. Arkasını açıklama ve kullanımını okuyoruz. Diyor ki yüzünüzden bol su ile durulayın. Ama ben o suyu cildime sürdüğümde cildim reaksiyona giricek. Bunu da eklemeleri lazım bana göre araştırmalarına. Çünkü bir maske ciltte harikalar yaratabilir. Ama tüm aşamalarında doğru kullanıldığında.
Firmalara açık teklif ediyorum;
Bizlere maskeleri cildimizden arındırmak için bir öneride bulunsunlar veya arkalarındaki açıklamalarını özellikle değiştirsinler. 
Cildinizden bol su ile arındırın demek yerine, cildinizden içme suyu ile arındırın açıklamasını düzeltsinler.
Çeşme sularımız gün geçtikçe bozuluyor. Aksi halde yarar sağlamasını beklediğimiz tüm maskelerimiz, arındırma aşamasında maruz kaldığımız, cildimize dost olmayan içerikler yüzünden hiçbir faydasını görmemeye başlayacağız.
Sevgilerrr…

8 yorum:

  1. Çok güzel anlatmışsınız kesinlikle katılıyorum. Aklıma daha önce gelmemişti. O kadar para veriyoruz belki de bu yüzden yaramıyor bazı maskeler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benzer yapıdaki maskeleri 1 ay boyunca denedim. bazıları haftada 2-3 kez yapılabiliyor. ne zaman çeşme suyu kullandım, cildim yukarıda yazdıklarım gibi reaksiyon gösterdi. aynı maskeyi içme suyuyla arındırdım hiçbişey yok. demekki çeşme suyundaki yukarıdaki tablodaki ciddi toksin maddeler beni etkiliyor. sizde deneyin farka inanamıyacaksınız. daha dün gene denedim çeşme suyuyla maskeyi çıkarttım son kez ve kıpkırmızı bir cildim oldu. bence maske bize yarıyor, ama arındırma işleminde maruz kaldıklarımız yüzünden zarar görüyoruz.
      sevgiler

      Sil
  2. Wow, that's pretty bad. I never would have thought about the tab water. Glad that our water here is pretty *clean* and does not effect my skin because I have sensitive skin too. Thx for sharing this important post, Sevda.
    kisses
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. where the water is very bad. chlorinated water and my skin is very sensitive
      Thank you for your comment dear lenya, kisses xox

      Sil
  3. çok faydalı bir yazı elinize sağlık :) aslında küçük yüz havluları ile temizlemek lazım mı acaba? bir kaba koyduğumuz ılık su ile havlumuzu ıslatıp çıkarsak maskeyi belki daha etkili bir sonuç olur ama bilemedim tabi bir iki vlogger da izlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onuda denerim o zaman:) eğer içme suyuyla arındırmadan daha kolay oluyorsa söz yazımı editlicem canım

      Sil
  4. Çok faydali bir detay gelmis aklina. Neyse ki Avusturya da musluk suyu bile içiliyor. Maalesef Türkiye için ayni seyi söylemek mümkün degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. türkiye'de özellikle istanbul'da çok ciddi sorun var. bildiğimiz kokuyor ve benim gibi alerjik bünyelerde çok ciddi komplikasyonlar oluyor her banyodan sonra. hatta bebeklerin çeşme suyuyla yıkanmaması konusunda ciddi uyarılar yapıldı geçtiğimiz yıl. durum okadar vahim

      Sil