Bugün size Anneannemin Poğaçasının tarifini vermek istiyorum.
Uzun zamandır yapmıyorduk bana da vesile oldu yapmak için.
Malzeme;
1 Su bardağı Ayçiçek yağı
1 Su bardağı İçme Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Sirke
Alabildiği kadar un
İçine
Patates haşlayın, içine peynir ekleyin
Üstüne
1 Yumurta Sarısı
Çöreotu
Yapılışı;
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın. Ardından yavaş yavaş un ekliyoruz. Yumuşacık bir hamur olana kadar. Sonrasında minik parçalar kopartın. Tezgahınız da elinizle yuvarlak açın. İç harcını koyun yaklaşık 1 tatlı kaşığı tepeleme. Sonra kapatın ve bir su bardağıyla yuvarlak kesin.
Bu şekilde tüm hamuru bitirin. Yaklaşık 23 tane poğaçanız olucak.
Fırını 180 derecede ısıtın. Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün ve çöreotunu serpin.
Yaklaşık 30-35 dakikada pişiyor. hamuru kıyır kıyır denilen tabirde, ağızda dağılan bir poğaça oluyor. İçerisinde katı yağ olmadığı için de çok hafif.
Hamurda kabartma tozu maya yok. Bu yüzden klasik poğaçalardan daha farklı bir lezzette oluyor.
Afiyetler olsun.
sevgilerrr...
bayıldım buna hemen deneyeceğim..
YanıtlaSilsormayı unuttum bu miktar için ne kadar patates kullandın peki?
YanıtlaSilorta boy 3 tane patates yeterli gelicektir.
Silhatta ben şöylede yapıyorum. yemeğin yanında patates püresi yapıyoruz o kalıyor mesela. o pürenin içerisine az peynir ekliyorum ertesi gün, hemen bu tarifi yapıyorum. hem pürede değerlendirilmiş oluyor.
beğenmene çok sevindim bu arada. tadıda çok güzel ,klasik mayalı poğaçalar gibi pufidik diilde daha kıyır kıyır bir tatta. rahmetli Anneannemin yanında, minicik ellerimle yoğurup yapardık.
afiyetler olsun şimdiden:)
It looks so delicious, thx for sharing.
YanıtlaSilxox
Lenya
FashionDreams&Lifestyle
thank you so much dear Lenya
Silxox
Wow delicious!!!!
YanıtlaSilHave a good week!!! and my g+ for you!!!:)))
Besos, desde España, Marcela♥
thank you so much dear Marcela
YanıtlaSilHave a good week ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
tadını aşağı yukarı tahmin edebiliyorum pogaçaya sirke ilave edince gerçekten güzel oluyor kıyır kıyır ben çok seviyorum :)
YanıtlaSilmalzeme çok az o dikkatimi çekti yani bir bardak yağ ile işlem tamam :) eline emeğine sağlık bu tarifi deneyeceğim :)
ben mayalı poğaçaları genellikle tüketemiyorum. hassasiyetten dolayı. Bu tarifte ama, hem azıcık malzeme hemde 1 tepsi çıkıyor, hemde mayasız. denerseniz mutlaka yorumlarınızı beklicem.
Silsevgiler