7/12/2017

Ombre Eyeliner NASIL YAPILIR

Farklı eyeliner tekniklerini seviyorum. Bununla ilgili bir çok post yaptım sizlere elimden geldiğince detaylı anlattım. Bu sefer de Ombre Eyeliner NASIL YAPILIR diye soranlar için en kolayından kahverengi tonlarında ombre bir eyeliner yaptım. Öyle kolay yapılıyorki emin olun klasik düz eyeliner hattı çizmekten daha kolay. Çünkü renkleri karıştırdığınız için ve sonrasında düzelttiğiniz çin hat çizgisini düz eyeliner çekmeme gibi bir sorununuz olmuyor. Şimdi kısaca bu eğlenceli eyeliner tekniğini dilim döndüğünce size anlatmak istiyorum.

ombre-eyeliner-nasil-yapilir

Ombre Eyeliner NASIL YAPILIR




Öyle internette instagramda gördüğünüz gökkuşağı rengindeki eyeliner tekniklerini öncelikle unutun. Hiç kimse onu günlük hayatta da özel bir yerde de kullanamaz. Gelelim benim kahverenginin ve bakır renginin buluştuğu günlük rahatlıkla kullanılabilecek göz makyajıma.

Kullanılacaklar

İncecik uçlu bir fırça illa gidip kozmetik marketlere bakmayın bütçenizi aşıyorsa kırtasiyelerde sulu boya fırçaları da gayet iş görür veya nail art fırçanız varsa ince onu bile kullanabilirsiniz.

ombre-eyeliner-nasil-yapilir


Göz makyaj bazı çünkü gözünüz üzerinde karıştırma işlemi yaparken makyajın sabit kalması lazım

Ben Lavera organik göz bazı kullandım.

ombre-eyeliner-nasil-yapilir


İstediğiniz tonlarda göz farı veya çok yumuşak göz kalemi

Lavera Cappuccino Cream göz farı paletim

Yüzünüz için kullandığınız mist

Göz içinde Essence ten rengi göz kalemi

Wet N Wild Kaş farı koyu kahverengi kuyruk kısmı için

ombre-eyeliner-nasil-yapilir
ombre-eyeliner-nasil-yapilir



Şimdi gelelim benim Ombre Eyeliner NASIL YAPILIR cevabıma. Öncelikle göz bazımı sürdüm. 2 dakika tam kurumasını oturmasını bekledim. Sonrasında Lavera Cappuccino Cream paletimin inci rengi farını göz üzerine tamamen dağıttım. Eyelinerleri çünkü tutma görevi ona ait. Sonra işe koyu kısımdan başladım. Ama bi bakarım elimde koyu kahverengi eyeliner yok. Göz kalemi de yok. Hadi kaldık o zaman başka zamana mı dicem? Sizce Sevda durur mu? Başladım karıştırmaya elime wet n wild kaş farım geldi. Aradığım koyu kahve renginde. Hemen Limonian mist biraz sıktım ve eyeliner fırçamla kalın bir hat çektim kuyruk kısmına. Göz ortasına kadar devam ettirdim. Sonrasında emily 106 rengini göz ortasından göz pınarına yakın kısma kadar sürdüm. Son olarak da Lavera Cappuccino Cream 2 renk kahve tonu az ıslattığım fırçamla karıştırıp tam göz pınarı çizgime sürdüm. Şimdiye kadar farkındaysanız henüz karıştırmadım renkleri. Şimdi eyeliner sürdüğüm fırçamı temizledim. Önce açık renklerin ve bakır rengin üzerinden geçtim karıştırdım. Sonra koyu kahve ve bakırı karıştırdım ama kuyruk kısma asla dokunmuyoruz. Gördüğünüz gibi geçişler gayet doğal duruyor.

ombre-eyeliner-nasil-yapilir


En son adım göz içine essence ten rengi göz kalemi. Kirpik diplerine ise emily 106 rengi kuyruk kısmına gelen yere ise wet n wild kaş farımdaki koyu kahve rengi geçtim incecik.

Bol mascara işte bu kadar kolay. Öyle gözünüzde büyütmeye illa pahalı ürünler kullanmaya da gerek yok.

Sizlerde Ombre Eyeliner NASIL YAPILIR diyorsanız acaba çokmu zor diye düşünüyorsanız asla düşünmeyin ve denemelere başlayın. İncecik fırçanızla ressam sizsiniz.
Sevgilerrr.


10 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ama ben yapabilir miyim bilemedim.Biraz el becerisi istiyor sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan çok fazla bir tekniğe ihtiyacın yok. içinden geldiği gibi sadece tonlar yakın olsun çok fazla farklı olmasın kolaylıkla yapılıyor ombre eyeliner
      sevgilerimle

      Sil
  2. Daha doğal bir görünüm olmuş :) tuttum bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle düz kahve keskin bir hat verirken ombre şeklinde olunca daha yumuşak romantik bir havası oldu
      sevgiler

      Sil
  3. yaaa bayıldım gerçekten ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bende hiç beceremeyenlerdenim😊yazınız çok faydalı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında ok kolay sadece az ayna karşısında pratik yapın mutlaka yapabilirsiniz o zaman

      Sil