5/19/2017

Cilt Neden Pul Pul Olur

Cildinizde kullandığınız fondöten, bb krem, cc krem, pudra bir süre sonra pul pul oluyor ve kabuk kabuk bir görünüm mü alıyor? Hemen sorunu kullandığımız ürüne atıyoruz. Kesin bozuk kesin cildime yaramadı diyoruz ama cildinizi tanıyor musunuz? Öncelikle neden böyle bir sorun yaşıyorsunuz onu düşünmelisiniz. Cilt Neden Pul Pul Olur sorusunu kendinize soruyorsanız eğer hadi konuşalım blog yazımda nedenlerini sizlerle.

cilt-neden-pul-pul-olur




Cilt Neden Pul Pul Olur 


İlk madde cilt üzerinde çok fazla ölü deri vardır. Genellikle en büyük sorun bu oluyor. Cildimizi haftada 2 kez peeling yapmıyoruz sonra kullandığımız ürünlere kötü diyoruz. Aslında cildimizdeki ölü deriler üzerine uygulanan makyajla tamamen bağımsızlıklarını ilan ediyorlar. Buna dikkat haftada maksimum 2 kez peeling.

İkinci madde cildinize uygun nem veren maskeler. Eğer cildinizi sadece nemlendirici kremlerle beslerseniz yetersiz kalır. Bu yüzden gözeneklerinizin içine işleyen yoğun nem maskeleri kullanmaya dikkat edin.

Üçüncü madde cilt temizliği, eğer cildinizi sağlıklı arındırmazsanız temizlemezseniz cildinizde pütürleşme olması kaçınılmazdır. Gözenekleriniz dolar cilt üzerinde birikme yapar. Bu yüzden makyaj temizleme kremleriyle cildinizi temizledikten sonra mutlaka jel veya köpük bir temizleyici ile cildinizi arındırın.

cilt-neden-pul-pul-olur


Dördüncü madde cildinize uygun olmayan kozmetikler. İçeriğinde paraben, silikon gibi kimyasallar bulunan fondötenler cildi anlık kusursuz gösterebilir. Ama uzun süreli kullanımlarda cilt epidermis tabakasını inceltir ve korunmasız bırakır. Cildinize iyilik yapın ve içeriği temiz cildinizin ihtiyacı olan kozmetik ürünler kullanın.

Beşinci madde karma cilde sahipseniz ve yağlı ciltler için uygun olan ürünler kullanıyorsanız cildinizde bir iyileşme veya sağlıklı görüntü beklemeyin. Bunun yerine cildinize uygun ürünler seçin.

cilt-neden-pul-pul-olur


Altıncı madde her akşam ve sabah mutlaka cildinize nemlendiricinizi sürün. Asla makyajınızı çıplak teniniz üstüne yapmayın. Makyajınızla arasında mutlaka nemlendiriciniz olsun. Cildinizi korusun.

Yedinci madde nemlendirici ve makyaj sabitleyici spreyler sadece anlık kurtarışlar yapar. Eğer nemlendiricinizle desteklemezseniz faydasını göremezsiniz.

Benim de başımda olan Cilt Neden Pul Pul Olur sorularımın cevapları bunlar oldu. Eğer sizin de benzer sorununuz varsa çözüm yollarınız farklıysa mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgilerr.

13 yorum:

  1. Harika bilgiler. Nemlendirici secimi de cok onemli teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle canım özellikle citteki pullanma için nem şart

      Sil
  2. 1-3-6.maddelerden sınıfı geçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben bile atladığım oluyor. sonra anlıyorumki eksik bişeyler yapıyorum

      Sil
  3. faydalı bir yazı olmuş bazen ben de çekiyorum bu derdi, peeling ve iyi nemlendirme ile hallediyorum, elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir yazı olmuş :) sizi takibe aldım banada beklerim

    YanıtlaSil
  5. bilgiler çok güzel.. eşimde var bu sorun, benimse tam tersi yağlı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağlı cilt ayrı dert oluyor nemlendirsen fazla kaçarsa eğer bu sefer cilt sürekli parlıyor. olsun iyi tarafından bakalım yağlı ciltlerde çizgilenme ve kırışıklık daha az oluyor :)

      Sil
  6. faydalı bir yazı olmuş, çok sinir bozucu bir şey pul pul olması cildin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, kesinlikle ne makyaj işe yarıyor ne cilt sağlıklı görünüyor
      sevgiler

      Sil
  7. Ben makyaj yapmadigim halde gözenekler doluyor. Çok güzek bilgilet vermissin canim 😊

    YanıtlaSil