4/14/2017

The Life Co Pembe Himalaya Tuzu

Tuz cennetiyiz ama kendi memleketimizin tuzunu sağlıklı bir şekilde işlemediğimizden eski tatları bulamıyoruz. Ben ağız tadımız kadar sağlıklı olması açısından Pembe Himalaya Tuzu tercih ettim. Ancak marka olarak çok fazla çeşitlilik gördüm, The Life Co bana göre en güvenilir olandı, Ayışığı Organik sitesinden organik ve doğal gıdalar kategorsisinde 500gr boyunu 9.90TL aldım.

pembe-himalaya-tuzu




Himalaya Tuzu Faydaları

Kafamda aslında bir ön yargı vardı. Çünkü tat olarak tuza benziyor mu, bizim damak tadımıza uyacak mı? Yemeklerin başrolü tuz biliyoruz hepimiz. Ancak bu ön yargılarımı Pembe Himalaya Tuzu yıktı.

Bizim normal bildiğimiz tuzdan daha yoğun bir tuz tadı var. Buda herhalde doğal olmasından kaynaklanıyor.

pembe-himalaya-tuzu


Normal tuza oranla içerisinde işlemden geçmemiş 84 mineral bulunuyor. En büyük faydalarının başında, Kalp, damar, beyin, böbrek ve akciğer gibi organları tahrip etmeden sağlıklı mineraller ile besliyor. Vücutta normalde tuz ödem tutmasına sebep verir ancak Himalaya tuzu buna izin vermiyor tam tersi ödemi önlemeye yardımcı.

pembe-himalaya-tuzu


Zayıflatır diye açıklamalar okuyorum ancak bu zayıflama kelimesine öyle takık vaziyetteyiz ki sağlıklı yaşayalım kilo vereceksek öyle verelim diye düşünmüyoruz. Aksine ne zayıflatır ne mucize etki verir onlara yoğunlaşıyoruz. Hayır, bana göre bir tuz zayıflatmaz kimseyi ama sağlıklı tuz tüketimi kanserden tutun her türlü hastalığı da hayatımızdan uzaklaştırır.

The Life Co markasını Hindistan cevizi yağı ile tanıyoruz ama sizlerde sağlıklı yemekler tüketmek istiyorsanız Pembe Himalaya Tuzu çeşidini hem de oldukça uygun fiyata sofralarınıza benim gibi dahil edebilirsiniz.
sevgilerrr.

8 yorum:

  1. Yazın çok bilgilendirici olmuş.Tuzu az tüketirsek aslında faydalı himalaya tuzunu biz eşimin kuruyan dirseklerine de sürüyoruz peeling niyetine.Öyle de işe yarıyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harikasın, hiç düşünmedim inanki himalaya tuzunu peeling olarak kullanmayı mutlaka deniyeceğim. teşekkürler, sevgiler

      Sil
  2. Ben de denedim. Çok tuz tüketmiyorum o da saglikli olsun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembe himalaya tuzu sevdik yemeklerde salatalarda tuzun girdiği heryerde kullanıyoruz deryacım
      sevgiler

      Sil
  3. Bizde evde bu tarz sağlıklı tuz kullanıyoruz elimizdeki bitince ayısıgına da bakabilirim ablacım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem uygun fiyatlı hemde sağlıklı çağlacım
      sevgilerimle

      Sil
  4. Tuz normalde zararlı ancak Himalaya tuzu oldukça faydalı bir tuz. Yazınız bir çırpıda okunuyor, akıcı ve aydınlatıcı olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Deniz tuzu yerine kaya tuzu kullanın dış etkenlere daha az maruz kaldığı için ve ağır metal gibi ayrıştırmalara gerek kalmıyor ama himalaya tuzu yerine iç anadolu çankırı tokat tuz havzasaını kullanın derim

    YanıtlaSil