7/30/2016

KITIRUNO ÇOK TAHILLI KRAKER

Lezzetli bir ara öğün önerim var sizlere. KITIRUNO ÇOK TAHILLI KRAKER


KITIRUNO-ÇOK-TAHILLI-KRAKER


ÇOK TAHILLI KRAKER İçeriğinde;
Buğday unu, içme suyu, bitkisel yağ (hurma, ayçiçek, kanola), keten tohumu, haşhaş tohumu, susam, yulaf unu, çavdar unu, arpa unu, buğday irmiği, maya, şeker, tuz, arpa maltı ekstraktı, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), dekstroz, emülgatör (yağ asitlerinin mono ve daisetil tartaric asit esterleri, soya lesitini), antioksidan (askorbik asit) bulunuyor.
Ancak şeker ve tuz ihtiva ettiği için dikkatli tüketmekte fayda var.

7/28/2016

Sahi biz neyle mutlu oluyorduk?

Sahi biz neyle mutlu oluyorduk?
Konu bensem eğer, benim mutluluğumsa eğer neden 2.veya 3.şahıslar beni üzmek zorunda mı?
Peki ben buna neden izin veriyorum?
Yıllar önce bu düşüncemden vazgeçtim. Yıllar önce kendi benliğim için önemli olan kriterin ben olduğuma karar verdim.
Bencillik mi bu? Aksine o zaman yüzümdeki gülümsemenin rengi değişti.
Aksine o günden beri huzurum benim için oldu sadece. Nefes aldığım her güne şükrettiğim oldu.
Bir kedinin kafasını sevdiğimde bana sevgiyle bakan gözleriyle mutlu oldum.
Küçük bir kıvılcımla sohbet ettiğim insandan mutlu oldum
Askıya bıraktığım ekmeği alan teyze veya amcanın yüzündeki gülümsemeyle mutlu oldum.
Söyleyemediklerimden değil cesurca söyleyebildiklerim için mutlu oldum.

Sahi biz neyle mutlu oluyorduk


7/26/2016

Logona Organik Gül Özlü Günlük Krem

Ayışığı Organik sitesinden geçtiğimiz ay aldığım Logona Organik Gül Özlü Günlük Krem alışverişim de yanında 7,5ML Logona Organik Göz Bakım Kremi Gül ve Aloe Özlü hediyesi ile birlikte gelmişti. Hediyeli olarak geldiğinde mutluluğumu tahmin edebilirsiniz.


Logona-Organik-Gül-Özlü-Günlük-Krem


Logona Organik Gül Özlü Günlük Krem Deneyimim
Bu markanın ürünlerini Ayışığı Organik sitesinde sıklıkla görüyordum. Özellikle,
BDIH Doğal Kozmetik Sertifikalı
ECO Control Ekolojik Sertifikalı
NaTrue Sertifikalı
Cruelty Free (Hayvanlar Üzerinde Test Edilmemiştir)
Gluten free (Glutensiz)
Vegan (Hayvansal hammadde içermez)
Açıklamalarından dolayı markayı denemek istedim. Biliyorsunuz her organik etiketine sahip ürün organik demek değildir.

logona-sertifikaları


7/25/2016

HACI ABDULLAH LOKANTASI

Geçtiğimiz hafta  sevgili Şafak Karadeniz Zorlu avm şubesi  HACI ABDULLAH LOKANTASI ‘nda tadım etkinliği düzenledi.

HACI-ABDULLAH-LOKANTASI


Öncelikle sizlere Hacı Abdullah Lokantası hakkında minik bir bilgi vermek istiyorum.

TARİHÇESİ

1888 yılında kurulduğundan bu yana, Osmanlı Mutfak Kültürünün değişmeyen tatlarını günümüze getiren, Ustadan Çırağa devredilen bir Ahilik Teşkilatının devamı niteliğinde olan lokantalar zinciri.
Menülerinde on binden fazla yemek çeşidi olan, her gün ortalama 150 çeşit Osmanlı mutfağından seçilmiş lezzetler sunan bir mekan.
Benim için en enteresan bilgilerden birisi de Osmanlı arşivlerinde bulunan tarifleri belirli periyotlar ile özel izinlerle açtırılıp, 500 yıl geçmişimizden gelen tariflerin orijinal halleriyle alınıp, bunları bizlere sunmaları.
Ayrıca klasik lokantaların aksine tüm yemekler özel bakır tencerelerde pişiyor ve yemeklerinde sadece içme suyu kullanılmakta. Bu bakır tencereler her ay düzenli olarak kalaylanması için gönderiliyor.
Yapmış oldukları yemeklerinde kullanılan zeytin yağından, sebzesine, katı yağından, salçasına kadar tüm Türkiye'nin dört bir tarafından en doğal olanlar tercih ediliyor. Tüm malzeme tedarikçileri en az 20 yıllık bir geçmişe sahip.
Bu kısaca bilgilerden sonra tattığımız lezzetlerden bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

7/23/2016

Fonex Kozmetik Alışverişim

Saç bakımına düşkünlüğümü artık yazılarımdan sizlerde anladınız. Bir ürünüm birince kendimi kötü hissediyorum. Acilen alma ihtiyacı duyuyorum. Ancak hep aynı ürünleri de kullanmıyorum, özellikle farklı markaların bizlerin bilmediği ürünlerini alıp deneyimlemeyi tercih ediyorum. Son Fonex Kozmetik Alışverişim sizlere fiyatlarıyla önce yazmak istedim. Sonrasında deneyimledikçe blogumda olacaklar

Fonex-Kozmetik-Alışverişim


7/22/2016

Bebe El Kremi

Almanya'nın en çok satan markası olan ve benimde çok merak ettiğim Bebe El Kremi bir instagram satışından uzun zaman önce almıştım. Deneme imkanı ama yeni bulabildim.

bebe-el-kremi


7/21/2016

L’oreal Revitalift Magic Blur Makyaj Bazı

L’oreal markası, 40-50 yaş aralığına hitap eden L’oreal Revitalift Magic Blur Makyaj Bazı bir süredir kullandığım ürünler arasında. Ancak burada ki kilit nokta yaş aralığına hitap etmeyen kişilerin bu ürünü değil, farklı serilerdeki makyaj bazı denemeleri.

loreal-revitalift-magic-blur-makyaj-baz


7/20/2016

Le Petit Marseillais Lavanta Balı Duş Jeli

Duş jelleri hepimizin en sevdiği ve kolaylıkla cildimize uyguladığımız bakım ürünlerimiz. Le Petit Marseillais Lavanta Balı Duş Jeli benim gibi lavanta kokusunu çok sevenleri rafta harika mor rengiyle kendisine çekiyor. Bir süredir deneyimlediğim bu güzel duş jelini sizlere tanıtmak istiyorum.

Le-Petit-Marseillais-Lavanta-Bali-Dus-Jeli

7/18/2016

Haziran Favorilerim

Haziran ayı, biraz soğuk sonra aniden sıcak sonra gene serin şeklinde geçince Haziran Favorilerim bunun verdiği rehavetle gecikti.

haziran-favorilerim


7/14/2016

Gosh Maybelline Maskara KARŞILAŞTIRMASI

Ben bir maskara canavarıyım itiraf ediyorum. Elimde açılmayı bekleyen 3 maskaram var ve şu anda kullandığım 4 maskaram daha var. Makyaj Bloğu olarak sizlere detaylı Gosh Maybelline Maskara Karşılaştırması yazmak istedim çünkü her iki maskarada herkesin merak ettiği ve kullanmayı düşündüğü makyaj malzemeleri.
Karşılaştırmayı tarafsız olarak tamamen benim düşüncelerime dayanarak sizlere yazıyorum

Gosh-Maybelline-Maskara-KARŞILAŞTIRMASI


7/12/2016

Essence Metal Glam Göz Farı 11 Numara

Metalik göz farları özellikle yazın mutlaka elimin altında.  Essence Metal Glam Göz Farı 11 numara tam bir yaz için üretilmiş renk benim için. Yeşil ve metalik tonlarında olan bir göz farı

Essence-Metal-Glam-Göz-Farı-11-Numara


Essence Metal Glam Göz Farı 11 Numara İncelemesi

7/11/2016

La Roche Posay Rosaliac UV Legere

Düzenleme 2019
Cildimdeki sorunlarım yıllar içerisinde denediğim birçok kremle birlikte bir azaldı bir çoğaldı. Ancak 2017 yılından itibaren çok daha geniş kapsamlı araştırmalarımda
Logona Organik Kuperoz Kremi Serisi kullanmaya başladım.
Yaklaşık ilk kür sonunda cildimdeki değişim oldukça başarılı oldu. Sonraki zamanlarda halen senede bir kür kullanmaya devam ediyorum. Logona Kuperoz serisi özellikle atopik dermatit, kızarıklık, kuperoz şikayetlerinde sadece yatıştırıcı değil, tedavide edici özelliktedir.

Yazıma kırmızı işaretli kelimeye tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Hassas kızarıklık sorunu olan, cildinde sürekli problem yaşan bir kişi olarak acil durum kurtarıcı bir kremim var. La Roche Posay Rosaliac UV Legere tam anlamıyla benim kurtarıcım. Sürekli kullandığım bir kremim değil ancak, bu kremimi acil durumlar özellikle dönemsel kızarıklığım en üst seviyede olduğu zamanlarda yardım alıyorum.

La-Roche-Posay-Rosaliac-UV-Legere


7/09/2016

Sleek MarkasI Fiyatları ve İncelemeleri

Sleek Markası Gratis mağazalarında satılmaya başladı. Sizlere tüm Sleek serisini inceleme ve fiyatlarıyla Cevahir AVM Gratis mağazasında resimledim. Standın düzenine bayıldığımı itiraf ediyorum.Aşağıda Sleek Markası Fiyatları ve İncelemeleri bulabileceğiniz bol resimli bir yazı sizleri bekliyor


Sleek Markası Fiyatları ve İncelemeleri


Sleek-Markası-Fiyatları-ve-İncelemeleri


7/07/2016

Yağsız piyano Kek

Piyano kek tarifleri arasında benim özel bir tarifim var. Yağsız Piyano Kek tarifimde, içerisinde sıvı yağ ve margarin olmadan yapıldığı için çok hafif oluyor.

Yağsız Piyano Kek Tarifi

yağsız-piyano-kek


7/06/2016

YOGHURT of Bulgaria Yüz Kremi Serisi

Güzellik  Bakım blogu olarak bir çok kişinin bilmediği markaları sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün sizlere Celler Kozmetik tarafından Türkiye'ye getirilen YOGHURT of Bulgaria Yüz Kremi Serisi hakkında kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.

YOGHURT-of-Bulgaria-Yüz-Kremi-Serisi


YOGHURT of Bulgaria Yüz Kremi Serisi Deneyimim

Bir aydan fazladır bu serinin gündüz ve gece kremini kullanıyorum. İçeriğinde %100 saf gül esansı, probiyotik yoğurt, shea yağı, kokos yağı, badem yağı, E vitamini ve keratin bulunuyor her iki kreminde. Ayrıca bunlara ek olarak Yüz Kremi gündüz serisinde UV Filtre de bulunuyor.

Hassas ciltlerin kabusu olan kızarıklık, kuruluk için deneyimlediğim süre içerisinde alerjik reaksiyonla karşılaşmadım. Ayrıca nemlendirme ihtiyacımı çok iyi bir şekilde karşıladı.
Konsantre bir ürün olduğu için YOGHURT of Bulgaria Yüz Kremi serisi cildime küçük bir miktarla nemlendirmesi ve sakinleştirmesi yeterli geldi.

YOGHURT-of-Bulgaria-Yüz-Kremi-Serisi


Makyaj altına gündüz kremini uyguladığımda da bir sorunla karşılaşmadım. Üzerine uyguladım bb veya cc kremi rahatlıkla uyguladım.
Gece kremi ise cildimi sabah kadar besleyerek, güne gerilmemiş bir cilt ile uyanmam da yardımcı oldu.

YOGHURT of Bulgaria Yüz Kremi Serisi özellikle hassas ve kuru ciltlere tavsiye edilen bir seri. Yapı itibariyle yağlı ciltlerde uygun olmayacaktır. Ancak incelediğim kadarıyla ROSE of Bulgaria serisi yağlı ve karma ciltler için uygun. Ayrıca bu seride erkekler için özel üretilen yüz kremleri , sabunlar, traş sonrası losyonlarıda bulunmakta.

Toplam 4 serisi var GülleGuzellik web sitesinde cilt bakım ürünleri üzerine;

REGINA ROSES, ROSE OF BULGARIA, YOGHURT OF BULGARIA,NAT'AURA

NAT'AURA serisi özellikle 45 yaş üstü için öneriliyor.

ROSE OF BULGARIA serisi içerisinde parfüm, erkekler için cilt bakım ürünleri, saf gül yağı içeren sabun çeşitleri bulunan bir seri.

REGINA ROSES , Q10 içeren kremleri, hassas ciltlere de uygun olan şampuan ve cilt bakım ürünleri içeren bir seri

Benim YOGHURT of Bulgaria Yüz Kremi serisi gündüz ve gece kremi ile ilgili beklentilerimi karşılayan, cildimi nemlendiren bir deneyimim oldu. Hassas cildimde alerjik reaksiyon yapmaması, sürüldüğünde yapışkan bir his olmamasıyla gönlümü fethettiğini itiraf ediyorum.
Sevgilerrr




7/04/2016

Naturigin Organik Saç Boyası


Yepyeni çok daha doğal bir saç boyası keşfettim.
Kolora Zero Amonyaksız Doğal Saç Boyası
Detayları ve blog yazıma, videoma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Ödüllü saç boyası Doğal, Amonyaksız Kolora Zero 



Organik saç boyaları
ile ilgili herkesin çok farklı düşünceleri var. Naturigin Organik Saç Boyası ,organik ürünler satan güvendiğim Ay Işığı Organik sitesinden aldım ve sizler için annemin üzerinde bol bol öncesi sonrası resimler ile test ettim.

naturigin-organik-sac-boyasi


7/03/2016

YOGHURT of Bulgaria Şampuan

Geçtiğimiz aylarda kozmetik fuarında tanıştığım Celler Kozmetik firması sonunda Türkiye'de satışlarına başladı. YOGURT OF BULGARIA serisi ürünleri en merak ettiklerim arasındaydı. Bu hafta sizlere 1 ayı aşkın süredir kullandığım bu serinin ürünlerini tanıtmak istiyorum. İlk sırada YOGHURT of Bulgaria Şampuan


YOGHURT-of-Bulgaria-Şampuan


Bu şampuanı diğer muadillerinden ayıran en büyük 2 özelliği

İçeriğinde yoğurt probiyotiği olması
Saf gül yağı içermesi