12/07/2016

Klar Organik Çamaşır deterjanı deneyimim

Çamaşırlarımızı yıkadığımı deterjanlar nasılsa suyla durulanıyor kalmıyor bir şey diyorsunuz değil mi? Bende aynısı diyordum. Ancak son zamanlardaki cilt hassasiyetim artınca durmadan her yeni giydiğim giysiyle kaşınma krizlerine girdikçe doktoruma gözükmek zorunda kaldım. Bu yazımda size Klar Organik Çamaşır deterjanı deneyimim anlatıcam ancak öncesinde doktorumun demesiyle araştırmalarımı sizlerle paylaşıcam. Sonunda da kararı siz verin diyorum.

Klar-Organik-Çamaşır-deterjanı-deneyimim




Deterjan Neden Zararlıdır?

Bana çok saçma gelmişti. Deterjan senin cildini mahvetmiş dediğinde doktorum. Diyorum ki herkes kullanıyor neden mahvedecek. 2 günlük bir olay diilki, senelerdir işliyor senin bedenine dediğinde çok şaşırdım.

Bana araştır bakalım neler bulucaksın o marketlerden aldığın deterjanların içinde dediğinde soluğu bilgisayarımın başında aldım.

Ürün etiketi çok ciddi anlamda okuyorum, ancak internette okuduğum makalelerden sonra okumanın hiçbir anlamı kalmadı. Çünkü istenilirse eğer bazı maddeler kod vs ile yazılarak kandırılma yoluna gidilebiliyor.

Zararlı maddelerden bazılar
Köpük sabitleyiciler

Sles, Sls
Nonilfenol etoksilat (bildimiz hormon bozucu nerdeyse tüm deterjanlarda var)
Fosfat
Zaten doğada bile çözülmeyen bir ürün evimizdeki küçücük çamaşır makinesinde yıkadığımız suyla kıyafetlerimizin üzerinden mi çözülecek?

Tüm bunları okuduktan sonra kararımı organik deterjandan yana kullanmak istedim. Ama kafamda da şu var acaba içerik olarak tamam temiz içerikli ama deterjan gibi temizleyecek mi? Etrafımda da yok kimse sorabileyim. Bende hem renkliler hemde beyazlar kullanılabilinecek olan Klar Organik Çamaşır deterjanı aldım. Özellikle hassas serisi olan sensitive serisindeki bu çeşidinde koku yok, çamaşırların üzerinde 0 kalıntı kalıyor. Siyahların renklerini soldurmuyor.

Klar-Organik-Çamaşır-deterjanı-deneyimim


Daha öncesinde zaten Klar Bulaşık deterjanı kullanmıştım, onun 2.şişesini alırken markanın organik deterjanını da aldım.

Kesinlikle vaad edilenler ile birebir örtüşüyor. Daha ilk yıkamada kaşıntım hafifledi ikinci yıkamada aynı kıyafetlerimi hem yumuşak hem de kaşınmıyorum ve kızarmıyorum. Bunun anlamını tahmin edemezsiniz. Hassas ciltli kişilerin ömürleri boyunca yaşadıkları en büyük sıkıntı bu, ancak işin kaynağına inmenin önemini anladım nihayet.

Eğer sizlerde hassas ciltli iseniz veya kendinize ve ailenize ayrıca doğaya bir iyilik yapmak istiyorsanız Klar Organik Çamaşır deterjanı deneyimim de sizlerle paylaştığım Ecogarantie sertifikalı ve Vegan Derneği Onaylı çocuk kıyafetlerinde bile güvenle kullanılabilecek, klasik deterjanlardan farkı olamayan organik detarjan çeşitlerini Ayışığı Organik sitesinden alabilirsiniz. 1,5LT 50 Yıkama olan boyunu 49.34TL satın alabilirsiniz. Derseniz ki benim bebeğim var ona uygun olsun fiyatı biraz daha uygun olsun Sodasan markasının 1,5LT bebek ve hassas kişiler için olan serisini 37TL alabilirsiniz.
sevgilerr



6 yorum:

  1. Çok imreniyorum size :) Ben hala geçemedim organiğe :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yavaş yavaş geçmeye çalışıyorum bende sağlık öncelik olunca
      sevgilerimle

      Sil
  2. Yazıyı çok beğendim. Emeğinize sağlık :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bende alayım tüm vücut işin içinde :(

    YanıtlaSil
  4. aslında kokuya o kadar çok önem veriyorum ki kendime kızıyorum elim her yumuşatıcıya gittiğinde :(

    YanıtlaSil