12/05/2016

Aniden..

Aslında yazıp yazmamakta kararsızdım. Ama yazınca sanki rahatlıyorum üzerimdeki korku gidiyor.
Son 20 gündür sağlığımla ilgili çok ciddi denilebilecek sınavlardan geçiyorum. Korkmuyorum diyorum ama gece yatağa yatınca gerçekten korkularımla yüzleşiyorum.



Şu andaki yapılan testlerde kötü bir şey isimlendirmek istemiyorum var mı yoksa yok mu onun araştırması yapılıyor.

İki doktorumun da bana verdiği destek güzel ama sonuçlar ne olursa olsun kendimi hazırlamam lazım buna.


İlk öğrendiğim ki 2 haftası kaldı onun sonucunu almaya sürpriz oldu demiştim. Yapılan kan testindeki sonuç sınırda kötü bir şey olsa sınırı geçerdi diye kendimi teselli ediyorum.

Ama bugün yani 5.12 tarihinde hiç beklemediğim 2. Sonucu aldım. Olmayan nodül hem de hiç olmaması gereken yerde belirmiş. Doktorum bundan hoşlanmadım dedi ve ayın 12sinde detaylı bir inceleme istedi. Ardından gerekirse biyopsiye giricem.

Hastalığın biliyorum erken veya geç olarak nitelendirileni yok. Ama korkuyorum. Ölüm korktuğum şey değil ama, nedense çocukluğumdan beri ölümden korkmuyorum veya ölüm sonrasından. Korktuğum sadece süreç.

Bu yüzden diyorum ki hani yok bana şu şunu dedi, yok şu bana böyle davrandı yok beklediğim mesaj gelmedi bunlar inanın öyle boş şeyler ki.

Siz hiç kendi hayatınızın bir anda bambaşka boyuta geçebilecek bir sağlık sorunuyla yüzleştiniz mi? O yapılan testleri beklerken zaman geçmiyor şu anda.

Saçma sapan şeyler yapıyorum. Aniden sokağa vuruyorum kendimi yürüyorum veya spora gidiyorum kendimi zorlayana kadar beynimi uyuşturana kadar yoruyorum bedenimi veya hiç bişey yapmadan boşluğa dalıyorum.

Herkese ben iyiyim diyorum ama iyi olmadığımı bilen iyiki hayatımda insanlar var. Çünkü onlara yalan söyleyemiyorum anlıyorlar

Haftaya böyle bir başlangıç yapmasaydım keşke ama elimde olmayan sebeplerden dolayı yaşadığım bir korkum var ve ben onunla yüzleşmek için çok ciddi çaba sarf ediyorum.

Çocuğum yok belki ama, 2 kedim var ve onlar çocuğum gibi. Bana bir şey olsa onlara ne olacak korkusu ağır basıyor şu anda bende.

Bloglarınızı veya sosyal medya hesaplarınızı bir süredir ihmal ediyorum biliyorum, burayı boş bırakmamak adına da yedekte taslaklarım da bekleyen birkaç hafta idare edebilecek yazılarım vardı onlarla devam ediyorum. Lütfen anlayış şu sıralar çok ciddi bir sınav içerisindeyim.
sevgilerimle



22 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. İyi düşünün iyi olsun inşallah 😕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, kötü düşünmüyorum ama kötüyede hazırla denilince onada hazır olmak zorundayım karmakarışığım inanki
      sevgilerimle

      Sil
  2. Sen kendi sağlığına bak, boşver blog meselelerini... Hiçbirşeyi kafana takma. İyi olursun inşallah, merak etme...

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı okuyunca şok oldum.Dilerim süreç senin için olumlu yönde ilerler.Dualarım sizinle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, bakalımtest sonuçlarım çok iç açıcı olmasada umut elbette.
      sevgilerimle

      Sil
  4. Canımmm çok geçmiş olsun.Dualarımız seninle.Eminim herşey iyi olacak.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım, aniden karşılaşınca insan bi ne oluyoruz böyle pozisyonunda kalıyor.
      sevgilerimle

      Sil
  5. Öncelikle çok geçmiş olsun..Okadar iyi bilirim ki o bekleme anındaki ruh halini...Yaklaşık 1 yıl nedeni belli olmayan rahatsızlık yaşadım ve en sonunda kötü yorumlamaya başladı doktorlarım. ve son olarak kötümü anlamak için birkaç test.. beklemek obir haftayı o kadar yormuştu ki beni.. hep en kötüsünü düşündüm..sanki hayatımın son 1 ayı kalmıştı onu değerlendirmem gerekiyor gibi hissetmiştim..bende spora vurmuştum kendimi kısa sürede 14 kg vermiştim.. sinirliydim hep.ama kimseyi kırmakta istemiyordum o yüzden herkesten uzak kalıyordum.. iyiyim diyordum ama değildim.. nihayet o gün geldi ve korktuğum herşeyle yüzleştim.herşey temiz çıktı. Çok başka korkulacak birşey olmadığı ama hayatım boyunca benimle yaşayacak bir rahatsızlık...bunları sadece yaşayanlar bilir..İnşallah seninde temiz ve güzel olacak sorunların..ve bitmeyecek sandığın bu ünler gelip geçecek..Evet gelip geçiyor bazen ama insana çok şey katıyor..Sağlığın kıymetini ve hayatın gerçekten küçük sacma sapan seyleri kafaya takmayacak kadar kısa olduğunu öğreniyorsun.ve hayat ozaman başlıyor ..yaşamaktan keyif alarak doya doya yaşamak.. Lütfen iyi düşün...olumsuz hiçbirşeyi kendine çekme.. Hepsi bittiğinde bigün sende benim gibi bu günlerini başkalarına anlatarak destek olacaksın...Ama hep olumlu düşün lütfen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olumsuz düşünmeye başladığımda hemen kulaklığımı takıp müzik dinliyorum sadece kafamdan uzaklaştırmak için.
      Öyle iyi anlatmışsınki şu bekleme süresi geçmiyor sanki günler.
      İnşallah güzel haber alabilirim umudundayım, ama diğer taraftanda hazırlıyorum kötü olabilir genede aşıcaksın bunları diye kendimi.
      sevgilerimle, çok teşekkür ederim desteğine

      Sil
  6. Çok çok geçmiş olsun canım umarım kötü çıkmaz sonuçların.Duakarimiz seninle😇😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, inşallah pazartesi sonuçlarda sürprizle karşılaşmamak umuduylayım.
      sevgilerimle

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Bu konularda moral çok önemli, başka bir şekilde oyalanmaya çalış Sevda, korku elinde olan bir şey değil çok iyi anlıyorum ama sen kuvvetli ol ki, ne olursa olsun yenebilesin. İnşallah güzel sonuçlanır her şey... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuvvetli olmak için inan elimden geleni yapıyorum. kendi içime çekilmemek sürekli kuruntulu düşünmemek için zorluyorum kendimi.
      İnşallah diyorum güzel haber alabilirim.
      sevgilerimle

      Sil
  8. bloğunu tesadüfen ziyaret ettim, ancak içeriği ve yazıların çok hoş ve sıcak:) Umarım herşey güzel olacak, çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim güzel dileğiniz için, inşallah sonuçta iyi olsun halen pazartesiyi bekliyorum
      sevgiler

      Sil
  9. Yazını biraz hüzünle okudum...Yaşamayan bilemez elbet yaşadıklarını.İçimden ''ya bozma moralini,iyi düşün iyi olsun''demek geliyor ama demekle olsa...Umarım bu süreci bir an önce atlatır,sağlığına en kısa sürede kavuşursun.Ve yazılarını yazmaya devam edersin..Çok büyük geçmiş olsun,Allahım yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, çok teşekkür ederim.
      Süreç yoruyor sadece :( inşallah oda geçicek
      sevgilerimle

      Sil
  10. Aklınıza kötü şeyleri getirmeyin, güzel sonuçlanacak her şey öyle düşünün 🙏 Çok geçmiş olsun, öpüyorum yanaklarınızdan 💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk duyduğumda hazırlıklı ol kötüde olma ihtimali şu denildiğinde bi yıkım oldu ancak çok sağolun iyi dilek ve sözlerinizle düşünmeden kötü olanı iyiye odaklanmaya çalışıyorum.
      sevgilerimle

      Sil
  11. 16 yaşlarımda o sonuçları beklediğim an geldi aklıma, çok zorlu ve sıkıntılı bir süreç çok geçmiş olsun. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın, her şeyden önce iyileşeceğinize ve güzel günlere inanın. Dualarım ve sevgim sizinle <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün olduğunca yüksek tutuyorum ama beynimin bir köşesinde kalıyor genede.
      İnşallah pazartesi hayırlı olsun
      sevgilerimle

      Sil