11/23/2016

Chia Tohumu Faydaları

Bir ara çok ciddi salgın gibi herkes kullanmaya başlamıştı onu. Ancak her ne olduysa aniden unutuldu. Tek kullanımla bir fayda sağlamayı planlayan büyük bir kitle vardı. Ancak sağlıklı beslenmenin bir seferlik olmadığı unutuldu. Chia Tohumu Faydaları yazımda sizlere bu mucizevi minik tohumlar ile ilgili deneyimim ve detaylı incelmesini yazmak istedim.

chia-tohumu-faydalari




Chia Tohumu Nedir?

İçeriğinde yüksek oranda lif ve protein var. Tek bir chia tohumu yüzde 20 oranında protein, yüzde 34 oranında yağ ve yüzde 25 oranında diyet lifi içeriyor. Yüzde 25'lik yağ oranının büyük bir kısmının ise omega-3 yağ asitleri içeriyor. Omega 3 biliyorsunuz çok değerli bir yağ çeşidi. Doğal yollarla almakta artık zorlanıyoruz çevre şartlarından dolayı.

chia-tohumu-faydalari


Özellikle vejetaryen kişiler chia tohumu tüketerek et, balık ve tavuk ürünlerinden alamadıkları proteini alabiliyorlar. 7 gün boyunca günde 25 gram chia tüketen kişilerin vücutlarındaki omega-3 yağ asidi seviyesinin önemli miktarda arttığı gözlenmiş. Ancak unutulan şey bizler çılgınlar gibi geçtiğimiz aylarda tüketirken bu sağlıklı minik tohumları aniden bıraktık. Ben halen yoğurduma karıştırıp yemeye devam ediyorum. Çok ciddi anlamda iştah kesiyor. Spordan sonra acıktığımda yiyorum gün içerisinde. Benim gibi yağ oranınızı düşürmek ve bunu yaparken de sağlıklı yağ ve protein almak istiyorsanız her ortamda bulundurabileceğiniz chia tohumu ile kendinize ana veya ara öğün hazırlayabilirsiniz.

chia-tohumu-faydalari


Örnek Olarak

Chia Tohumlu Kereviz salatası tarifi

Orta boy bir kerevizi rendeleyin, sonra süzme yoğurt ile karıştırın. Damak tadınıza uygun miktarda tuz atın. Ben dışarıya çıkmıyacaksam eğer 1 diş sarımsak rendeliyorum ayrıca, malum kış ayındayız ve sarımsak antibiyotik görevi görüyor. Servis yapmadan 15 dakika önce 1 yemek kaşığı Chia Tohumu ekleyin ve karıştırın. Hem misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve sağlıklı bir aperatif olur hemde sizin için ana öğün yanında salatanız.

chia-tohumu-faydalari


Tadına gelirsek, hiçbir tadı yok sadece çıtır çıtır bir duygu var yerken. Günde en fazla 2 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Chia Tohumu faydaları bir diğeriyse iyi kolesterolü arttırırken LDL ve trigliseridi düşürüyor. Ancak altını çiziyorum 1pk aldım yedim hadi nerede mucizem demeyin lütfen.

Özellikle ileri yaşlarda hepimizin sorunu olan kemik erimesini önlemesi içinde oldukça faydalı olduğu yapılan klinik araştırmalarda belirtilmiş.

Eğer sizlerde hayatınıza sağlık katmak bunu yaparkende çok ciddi bütçeler harcamak istemiyorsanız, benim gibi uygun fiyatla bu mucizevi minik tohumları hayatınıza alabilirsiniz. Chia Tohumu Faydaları saymakla bitmiyor. Doğavera Chia Tohumu 450 gr şu anda Ayışığı Organik sitesinde indirimde, 23.56TL satılıyor.
Sevgilerr




11 yorum:

  1. çok faydalıymış nasıl tüketmek gerek bilmiyordum öğrenmiş oldum sevgiler :) 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbir tadı yok ama faydası büyük canım
      sevgilerimle

      Sil
  2. Merhaba tatlım , sen nereden alıyorsun acaba ? bende denemek ıstıyorum
    yağ oranımı bıraz daha düşürmem gerek.. fiyatı nasıl pekı??

    YanıtlaSil
  3. Pardon yazının sonunu okumamıştım canım yazmışsın :) kusura bakma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemeyi düşünenler için sitelerinde 100gr olan en mini boylarıda mevcut canım
      sevgilerimle

      Sil
  4. Güzel bir yayın olmuş, doğal ve sağlıklı ürünlere yaklaşımımız ne yazık ki anlık (belli bir dönemlik) olabiliyor, bunun bir nedeni de sanki ilaç muadiliymiş gibi bambaşka bir ürün duyunca elimizdekini bırakıp bir diğerine yönemlememiz. Pırasa yerine geçer diye karnıbahar yemek gibi birşey. Her bitkinin, sebzenin, meyvenin faydası kendine özel oysa ki, bu arada blogunuzu izliyorum her nedense beni Handan b olarak en sona attı:)) sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef bir pk alıp mucize bekliyoruz kozmetiktende gıdadanda. ama mucize diye satılan hiçbir ürüne ben inanmıyorum.
      bugün blogger panel değişti şimdi halen alışmaya çalışıyorum muhtemelen yeni güncelleme kaynaklı bir sıralama değişikliği vermiştir.
      sevgilerimle

      Sil
  5. vay canına çok faydalıymış :) tüketmek gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbir tadı olmaması ama yanında faydalarıyla aslında sıklıkla tüketilebilir.
      sevgilerimle

      Sil
  6. Sağlıklı yiyecekler popüler olduğu zamanda daha çok denendiği için sonrasında istikrarını yitirebiliyor ama sağlık için biraz gayret etmekte yarar var diye düşünüyorum. Bilgilendirici ve açıklayıcı bir yazı olmuş ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu aynı mucizevi krem makyaj ürünü diye lanse edilen şeylerden dolayı insanlar 2 kullanımda muhteşem değişim bekliyorlar. buda sabırsızlıktan kaynaklanıyor.
      çok teşekkürler, sevgilerimle

      Sil