9/27/2016

Klar Organik Elde Bulaşık Yıkama Sıvısı

Bulaşıklarınızı elde yıkıyorsanız eğer elde bulaşık yıkama deterjanı ile ve bunu hijyen için yapıyorsanız ellerimizi korumak adına neden eldiven takıyoruz hiçbir zaman anlam veremedim. Kısa bir araştırmadan sonra, neden aslında eldivenle cildimizi korumamız lazım öğrendim ve evdeki bütün elde yıkama ürünlerini attım yerine Ayışığı Organik sitesinden, Klar Organik Elde Bulaşık Yıkama Sıvısı Kokusuz çeşidinden aldım.

Klar-Organik-Elde-Bulaşık-Yıkama-Sıvısı



Deneyimime geçmeden önce aslında bulaşık yıkama ürünlerinin içerisinde neler varmış sizlere yazmak istiyorum.

Bulaşık Deterjanlarında ki Tehlikeli Maddeler 

Fosfat
Mide bulantısı, ishal ve deri tahrişine neden olabiliyor. İyi durulanmayan yüzeylerde kalarak vücuda geçebiliyor.
Klor
Cilt temasında cilt kanseri, solunmasında akciğer kanseri, içildiğinde mide ve prostat kanseri gibi rahatsızlıkların tetikleyicisi olur. Vücudun dışa açılan göz, burun, kulak gibi alanlarda mukozada tahriş edici etkisi olmaktadır. Klor alınan miktara ve zamana göre farklı etkiler yapar.
PFC
Kadınlarda kısırlığa bile neden olabilecek bir kimyasal. Özellikle kir ve yağ çıkartmak için kullanılan temizleyicilerde yer alıyor.
Klorlu Beyazlatıcı
Özellikle amonyak ile birleştiğinde çocuk ve erişkin kişilerde astım krizlerine neden oluyor

Aldığınız market ürünlerinde, zehirli değildir ibaresini görüyorsunuz, ancak arkasını çevirdiğinizde solunduğu takdirde zehirli olabilir ibaresi yer alıyor. Bunun nedeni işte tüm bu maddeler.

Ben elimde yıkarken dayanabileceğim sıcaklık belli. Bu yüzden %100 olarak o sıvıyı üzerinden arındırmam imkansız. İstediğiniz kadar ovalayın o sıvı bir şekilde kalabiliyor. Ellerimizi koruyoruz ama kendimizi koruyamıyoruz bana göre bu yüzden.

Gelelim Organik bulaşık sıvısı deneyimime. Annemden onay almasam kesinlikle bu yazıyı sizlere yazmazdım. Bana söylediği, sanki içersin de parlatıcı varmış gibi bardaklar ışıl ışıl, tencerelerdeki yağ rahatlıkla çıkıyor. Normalde yıkadığımızda elimizde, su lekeleri kalır, yıkadıklarımızın üzerinde biliyorsunuz. Bu leke asla kalmıyor kuruduktan sonra pürüzsüz yüzeyi nasılsa bardakların tabakların aynen öyle gözüküyor. Ayrıca ben kokusuz çeşidini özellikle tercih ettim, çünkü koku hassasiyetim var.

Eğer sizlerde organik ürün kullanmayı hayatınızın her alanında düşünüyorsanız, cildinizden önce mutfağınızdaki tehlikeyi uzaklaştırın. Ayışığı organik sitesinde ECO Garantie Organik Sertifikalı ve Vegan Derneği Onaylı Klar Organik Elde Bulaşık Yıkama Sıvısı Kokusuz çeşidi 1,5LT kocaman boyu ve 2-3 damla kullanımla bütün bulaşıklarımı temizliyor. Fiyatı ortalama 30TL. Satın almak ve incelemek isterseniz, görselden ulaşabilirsiniz.

Sevgilerrr…

13 yorum:

  1. Kimyasal ürünlerden uzaklaşmak lazım.Ürünü iyice inceleyeceğim.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız, yavaş yavaş bizlerin hücrelerine işliyor :(
      sevgilerimle

      Sil
  2. Yavaş yavaş temiz içerikli ürünler her kategoride kendini göstermeye başlıyor. Ne güzel! Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben buna çok seviniyorum. özellikle fiyat aralıkları muadili olan temizli içerikli olmayan ürünlerle aynı neredeyse olunca çok mutlu oluyorum.
      sevgilerimle

      Sil
  3. Ooo harika o zaman. Hem kokusuz hem organik... Bebek malzemelerimi yıkamak için bu tür ürünlere ilgi duyuyorum bu aralar tam da ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. organik içerikli ürünler inanki gram alerjik reaksiyon göstermiyor canım. yeğenimde test ettim halasına çekmiş hassas oda benim gibi cildi. şimdi organik çamaşır deterjanı yazıcam yakında. ben evde çamaşır yıkandığında kokudan bile hapşıran insanım inanki. bıktım artık bunları yaşamaktan, fiyatsa nerdeyse market deterjanlarıyla aynı daha fazla eziyet çekmenin anlamı yok dedim. temizlikse çok daha iyisi canım.
      sevgilerimle

      Sil
  4. Kesinlikle haklısın ;)
    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  5. bir ara kullanmıştım ama piyasada rastlamadığım için sanırım almayı ihmal ettiğim bir ürün
    tavsiye için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genellikle online satışta gördüm bende. bayağıda gidicekmiş gibi duruyo. az bi miktar yeterli geliyor yıkamak için.
      sevgilerimle

      Sil
  6. elde yıkamak bazen gerçekten hem cildi hemde insanı yoruyor,ama bazen zorunda kalınca da en doğalı ve en zararsızı gerekiyor. Bu yazın için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elde yıkamayı ben özellikle stres atma amaçlıda seviyorum. suyla ilgilenmek terapi gibi :)
      sevgilerimle

      Sil
  7. her ne kadar makine kullansam da bulaşık için elde yıkadığım şeyler de oluyor sık sık. klasik deterjanlar yerine bu tarz çevreye duyarlı ve sağlığa zararsız olanları seçmek çok daha iyi. ben de bu markanın deneme boyunu kullanıp, çok memnun kalmımştım. elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, evde bizde çok memnun kaldık. eskisi gibi bardakların üzerinde de su lekesi olmuyor
      sevgilerimle

      Sil