7/11/2016

La Roche Posay Rosaliac UV Legere

Düzenleme 2019
Cildimdeki sorunlarım yıllar içerisinde denediğim birçok kremle birlikte bir azaldı bir çoğaldı. Ancak 2017 yılından itibaren çok daha geniş kapsamlı araştırmalarımda
Logona Organik Kuperoz Kremi Serisi kullanmaya başladım.
Yaklaşık ilk kür sonunda cildimdeki değişim oldukça başarılı oldu. Sonraki zamanlarda halen senede bir kür kullanmaya devam ediyorum. Logona Kuperoz serisi özellikle atopik dermatit, kızarıklık, kuperoz şikayetlerinde sadece yatıştırıcı değil, tedavide edici özelliktedir.

Yazıma kırmızı işaretli kelimeye tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Hassas kızarıklık sorunu olan, cildinde sürekli problem yaşan bir kişi olarak acil durum kurtarıcı bir kremim var. La Roche Posay Rosaliac UV Legere tam anlamıyla benim kurtarıcım. Sürekli kullandığım bir kremim değil ancak, bu kremimi acil durumlar özellikle dönemsel kızarıklığım en üst seviyede olduğu zamanlarda yardım alıyorum.

La-Roche-Posay-Rosaliac-UV-Legere




La Roche Posay Rosaliac UV Legere Nedir?

Rosacealı yani kızarıklık sorunu olan cildi rahatlatmayı hedefleyen, Vitamin CG ve B3 kızarıklığın yayılmasını önleyen içeriğe sahip ayrıca içerisindeki UV korumasıyla cildi dış etkenlere ve güneşe karşı koruyan bir krem.
İçeriğinde parapen gibi zararlı kimyasallar yok. Zaten olması halinde hassas olan cilt çok daha fazla hassaslaşır.

Özellikle altını çizmek istediğim konu La Roche Posay Rosaliac UV Legere her cilde uygun bir nemlendirici değil. Bu krem benim gibi hassas atopik ciltler için özel üretilmiş bir ürün. Bu yüzden hassas ve Rosacealı bir cildiniz yoksa nemlendirme ihtiyacınız için farklı serilerini tercih edebilirsiniz.

La-Roche-Posay-Rosaliac-UV-Legere


La Roche Posay Rosaliac UV Legere Kullanım Detaylarım

Benim yukarıda da anlattığım gibi dönemsel olarak çok ciddi kızarıklık sorunum artıyor. Ayrıca ürün denemelerimde cildim ani reaksiyon verebiliyor bazen ve cildimde kızarıklık ve kırmızı kabarcıklar oluşabiliyor. Burada yardım aldığım Rosaliac UV Legere sabah ve akşam cildime az bir miktar uyguluyorum. En fazla 2 gün içerisinde cildimi yatıştırmaya başlıyor. Benim cildim çok ciddi kuru, bu yüzden üzerine nemlendirici sürmek zorundayım çünkü bana nemlendirmesi yeterli gelmedi.

La-Roche-Posay-Rosaliac-UV-Legere


Rosaliac UV Legere yapısı

Çok açık renkli bir yeşillik barındırıyor. Ancak bunu klasik yeşil bazlar gibi düşünmeyin. Çünkü bu kozmetik amaçlı kullanılabilecek  bir krem değil. Bu yeşillik cilt tonunu tam anlamıyla eşitlemiyor, ancak içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller cilt üzerinde rahatlatıcı etki veriyor. Ben buzdolabında saklıyorum yatıştırıcı kremimi. Bu sayede etkisi çok daha fazla oluyor. Çünkü hassas ve kızarmış ciltler için bu tarz iyileştirici etkisi olan kremleri soğuk uyguladığımda anında bir ferahlama ve rahatlık hissediyorum.

Benim için sürekli alabileceğim ve elimin altında olmasıyla kendimi güvende hissedebileceğim bir krem La Roche Posay Rosaliac UV Legere. 40ML Fiyatı 55TL. Eczanelerde ve dermokozmetik satan online mağazalarda bulabilirsiniz.
sevgilerrr

17 yorum:

  1. Buzdolabında saklamak iyi fikirmiş ben sadece gül suyunu koyuyordum teşekkürler yazı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cilt sakinleştirici ürünlerle güneş koruyucularımı hep dolapta saklıyorum canım. o zaman tenle çok daha iyi bütünleşiyor

      Sil
  2. Harika bir ürün gibi gözüküyor markaya lafım zaten yok da tavsiyelerine göre ben de öyle yapacağım bundan böyle buz dolabında saklayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok severek kullanıyorum canım, resmen hayat kurtarıcım.
      dolapta sakla bak farkı görüceksin
      sevgilerimle

      Sil
  3. Bu markayi eczanede görüyorum hic denemedim henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la roche posay kerium ds kremi benim için milattır derya hanım, benim cildimde senelerdir var olan pullanmayı çözmüştü, bir dahada yaşamadım. bu farklı serisinden ikinci denemem bundada yanıltmadı beni. eczanelerde satılması ve gerçekten cilt sorunları için fayda sağlamasıyla çok beğeniyorum
      sevgilerimle

      Sil
  4. Bende cok ama coookkk severek kullaniyorum! :) bide bunhn riche olanu var o daha cok nemlendiriyo eger nemlendirmedegini dusunmuyosan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim cildim belkide çok ciddi kuru olduğundan bu serinin nemlendirmesi yetersiz gelmiş olabilir. ama s.o.s kremim konumunda evde.
      farklı serilerinide denemeyi düşünüyordum riche serisi mutlaka aklımda olacak.
      sevgilerimle

      Sil
  5. Merhabalar yüzüm çok hassas ve yanaklarimda kizariklar var cilt tipimde arada çok kuru arada çok yağlı bende anlamış değilim bu ürünü günlük nemlendirici olaral kullanabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi anladığım kadarıyla SU İÇMİYORSUNUZ. çünkü cildiniz ciddi arada kuru arada yağlı oluyor buda sizin su ihtiyacınızı karşılamadığınızı gösteriyor.
      bir diğer neden sebum üretmesi cildin aralıklarla. kullandığınız krem her ne ise o fazla geliyor cilt reaksiyon gösteriyor.
      bu krem cilt kızarıklıkları üzerinde etkili. Kullandığım süre boyunca nemlendirme ihtiyacımı logona günlük krem ile sağladım. iyice cildim emdikten sonra la roche posayı uyguladım.
      http://sevdaninzillisi.blogspot.com.tr/2016/07/logona-organik-gul-ozlu-gunluk-krem.html
      bu iki ürün sayesinde kızarıklığım daha azaldı. kuruluk kaynaklı pullanma azaldı. ancak tek başına maalesef la roche posay bana yeterli gelmedi.
      sevgilerimle

      Sil
  6. Benim yüzüm kizardi ve pul pul kırmızılık var rozase dediler kapatıcı sini kullandım daha kötü etti ne yapmam lazım acil yardım edin bana acıyor suratım yanma var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lupus(SLE) olabilirsiniz teşhis kondu mu bilmiyorum ama benim de öyle oluyordu gittim bu teşhis kondu iltihaplı romatizmal bi hastalık

      Sil
    2. Onlarca doktor gezmeden kendime teşhisimi koymamıştım google doktoru ile :) Maalesef atopik dermatit ve su dahil alerjim var

      Sil
  7. Birı bana yardım etsin rozase dediler ve yüzü çok kötü oldu kremler doktorlar daha kötü etti çok aciyor😢😢😢😢😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Cildinizin acımasının kaynağı nedir? kızarıklıktan dolayı ise kuruluk kaynaklı olabilir. Ancak size şunu deneyin demem ve öneride bulunmam çok yanlış olur hatta bir başka kişide öneride bulunursa gene yanlış olur. Sizden ricam devlet hastanesinde cildiye uzmanına gidin. Çünkü soğuk dengesizliğinden dolayı cildinizde anladığım kadarıyla ciddi incelme var ve canınız yanıyor. Muhtemelen üre içeren ve belkide çok az kortizon olan kremlerle desteklemenizi sağlıyacak cildinizi sonrasında da tam bir teşhisle tedavinize devam edicektir.
      sevgilerimle

      Sil
  8. Merhaba. Benim cildimde sizin gibi bazı zamanlar kızarmalar kabarmalar mevcut. Her şeyi kullanamıyorum ani reaksiyonlar yanmalar oluyor. Cildim çok kuru değil yalnız sebamedle yıkadğımda gerginlik oluyor. Siz cildinizin çok kuru olduğunu yazmıssınız. Bu nedenle nemlendirici kullanıyormuşsunuz. Nemlendiriciniz hangisi? Bende onu deniyeyim. Sanırım cildimiz aynı. Solante tele robur ile kızarıklığın önüne geçtim eskisi kadar hassas değil cildim. Ama nemlemdiriciye ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Cilt bakımımda bu yazımı yazdığımdan beri 2 yılda oldukça fazla değişimler oldu.
      Doğru ürünleri bulmak adına içerik okumayı öğrendim ve cildime faydalı olabilmesi için nelere dikkat etmeliyim.
      Cilt bakımınızda jel temizleyicilerden uzak durun.
      tavsiyem match konjac sünger yazımı okuyun. orada detayları göreceksiniz zaten. jel cildimizi daha fazla kurutur çünkü cildimiz hassas. ama cildimize uygun konjac süngerle hem ölü derilerden hem de cildimizdeki makyajdan arındırabiliriz.
      nemlendirici olarak organique calming therapy harika bir nemlendirici. aloe vera içeriyor, içerisinde kimyasal yok.
      lavera markasında çok kuru ciltler için nemlendirici serileri var.
      logona markasının kuru ciltlere uygun avokado içeren kremide olduka güzel.
      logona markasında havuçlu hafif renk veren kremide gündüz kullanımına uygun ayrıca.
      daha detaylı sorularınız olursa bana yularıdaki iletişim bölümümden lütfen mail atın
      sevgiler

      Sil