5/27/2016

Febreze vs Air Wick

Oda kokusu evimde her zaman kullanıyorum. Çünkü kötü bir alışkanlığım var ve eve giren kişilerin o kokuyu hissetmesini istemiyorum. Ancak bunun yanında 2 kedim de var. Bu yüzden seçimlerimde daha bir dikkatli olmalıyım. Biliyorum bu tarz kokularda kötü maddeler var, sürekli solunduğunda sıkıntı yaratacak durumlar ortaya çıkabilir. Ancak mecburiyet içine girdiğinde, kullanmam kaçınılmaz oluyor.

Piyasada sürekli karşılaştığım iki marka

Febreze
Air Wick

Febreze vs Air Wick


Şimdi bu iki markanın artı ve eksi özelliklerini sizlere anlatmak istiyorum. Yalnız bunlar benim kişisel deneyimim ve düşüncelerim. Belki bana hoş gelmeyen sizlere gayet iyi bir koku deneyimi olabilir.



Febreze koku olarak yumuşak                                                                              Air Wick daha keskin
Febreze kokuları baskılamada yetersiz                                           Air Wick kokuları baskılayabiliyor
Febreze sıkınca kedilerim hapşırıyor                               Air Wick sıktığımda tepki daha az alıyorum
 Febreze sıkma şekli ile çok fazla çıkıyor                                     Air Wick tam bir püskürtme sağlıyor
Febreze kokusu 1 saat sürüyor                                              Air Wick 3 saate yakın koku değişmiyor
Febreze sigara kokusunu baskılamıyor                                       Air Wick sigara kokusunu baskılıyor
Febreze yemek kokularını baskılamıyor                       Air Wick balık dahil tüm kokuları yokediyor
Febreze 9,90TL                                                                       Air Wick 12,90TL


               Febreze vs Air Wick                                                  Febreze vs Air Wick



Burada benim için kazanan belli gördüğünüz gibi. Air Wick benim gibi evinde sigara ve yemek kokusunu sevmeyen, otomatik kokuları kedileri korktuğu için kullanamayan kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum. Ben Air Wick Turkuaz Sular çeşidini kullanıyorum. Koku olarak yumuşak. Febreze'de ise Lavender kokusunu tercih ediyorum.
Febreze 300ml Air Wick ise 210ml. Ancak buna karşılık kullanma süreleri Air Wick galip geliyor. Çünkü sıkma şekli tam bir püskürtme ve daha fazla alana ulaşıyor daha az kullanımla.
Kısaca benim deneyimim de Air Wick Turkuaz Sular Oda kokusunu sizlere tavsiye ediyorum.
Sizin evinizde benim gibi koku takıntınız var mı? Neler kullanıyorsunuz?

Sevgilerrr.....


9 yorum:

  1. febreze kullandım hiç bir kokuyu baskılamıyor aksine çok ağırlaştırıyor ve baş ağrısına sebep oluyor bir daha kesinlikle almayacağım bir koku..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın. febreze hiçbir kokuyu baskılamadı bendede. ancak air wick febrezeye kıyasla daha iyi sonuç veriyor

      Sil
  2. harika bir karşılaştırma olmuş, bu iki markanın da tasarımlarını çok beğeniyorum marketlerde görünce ama hangisini alacağımı bilemiyorum hep ikilemde kalıp almadan dönüyorum. seçim belli artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. air wick bazen hediyeli kampanyalar yapıyor migroslarda eğer denk gelirsen hem money kazanma imkanın olur hem de indirimli alabilirsin.
      sevgilerimle

      Sil
    2. aa tamam mutlaka bakacağım çok teşekkürler =)

      Sil
  3. Elimdeki ürün bitmek üzere ilk fırsatta Airwick' e bakacağım. Çoğu tanıdığım Febreze kullanıyor, kokuları hoş ama baskılaması iyi değil gibi gelmişti bana.

    Özellikle banyoda ve mutfakta gerektikçe bu kokuları kullanmayı seviyoum. Özellikle Ekoz Kozmetiğin Marsilya Sabunu kokulu spreyi tüm kötü banyo kokularını acayip iyi baskılıyor ve mis gibi hijyen, temizlik kokuyor. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. febreze'den çok daha memnun kalacağına inanıyorum. sayfasında da bir çok kişi yorum yapmış hiçbir kokuyu baskılamıyor diye. geçen gün yazımı yazarken inceledim. Ekoz kozmetiği duydum ancak bende onu denemedim:) sadece internettemi satılıyor yoksa mağazalarda varmı bilginiz varsa. aklımın bi köşesine yazdım bende çok teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  4. Ben de yasemin kokulusunu kullanıyorum evde. Çok güzel kokuyor memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayağı bereketli çıktı bendekide. bi dahaki sefere çiçek kokulu denemeyi düşünüyodum. yaseminde güzelse onuda deneme listeme alıyim:)
      sevgiler

      Sil