4/03/2016

ALEXA NEDİR

Alexa sitesini bir çoğumuz kulak aşinalığı var ama nedir ne diildir pek fazla dikkat edilmiyor.

Öncelikle Alexa nedir?
ABD merkezli amazon tarafından 1996 yılında kurulan Alexa, web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi veren bir web site analiz aracıdır. Sitelerle ilgili bilgileri büyük oranda Alexa Toolbar isimli yazılım aracılığı ile kullanıcılardan edinmektedir. Yaklaşık 20 yıllık bir proje olması ve çok büyük bir veritabanına sahip olması sebebiyle Alexa, internet kullanıcılarının web siteleri hakkında bilgi edinmek adına uğradıkları önemli sitelerden biridir.


ALEXA NEDİR





Şimdi gelelim bizler için önemine.
Alexa sıralamanız ne kadar küçük rakamlardan oluşuyorsa eğer bunun önemi çok büyüktür.
Sıralamanızı düşürmek için saçma sapan sahteciliklerle değil, gerçekten yazarak, orjinal metinler ve konularla grafiğinizi yükselterek gerçek bir sıralama elde edebilirsiniz.
Birçok konuda sahtecilik olduğu gibi burda da yapılıyor gözlerimle şahit olduklarım elbette var.
Ben 2 yıllık ciddi bir yazma ve araştırma sonucunda daha çok yeni aşağıda gördüğünüz grafiğe ulaşabildim.


ALEXA NEDİR



Firmaların bu rakamlara dikkat etmesi lazımken ama nedense instagram ve diğer sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayılarını baz alarak bir çalışma içerisinde olması sizleri yıldırmasın.
İsmi üzerinde sosyal medya ayrı bir kavram blog yazmaksa apayrı bir kavram.
En basit örneğiyle sizlere bir alexa değeri neden önemli sosyal medya hesaplarınızla karıştırmayın anlatmak istiyorum.
Blogumda ilk 5 içerisinde olan bir konum var. Türkiye'de bu ürün 1 kez satıldı ve benim deneme imkanım oldu.
Çok beğendim ama satış yok.
Yurt dışından geçtiğimiz günlerde ama bana müjdeli haberi bizzat ihracat müdürü tarafından verildi. Türkiye'de satışına başlıyacağız yazınızı farkettik, size ilk elden haber vermek istedik şeklinde. Hatta Dubai'deki kozmetik fuarına davet ettiler ancak üzülerek maalesef gidemiyorum.
Ben yazarken ilk önce okuyan kişilerin gerçekten işine yarıyacak bilgiler, sonrasında bulunabilirlik açısından google sıralamaya nasıl üst sıralarda çıkabilirim şeklinde araştırma yapıyorum.
Bu öyle 10 dakikalık bir çalışma diil en az 1 yazım için 48 saat zaman harcamam demek.
Şimdi ben işin kolayına kaçıp 2 cümle ve resimle yazabilirim. Ama o zaman beni ne google farkeder ne de alexa rank için bir faydası olur.
Benim emeğim boşa gider ve sadece yazmış olmak için yazmış olurum.
Alexa nasıl düşürülür?
Güncel yazılar, gerçek incelemeler, ciddi makaleler sayesinde çok rahatlıkla ciddi düşüşler alabilirsiniz.
Şimdi önünüzde 2 seçenek var.
Ya kendiniz ve gerçek okuyucular için yazmak
Ya da firmaların gönlünü etmek için yalandan yazmak.
Birinci tercih sizi ileriye taşır, ikinci tercihse sizi geriye iter.
Karar elbette sizin.
Alexa tool bar nasıl kurulur bunu kurmak siteme zarar verirmi derseniz.
Hiçbir zararı yok bir çok harika site var bunları açık ve net sizlere anlatıyor lütfen girip okuyun.
Ben hergün alexa değerimi kontrol ediyorum sabah ilk iş olarak.
Eğer herhangi bir düşüş farkedersem, benim silah tabir ettiğim bloglarda yazılmamış veya araştırması tam olarak yapılmamış hangi incelemem varsa onu hemen yayına alıyorum.
Bizler blogspot uzantılı sayfalarız. Bu yüzden com uzantılı sayfalar kadar çok hızlı bir yükseliş maalesef yaşıyamıyoruz.
Ancak lütfen yılmayın. Ben çok yıldım gördüklerimden, bazen şevkim kırıldı ama sonra düşündüm ben neden yazmaya başladım diye.
Ben hassas atopik bir cilde sahibim ve benim gibi milyonlar var ama ürünleri firma için yazan kişilerden dolayı ciddi sorunlar yaşadım. Bu yüzden başkalarının yaptıkları yüzünden üzülmek yerine, kendime güvendim yazma şevkimi tekrar yerine getirdim ve şimdi bu noktadayım.
Lütfen alexa sitesine önem verin. Sıralamanızı mutlaka kontrol altında tutun. Doğru yazma tekniklerini kullanın. Google sevin oda sizi mutlaka sevicektir. Linke tıklarsanız 403.000 sonuç içerisinden 1.sırada yazımı görüceksiniz ve tüm yazılarım yayına aldığım ilk dakikasında google indekslemeye başlıyor ve ilk sayfadan veya en kötü ihtimalle 2.sayfadan sıralamaya alınıyor.
Herşeyin sonu sabır diyerek yazıma son veriyorum.
Sabrınız ve şevkiniz hiçbir zaman eksilmesin.

sevgilerrr...

12 yorum:

  1. Alexa bizler için oldukça faydalı.Tamamen özgün ve kaliteli bir bloga sahip olmak alexada iyi yerlere gelmek için en önemli faktörlerden.Uzun zamandır kullanıyorum,faydasınıda görüyorum, en azından blogumun dünya ve ülke çapındaki yerini bilmek iyi geliyor.. Yazın gayet açıklayıcı olmuş, bir çok kişi faydalanacaktır eminim.Firmaların yanlış şeyleri baz alması ve o firmaların gözüne girmeye çalışan blog yazarlarını hala daha anlayabilmiş değilim kendi adıma :/
    Bende bu konu hakkında bir kaç arkadaştan soru almıştım yazı hazırlayıp yayınlamak istiyordum,biliyorum ki bir çok kişi hala varlığından haberdar değil, araştırmak çok önemli..Teşekkür ederim canım yazı için, emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle ben teşekkür ederim beğendiğin için
      ben artık gülüyorum biliyormusun. Eskiden ne üzülürdüm, diyordum ki bir firmanın ürününü ne olursa olsun bir yazar ileriyede taşır o ürünü kaybettirirde.
      Bana enteresan gelen yabancı firmalar öyle mükemmel bir şekilde yazan kişiyi onere ediyorki anlatamam.
      nerdeyse 50milyon takipçili firmalar bir yazısını yaynladığımda facebook sayfamdan bana ulaşıp kalp yollayan kedi yolladı bildiğimiz ağladım :) (blogun ismi sevdaninzillisiya :) ama bizde yerli firmalar aman çok çok sosyal medyada takipçisi olsun bizim için gerekli olan o diyor. Twitterda biroluşum var bunu eklemeyi unutmuşum. hazır yeri gelmişken anlatmak istiyorum. twitterda hashtaglarla paylaşımlarda 40-50k takipçisi olan ciddi blogger hunter deniliyor onlara avcıları çok özel listeler oluşturuyor. o listelere bizim gibi ciddi yazan kişileri dahil ediyorlar ve paylaşıyorlar. bu çok büyük artı çünkü ciddi okuyan kişilere ulaşılıyor. ülkemizde faaliyet gösteren yok malum yazan kişilerin bir çoğunun neden yazdığı ortada.
      Ben sadece teorisinde nelere dikkat edilmeli onları anlatmak istedim dilim döndüğünce. instagramda like benim için önemini kaybetti artık. kaç kişi beni beğenmiş paylaşımımı vs asla önemli diil. ben burda yazdıklarımla kaç kişiye ulaştım, insanlar okuyanlar acaba faydalandımı daha önemli gözümde.keşke herkes aynı şeyi yapabilse gerçek yazı okumanın keyfini sürebilsek.
      ne doluymuşum öyle:)
      senin yazını mutlaka bekliyorum merakla, belki bilmediğim neler vardır uçsuz bucaksız bu denizde :)
      sevgilerimle

      Sil
  2. Yazı yazamayan ya da yazmayan insanların ilk 10.000 de olmasına anlam veremiyorum. Firmalar açısından her anlamda bakmaları gerektiğini düşünüyorum. Alexa da bazen çok yanıltıcı olabiliyor. Yılmadan yazmak ve dogru okuyuculara ulaşmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içeriğe bakıp karar vermek en doğru olan bana da göre.
      İçerik bakımından sıfır olup değerleri ciddi yerlerde olan kişiler maalesef var. O yüzden bu konudada sahtecilik yapıyor diye özellikle belirtmek istedim.
      Yıllar içerisinde kendimi mutlu etmek adına yazmaya karar vermek kendi adıma verdiğim en güzel karar oldu.
      yorumun için çok teşekkürler canım
      sevgiler

      Sil
  3. çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş kendi adıma çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım, beğenmene çok sevindim

      Sil
  4. Çok faydalı bir yazı olmuş bilmediğim bazı detayları öğrendim sayende :)

    YanıtlaSil
  5. Thank you for this very interesting post. Wishing you a happy Sunday, girl.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much , I wish a happy sunday dear Lenya

      Sil
  6. Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş. Firmalar ve herkes tarafından blogların ve alexa değerlerinin hak ettiklere yere gelmesi umuduyla
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, sizinle aynı umudu paylaşıyorum ben de.
      sevgiler

      Sil